Onze Belofte aan JOU als patient!

Stijgende tandartskosten en dalende vergoedingen zullen je persoonlijke budget de komende jaren steeds lager maken, terwijl de overheid je geld uitgeeft aan stikstof onderzoek; corona en asielzoekers.

Lees deze brief aandachtig door zodat jij in de toekomst jouw tandartsrekeningen met 60% of meer kunt verlagen zonder dure verzekering. Wij leggen jou relevante bronnen en feiten voor om te laten zien dat een tandarts in Nederland niet voor iedereen de beste optie is. We geven meer inzicht via een overzicht met voordelen / nadelen en geven ook inzicht in rekenvoorbeelden van samenwerkingen.


Je kunt case studies; reviews; contactgegevens en een contactformulier vinden dat jij vrijblijvend in kunt vullen om vragen te stellen. Wanneer je een Whatsapp nummer invult neemt Klantenmanager Kevin in het Nederlands contact op om te kijken of tandarts toerisme de beste optie is om jouw problemen op te lossen.


Als jij dit contactformulier invult en later besluit klant te worden van onze tandartspraktijk in Albanië kun jij je aanmelden voor een van de premium pakketten. Je maakt kans op een gratis verblijf in een van onze luxe appartementen en kunt gebruik maken van een gratis consult op locatie!


Wij raden aan om goed naar de koppen te kijken wanneer jij door deze pagina navigeert. Onder deze pagina staat ook een overzicht van veelgestelde vragen (FAQ) en een korte samenvatting.

Contact Opnemen! 

Start jouw Oriëntatie fase!

Wij laten door middel van Case Studies; Reviews en Relevante Tips zien hoe wij vanuit professioneel oogpunt kijken naar de mogelijkheden in tandarts toerisme. We raden aan om hier serieus mee aan de slag te gaan, zodat jij tijdens de voorbereidende fase en uitvoering van je gebitsrenovatie in het buitenland niet voor onaangename verassingen komt te staan...
Your information is safe with us

Waarom zou jij ons vertrouwen?

Wellicht heb jij twijfels bij tandartsbezoek in het buitenland. Dat vinden wij niet gek; want in tv-programma's worden wel eens misstanden en slechte ervaringen aan het licht gebracht over cosmetisch toerisme in het buitenland...


Maar wist jij dat in 2018 een Nederlandse aanbieder van tandarts reizen bestraft werd met een schadeclaim van €25.000 omdat hun klinieken in Turkije en Hongarije ondanks positieve advertenties op internet niet aan Nederlandse kwaliteitsnormen voldeden?


Dat wil zeggen dat de overheid er mee bezig is en verantwoordelijkheid NIET bij de patiënt ligt. Wij hebben ons ingelezen over deze zaak en zouden wel 2x nadenken om ons bedrijf hier te adverteren als wij onze beloftes en kwaliteit niet waar konden maken!


Om jou nog iets meer vertrouwen te geven in onze betrouwbaarheid en expertise zullen wij wat feiten met je delen...

Tandarts Toerisme is erg populair en mensen raken er steeds meer aan gewend om te reizen om hun gebit te herstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!
Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Ons team werkt onder leiding van Dr. Gentiana Belegu. Zij is werkzaam in Tandheelkunde sinds 1991 en startte in 2001 haar eerste eigen praktijk. In 2015 investeerde ze in een nieuwe; moderne praktijk met apparatuur en materialen die allemaal voldoen aan Centrale Europese Kwaliteitsnormen (ofwel CE Markering).


Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Wij hebben 1 kaakchirurg; 1 orthodontist; 1 laborant en 4 tandartsen in vaste dienst. Deze zijn allemaal afgestudeerd aan de Universiteit van Albanië en sommigen van hen hebben ook internationale werkervaring opgedaan in Duitsland en Italië. 


Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Momenteel helpen wij 250 patiënten per maand met hun gebitsproblemen. Meer dan de helft daarvan reist als tandarts toerist vanuit het buitenland naar onze tandartspraktijk omdat ze daarmee veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. ALS er problemen waren werd dit netjes opgelost via onze garantieregeling van 10 jaar. Over het algemeen zijn onze patiënten enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.


Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Wij zijn gewend om intensieve behandelingen en volledige gebitsrenovaties uit te voeren. Dit komt omdat buitenlandse klanten zelden voor simpele en goedkope behandelingen op en neer reizen. Ze komen voor grote renovaties met implantaten; zirkonium kronen en E-Max Veneers / Porseleinen Facings.


Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Wij voeren geen behandelingen uit die onveilig zijn voor klanten. Wij zijn er niet bij gebaat om geld boven gezondheid te verkiezen. Praktijken die dit WEL doen zullen hun reputatie geen 25 jaar schoon houden...


De reden dat 60% van onze 250 maandelijkse patiënten NIET in Albanië wonen is omdat ze slechte ervaringen met tandartsen in eigen land ontvluchten. Denk aan hoge kosten; lage vergoedingen; gecompliceerde vergoedingseisen en lange wachttijd...

Een Tandarts bezoeken zonder verzekering is tegenwoordig voor veel mensen de beste optie. In dit artikel leg ik je uit hoe je het kunt doen.

Problemen in het Nederlandse Zorgstelsel

Het geld dat JIJ als Nederlandse burger nodig hebt om de gezondheid van jouw gebit te waarborgen gaat in Nederland steeds vaker naar andere doeleinden. Want waar in het verleden een grote focus lag op de gezondheidszorg; zijn ze dat al jaren aan het afbouwen. 


En dat terwijl ook negatieve veranderingen plaatsvinden binnen de kosten; aanmeldprocedures en voorwaarden van aanvullende tandartsverzekeringen. Zo nemen verzekeringsmaatschappijen geen risico patiënten aan en moet jij steeds vaker een minimum periode verzekerd zijn voordat jij aanspraak kunt maken op een gedeeltelijke vergoeding. Je zult je dus eerst uitgebreid moeten laten onderzoeken voordat je in aanmerking komt.


Jij betaald een steeds groter percentage van jouw geld aan tandartsbehandelingen en hier komt waarschijnlijk geen verbetering in de komende jaren. Dit blijkt uit meerdere branche publicaties geschreven in 2021 en 2022 door experts in de medische tandheelkunde.

Hoe zit het ook alweer met de Tandartsverzekering?

Bekijk deze instructievideo van de Branchevereniging van Tandartsen uit 2022!

Schokkende cijfers en toekomst verwachtingen voor Zorg in Nederland...

In juli 2022 werd een onderzoeksrapport gepubliceerd waaraan 65% van de Nederlandse ziekenhuizen meewerkten en hier komen schokkende cijfers naar boven die de hele medische branche aan gaan. Toekomstverwachtingen die voor jou als Nederlandse inwoner meer (financiële) problemen op gaan leveren en zorgbehandelingen in tandartspraktijken en ziekenhuizen onbetaalbaar maken. Uit het rapport blijkt dat de kosten gemiddeld stegen met 6 procent; terwijl de zorgverzekeringen hiervan maar zo’n 1.8% vergoeden. Het resultaat? Tekorten van zo’n 300 miljoen euro in de zorg.


        Dit zijn extra kosten die voor jouw rekening komen op het moment dat jij zorg nodig hebt...        .


Je moet begrijpen dat ook verzekeraars en zorgverleners commerciële bedrijven zijn. Ze draaien zelf op voor verliezen en zullen dit doorberekenen aan patiënten. De verwachting is dat de rekeningen alleen nog maar verder stijgen de komende jaren.


Behalve de directe kostenstijgingen heeft dit ook nadelige gevolgen die niet uit de cijfers zichtbaar worden, maar wel invloed hebben op de kwaliteit die jij ontvangt als patiënt.


Betrouwbare nieuwsbronnen als AD; NU.nl en Trouw brachten de gevolgen hiervan goed in kaart: Dalende budgetten zorgen ervoor dat zorgverleners niet investeren in extra opleiding van hun personeel; voldoende personeel; innovatieve behandelmethodes en een optimale beschikbaarheid. Dit kan leiden tot langere wachttijden als jouw tandartsbehandeling geen prioriteit heeft.


Er gaat veel meer stress en onzekerheid ontstaan in de zorgsector en dat is geen gezonde situatie voor jou als patiënt. Want ook artsen kunnen overwerkt raken / burn-outs krijgen / fouten maken.

Nadelige gevolgen voor jou als Tandarts Patiënt

Dit is niet voor iedereen super ingrijpend, want veel (met name jonge) mensen hebben geen behoefte aan specialistische zorg of grote intensieve behandelingen. Maar met het stijgen van je leeftijd stijgen vaak ook de problemen met jouw gezondheid. En een van de meest genoemde “twijfelpunten” die Nederlanders onzeker maakt is hun gebit. Ongezonde tanden zijn moeilijk te verbergen in het dagelijks leven; kunnen pijn doen en stinken.


Wanneer je eenmaal problemen krijgt zie je dat het op lange termijn steeds meer gaat kosten om het te laten opknappen. Daarom zul je vanaf jonge leeftijd elk jaar twee controles en gebitsreinigingen moeten laten uitvoeren.

Het benodigde budget daarvoor is momenteel voor 1.700.000 Nederlanders een probleem...


Steeds meer Nederlanders kunnen tandartsbehandelingen nu al niet meer veroorloven en volgens cijfers van de Nederlandse Mensenrechtenorganisatie “Dokters van de Wereld” bezochten 1 op de 10 mensen de afgelopen 2 jaar geen tandarts. Dit werd in 2022 uitgebreid gedeeld door het Parool; NPO; AvroTros; de Volkskrant en de Nederlandse Tandartsvereniging. Deze cijfers zijn ook gedeeld in een rapport van de Tweede Kamer.


De reden hiervan is vooral de hoge rekening en de angst voor aanvullende behandelingen...


Mensen die geen tandarts meer bezoeken om kosten te besparen spelen met vuur. Ze besparen per jaar nu enkele honderden euro’s, maar lopen een veel hogere kans om over enkele jaren in de problemen te komen. Ze zullen hoe dan ook de prijs moeten betalen in de toekomst. De staat van hun gebit; de staat van de Nederlandse zorgsector; de mogelijkheden van zorgverzekeringen en de tandartskosten in Nederland zullen op dat moment bepalen hoe ernstig de gevolgen voor jou zijn.


Het geld wat jij op korte termijn bespaart; is het dus op lange termijn niet altijd waard...

Deze problemen zijn ook zichtbaar in andere landen en dit zien wij terug aan de vele internationale patiënten die ons bezoeken...

Jonica zegt: "Dr. Gentiana en de tandartspraktijk zijn Top Notch en de prijs / kwaliteit is veel beter dan veel Amerikaanse tandartspraktijken. Zelfs na aftrek van retour vliegtickets uit de Verenigde Staten bespaar ik ontzettend veel geld".

Contact Opnemen! 

Kun jij die stijgende prijzen de komende jaren betalen of spendeer jij jouw budget liever aan persoonlijke zaken waar jouw leven daadwerkelijk beter van wordt?

Vanaf februari 2022 komen steeds meer artikelen naar boven van bronnen als de Nederlandse Rijksoverheid; het Centraal Bureau voor Statistiek; de Tweede Kamer; de Verenigde Naties en Oxfam Novib over de dalende koopkracht. Wereldwijd zullen bijna 1 miljard mensen in extreme armoede leven als de prijzen van vastgoed; huur en energie op dit niveau blijven.


Je zult in Nederland de komende jaren een steeds lagere prijs / kwaliteit verhouding krijgen en kunt jezelf financieel in de problemen brengen door te doen alsof dit normaal is. Wil je dat risico lopen om jezelf fysiek en psychisch gezond te houden?


De gemiddelde persoon in Nederland betaald volgens de consumentenbond zo’n 200 euro aan tandartskosten per jaar. Maar op latere leeftijd zullen de kosten steeds hoger worden naar mate de gezondheid van jouw gebit achteruit gaat. Een tandartsrekening van €1000,- per jaar is dan al snel geen uitzondering meer en prijzen van totale gebitsrenovaties kunnen jou tussen de €10.000 en €25.000 kosten.


Al zou je het geld hebben, je kunt het maar 1x besteden… Dus het is beter om 2x na te denken over waar je het aan wilt besteden. Afhankelijk van jouw financiële situatie begint het steeds belangrijker te worden om goed na te denken over hoe jouw toekomst er uit komt te zien.


Verbetering van de omstandigheden in het zorgstelsel staan niet VOOR 2025 op de agenda en je brengt jezelf in een kwetsbare positie door prijsstijgingen te accepteren. Als je behandelingen nog kunt veroorloven…


Daarom is het een aanrader om zelf op zoek te gaan naar manieren om je vermogen de komende tijd te beschermen. Want je zult in de toekomst steeds vaker moeten overwegen waar jij je geld aan uit geeft.

Enkele van onze Patiënten!

Zij durfden de keuze om te reizen voor tandartsbehandelingen zoals gebitsrenovaties al te maken...

Wil jij contact met onze Nederlandse patiënten begeleider om de mogelijkheden te bespreken? Stuur dan een Whatsapp bericht naar +31627577357!

Ook jij mag voor jezelf en jouw persoonlijke situatie de keuze maken om niet meer bij te dragen dan nodig is...

Wij willen jou tips geven om te laten zien hoe jij jouw spaarrekening niet hoeft te plunderen en jouw budget aan leukere en meer nuttige zaken kunt besteden. Want veel mensen zien hoge tandartskosten als pijnlijke en ongewenste rekeningen.


Wij adviseren om jouw geld te investeren in een betere toekomst voor jezelf. Gebruik het voor iets waar jij op lange termijn iets aan hebt. Hieronder delen wij een aantal investeringen waar jij; jouw familie en jouw vrienden daadwerkelijk beter van worden...

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een aanbetaling voor jouw nieuwe keuken of badkamer; 🏠

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Nieuw Meubilair voor in jouw woonkamer; slaapkamer of de kinderkamer; 👨‍👩‍👦

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een mooi en romantisch cadeau om jouw partner eens in de watten te leggen; 😘

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een goede opleiding / coach om jouw carrière te verbeteren; 🧑‍💻

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een fijne vakantie met jouw gezin; jouw familie of jouw vrienden; ⛷

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een aanbetaling voor een goede opleiding voor jouw kinderen; 👩‍🎓

Hoe ziet de alternatieve optie er uit die wij via onze tandarts reizen bieden om tot 60% te besparen op jouw grote tandartsbehandelingen?

Veel mensen maken zich op dit moment grote zorgen om de toekomst en hoe hun financiële positie er over enkele jaren uit zal zien. Het is een tijd waarin de wereld veranderd en om op basis van deze informatie slimme keuzes te maken over of jij binnen de Nederlandse lijntjes wilt blijven kleuren.


Je kunt na het lezen van deze informatie immers moeilijk concluderen dat de situatie in jouw eigen land VOOR JOU optimaal presteert. En aangezien veel tandartsen in Nederland geen nieuwe patiënten aannemen is ook de beschikbaarheid van mondzorg een steeds groter probleem aan het worden...


Wij bieden jou de kans om zelfstandig een keuze te maken over hoe jij jouw tandartskosten de komende jaren in gaat vullen. Via onze tandarts reizen kun jij meer dan 60% besparen op jouw tandarts rekeningen EN daarbij een volledig nieuwe; ontspannende toeristische ervaring beleven.


Veel van onze patiënten zijn Albanië gaan zien als hun vaste plek om vakantie te vieren. Ons land heeft voor alle leeftijden genoeg te bieden, dus jij kunt jaren terugkomen met jouw gezin; nieuwe ervaringen op doen; en tegelijkertijd duizenden euro’s overhouden voor andere zaken.


In plaats van een ENKELE BEHANDELING bij jouw eigen tandarts; doe jij bij ons voor hetzelfde geld (of minder) jouw tandartsbehandelingen en een uitgebreide vakantie met vrije tijd voor jouw hele gezin.


De kwaliteit en service die wij leveren vanuit Albanië is zeker niet minder dan in Nederland. Wij hebben de mogelijkheid om in 1 of 2 reizen van 4 tot 8 dagen jouw volledige gebit op te knappen en bieden een interessant garantie model van 10 jaar. Hierdoor hoef jij je op lange termijn geen zorgen te maken over bijkomende kosten of problemen met jouw gezondheid.


De reden dat wij dit kunnen veroorloven is omdat wij een sterk succes ratio hebben en focussen op behandelingen die met weinig risico uit te voeren zijn. Denk hierbij aan intensieve behandelingen zoals het zetten van implantaten; kronen; bruggen en gebitsprotheses.


Om even een voorbeeld te noemen: Wij zetten in onze tandartskliniek Implantaten vanaf €650,-. Het zetten van implantaten kost in Nederland tussen de €1600,- en €2200,-. Sommige patiënten hebben 10 implantaten nodig om een klikgebit te laten zetten in hun bovenkaak en onderkaak. En dan zijn de 24 / 28 kronen die gezet moeten worden nog niet meegeteld. Deze kosten bij ons in Albanië €85,- per stuk en in Nederland is dit vanaf €350,-


Jij hebt de gelegenheid om nieuwe plekken en culturen te ontdekken en te genieten van een prettig verblijf in een mooie omgeving. Iets dat wij bovendien ook volledig voor jou uit handen nemen via eigen vervoer; moderne centrale appartementen en diverse aanbevolen partners om alles uit jouw reis te kunnen halen!

De voordelen voor jou als patiënt

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Tot 60% kostenbesparingen mogelijk op tandartsbehandelingen

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Goede kwaliteit tandartsbehandelingen voor goede prijzen

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Cash betalen, dus geen gezeur met zorgverzekeringen en declaraties

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een goede reden om te reizen en nieuwe culturen te ontdekken

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Een nieuwe (vaste) plek om een betaalbare vakantie te vieren

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Ervaar jouw tandartsbezoek op een nieuwe ontspannende manier

Wat kun je besparen bij ons?

Implantaten
per stuk

€ 450,-

t.o.v. €1650 in NL

Prijs afhankelijk van het aantal Implantaten

Porseleinen Kronen

€ 85,-

t.o.v. € 350 in NL

Prijs afhankelijk van het aantal Kronen

Porseleinen
Facings

€ 350,-

t.o.v. €700 in NL

Prijs afhankelijk van het aantal Facings

Klikgebit op 6 implantaten

€ 5000
t.o.v. €10.000 in NL
Prijs afhankelijk van het aantal Implantaten + Kronen

Rekenvoorbeeld Implantaten

Implantaten in Albanië per stuk

v.a. € 450

Een implantaat kan een afgebroken tand vervangen. Ook gebruiken tandartsen ze om meer houvast te creëren als frame voor andere behandelingen. Voor het zetten van een klikgebit zijn soms 4 tot 8 implantaten per kaak nodig.

Prijs afhankelijk van het aantal

Implantaten in Nederland per stuk

v.a. € 1650

Een implantaat kan een afgebroken tand vervangen. Ook gebruiken tandartsen ze om meer houvast te creëren als frame voor andere behandelingen. Voor het zetten van een klikgebit zijn soms 4 tot 8 implantaten per kaak nodig.

Prijs afhankelijk van het aantal

Rekenvoorbeeld Klikgebit

Klikgebit in Albanië per kaak

op 4 Implantaten = € 3500

op 6 Implantaten = €5000

op 8 Implantaten = €8000

12 Kronen = €1020

Deze prijzen moeten x2 als je voor de bovenkaak EN onderkaak een klikgebit nodig hebt. Vaak kiezen tandartsen per kaak het aantal implantaten uit. Zo kan het zijn dat je boven 6 implantaten nodig hebt en onder maar 4. Daarop worden 12 tot 14 kronen per kaak gezet t.w.v. €85 per stuk!

Prijs afhankelijk van het aantal implantaten en kronen

Klikgebit in Nederland per kaak

op 4 Implantaten = € 8500

op 6 Implantaten = €12000

op 8 Implantaten = €16000

12 Kronen = €4200

Deze prijzen moeten x2 als je voor de bovenkaak EN onderkaak een klikgebit nodig hebt. Vaak kiezen tandartsen per kaak het aantal implantaten uit. Zo kan het zijn dat je boven 6 implantaten nodig hebt en onder maar 4. Daarop worden 12 tot 14 kronen per kaak gezet t.w.v. €350 per stuk!

Prijs afhankelijk van het aantal implantaten en kronen

Rekenvoorbeeld Kronen

Kronen in Albanië (vanaf prijs)

Composiet Kronen | € 50

Porseleinen Kronen | € 85

Zirkonium Kronen | € 200

Vaak worden 12 tot 14 kronen per kaak gezet!

Prijs afhankelijk van het aantal

Kronen in Nederland (vanaf prijs)

Composiet Kronen | € 350

Porseleinen Kronen | € 350

Zirkonium Kronen | € 350

Vaak worden 12 tot 14 kronen per kaak gezet!

Prijs afhankelijk van het aantal

Rekenvoorbeeld Facings

Facings in Albanië (vanaf prijs)

Composiet: € 85
Porselein: € 350

Bovengenoemde prijzen zijn per stuk...

Prijs afhankelijk van het aantal: vaak zetten we 12 Facings

Facings in Nederland (vanaf prijs)

Composiet: € 150 / € 200 
Porselein: € 700 / € 900

Bovengenoemde prijzen zijn per stuk...

Prijs afhankelijk van het aantal: vaak zetten we 12 Facings

Neem voor andere behandelingen contact op!

Contact Opnemen! 


Zijn er ook nadelen?

Een van de weinige nadelen is dat je het uit eigen zak zal moeten betalen… Wij vallen niet onder de partners die deals maken met zorgverzekeringen en Nederlandse instanties. Buitenlandse tandartspraktijken worden niet aangenomen voor het Nederlandse verzekeringssysteem en wij willen ook geen duizenden euro’s per jaar betalen om ons te mengen in een moeizaam systeem dat de kosten voor onze patiënten onnodig verhoogt.


Dit heeft voor ons en onze patiënten nooit nadelige gevolgen gehad.


Sterker nog: Voor veel van deze behandelingen krijg je ook bij Nederlandse partners een zeer lage vergoeding vanuit het verzekeringspakket. Dat zorgt ervoor dat je voor sommige behandelingen zelfs MET verzekering duurder uit bent als je naar de totaalprijs kijkt.


Dat wij hier niet aan mee doen heeft overigens niks te maken met kwaliteit.

Wij weten dat onze nieuwe tandartspraktijk uit 2015 voldoet aan alle Europese normen en ook ons team heeft in 25 jaar tijd een zeer betrouwbare reputatie opgebouwd. Niet alleen hebben wij al zo’n 50.000 patiënten geholpen met het oplossen van hun gebitsproblemen, maar hiervan was ook de helft woonachtig in het buitenland.


Dat toont aan dat veel mensen uit landen met een duur zorgstelsel veel vertrouwen tonen in de prijs / kwaliteit verhouding van tandartsbehandelingen in Albanië.


Begrijp ons niet verkeerd: ook wij hebben te maken met soortgelijke kostenstijgingen als internationaal de norm is op dit moment... 


Maar de kostenstijgingen die wij moeten rekenen zijn in verhouding veel lager; mede omdat wij in Albanië niet afhankelijk zijn van verzekeraars en instanties. En de kosten van personeel; vastgoed en het leven zijn hier momenteel zo’n 65% lager dan in Nederland. Het verschil in kosten zal op lange termijn het financiële voordeel van een samenwerking met een ons nog groter maken dan het nu al is.


Het geld dat overblijft investeren wij graag terug in onze kwaliteit en de totale beleving rondom het aanbod dat wij jou als internationale patiënt kunnen bieden...

Nadelen voor patiënten waar jij rekening mee moet houden

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Voorbereiden; reizen en behandelen kost 4 dagen van je tijd

Een groot nadeel ten opzichte van jouw tandarts in eigen dorp of stad is dat je niet zomaar op maandagmorgen om 9.15 thuis vertrekt om 10 minuten later in de tandartsstoel te zitten. Je zult er voorbereidings- en reistijd voor uit moeten trekken!


Veel van onze patiënten zien dit echter als een voordeel... Hoe fijn is het om met jouw partner een paar dagen / weken volledig verzorgd op vakantie te gaan? Ons team zorgt voor Nederlandstalige begeleiding op elk vlak en jij kunt als bonus duizenden euro's besparen op jouw tandartsrekening.

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Voor sommige intensieve behandelingen moet je 2x reizen

Dit is niet zo'n groot probleem, want wij kijken altijd met jou naar een geschikte datum. Er gaan meerdere vluchten per week naar Tirana en wij werken indien nodig in het weekend, dus er valt altijd een moment te vinden waarop jij kunt komen.

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Het is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn

Wij raden het boeken van een tandartsreis af voor mensen die zeer slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Hoewel de vliegvelden en taxi's comfortabel genoeg zijn; is onze praktijk hier niet de perfecte optie voor. Wij zitten niet op de begane grond en hebben momenteel geen lift. Daarnaast zul jij op veel plekken in Durrës en Albanië last hebben van het heuvelachtige landschap.

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Verzekeraars keren zelden vergoedingen uit in het buitenland

Dit is niet zo'n groot probleem, want voor veel behandelingen betaal je hier ZONDER vergoeding minder dan in Nederland MET vergoeding. Nederlandse prijzen blijven stijgen en vergoedingen dalen, dus de regels waaraan je moet voldoen zullen steeds meer uitgeknepen worden.
Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Je kunt minder makkelijk op controle komen als jij hulp nodig hebt

Tandheelkundige ingrepen in het buitenland worden door velen als risicovol gezien. Je vliegt immers niet zomaar op en neer om even iets aan te laten passen. Wij zien over duizenden internationale patiënten vrijwel NOOIT iemand vaker terugkomen dan vooraf werd ingeschat. Uiteraard bieden wij hier ook garantie regelingen voor!

Bekijk zelf onze moderne tandartskliniek!

Klantenreviews over onze praktijk en ons team

Giovanni zegt: "Ik heb lang getwijfeld om mijn tanden in Albanië op te laten knappen. Ik hoorde veel goede verhalen in Italië over de kwaliteit maar was erg sceptisch. Toch heb ik uiteindelijk de stap genomen. Tijdens dit proces hebben ze mij van A tot Z begeleiding gegeven en mij zeer goed geholpen".

Damien zegt: "Ik heb 10 jaar in Nederland en 10 jaar in Frankrijk gewoond. Verder heb ik door tientallen verschillende landen gereisd en mijn impressie is dat er tegenwoordig vrijwel geen verschil meer zit in de kwaliteit van tandartsklinieken".

Wanneer is het boeken van een tandartsreis een goed idee?

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij wilt behandelingen uitvoeren die in Nederland boven je budget zijn. Dit kan bijv. omdat de verzekering geen vergoeding geeft

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij wilt niet te lang bezig zijn met het aanvragen van vergoedingen

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij wilt een "nieuwe ervaring" koppelen aan jouw tandartsbezoek

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij hebt er geen problemen mee om te reizen en tijd door te brengen in andere landen

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij wilt van jouw problemen af voor een schappelijk bedrag

Wanneer is het boeken van een tandarts reis GEEN goed idee?

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Als jouw verzekering de kosten (gedeeltelijk) dekt

In sommige gevallen worden behandelingen wel vergoed door verzekeringen. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om dit vooraf goed uit te zoeken. Wij zijn experts in tandartsbehandelingen; niet in het Nederlandse verzekeringsstelsel. In sommige gevallen kan het zijn dat jouw verzekering jou toch een vergoeding geeft!

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Jij wilt een behandeling uitvoeren die jouw tandarts niet wil doen

Vaak heeft een tandarts een goede reden om een bepaalde behandeling niet uit te voeren. Dit kan zijn omdat er risico's aan verbonden zijn; de behandeling niet het gewenste resultaat oplevert of zelfs slecht is voor jouw gezondheid. 


Wij kijken met dezelfde visie naar jouw gebit als jouw Nederlandse tandarts. Ook wij zullen bepaalde behandelingen afraden als ze niet goed zijn.

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Jij wilt een behandeling sneller uit laten voeren dan normaal

Als jij een bepaalde tandartsbehandeling sneller wilt laten doen dan normaal is het boeken van een tandartsreis geen goed idee. Er bestaan procedures; regels en normen over genezingstijd en nazorg. Bij het plaatsen van implantaten hanteren tandartsen bijvoorbeeld een genezingsperiode van 4 tot 6 maanden voordat de kronen geplaatst mogen worden. Dit is voor jouw eigen veiligheid en een goed en langdurend betrouwbaar resultaat. Pas op voor tandartsen die in dit soort verzoeken mee willen gaan, want dit is zelden een verstandige keuze.

Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Het is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn

Wij raden het boeken van een tandartsreis af voor mensen die zeer slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Hoewel de vliegvelden en taxi's comfortabel genoeg zijn; is onze praktijk hier niet de perfecte optie voor. Wij zitten niet op de begane grond en hebben momenteel geen lift. Daarnaast zul jij op veel plekken in Durrës en Albanië last hebben van het heuvelachtige landschap.
Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

Jij wilt koste wat kost de goedkoopste optie

Als jij alleen op basis van prijs een keuze maakt kom jij al snel in een grijs gebied waar tandartsen gaan besparen op materialen. Vaak zijn tandartsen die de allerlaagste prijzen vragen wanhopig of minder ervaren. Het uitvoeren van grote en intensieve behandelingen is voor patiënten vaak een levensveranderend proces en je kunt hier 10 tot 20 jaar de voordelen (en nadelen) van ervaren. Je wilt absoluut een betrouwbare partner kiezen op basis van kwaliteit. NIET puur op prijs.
Er zijn ook mensen voor wie dit aanbod niet mogelijk is... Wij leggen graag uit wat de voorwaarden zijn!

In noodgevallen zoals wanneer jij een (zwaar) ongeluk hebt gehad

Stel je voor dat jij een auto ongeluk hebt gehad en daarbij het grootste gedeelte van je tanden kwijtraakt. Dan wil jij misschien zo snel mogelijk jouw tanden laten repareren. Ons advies is dat je eerst alle andere zaken laat genezen voordat je met je gebit aan de slag gaat. Daarnaast gelden in dit soort gevallen vaak speciale vergoedingen en voorwaarden van zorgverzekeringen die jij vooraf goed moet uitzoeken.

Zo Werkt het boeken van een Tandartsreis!

Onze Tandartspraktijk doet niet onder voor Tandartspraktijken in Turkije. Wij zijn trots op de kwaliteit die wij te bieden hebben!

Stuur (Röntgen)Foto's van jouw Gebit!

Voordat wij jou kunnen helpen moeten wij foto's van jouw gebit zien. Dit KAN via normale foto's, maar X-Ray foto's door een Nederlandse tandarts zijn nauwkeuriger! Hiermee kunnen wij op afstand zien wat er moet gebeuren en hoeveel tijd / kosten daaraan verbonden zijn...
Een Tandarts bezoek in Albanië kan jouw kosten verlagen met 60% of meer. De zeer geavanceerde behandelingen krijg je nergens anders in Europa voor dat geld!

Wacht op jouw persoonlijke Behandelplan en de daarbij horende Offerte!

Ons Team maakt een behandelplan op basis van wat wij zien op de foto's en sturen een offerte exclusief reiskosten. Dit doen wij omdat reiskosten afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en data van externe partners. Na deze fase kun jij extra vragen stellen en heb je alle nodige informatie om een keuze te maken...

Onze Tandarts Genta Belegu voert met haar team een breed scala aan behandelingen uit voor Albanese en buitenlandse patiënten. Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Plan en start de behandelingen met onze Nederlandstalige Patiënten begeleider

Nadat jij de keuze hebt gemaakt om jezelf te laten behandelen in onze tandartspraktijk in Albanië gaan we samen naar de beschikbare data en extra kosten voor het reizen kijken. Deze passen wij aan in onze eerste offerte en dan gaan wij alles voor jou regelen.


Wij nemen het volledige proces voor jou uit handen en hebben eigen vervoer en accommodaties om jou een zorgeloze en luxe ervaring te bieden...

De Omgeving van Albanië is prachtig!  Het rijke verleden laat zijn sporen na waar land en natuur naadloos in elkaar over lopen!

Geniet van een Fijne Vakantie

Behalve het Financiële voordeel dat jij hebt door jouw gebit te laten behandelen in het buitenland krijg jij er ook een extra ervaring voor terug. Je maakt kennis met een land dat nog niet super populair is bij Europese Toeristen. Albanië is hard aan het groeien op gebied van modernisering en toerisme en ons team staat altijd voor je klaar om je te helpen het beste van je vrije tijd te maken! 

Onze Tandarts Reizen naar Albanië worden uitgevoerd door ons team van 6 experts! Benieuwd hoe tand toerisme in zijn werk gaat?

Ontvang goede nazorg en een langdurende garantie regeling

De nazorg die wij bieden is goed, maar beperkt. Daarom zijn niet alle tandartsbehandelingen aan te raden voor patiënten uit het buitenland. In sommige gevallen (bijv. bij orthodontie) is het nodig om behandelingen maandelijks te controleren. Voor veel behandelingen zoals het plaatsen van implantaten; kronen; bruggen en een klikgebit zijn doorgaans twee bezoeken nodig omdat de mond eerst goed moet genezen.


Wij bieden onze patiënten daarnaast mogelijkheden om 10 jaar na behandeling in onze praktijk terug te komen op onze kosten om eventuele schade op te laten lossen. Wij bieden hiermee een van de beste garantie deals in de buitenlandse zorgsector...

Sceptisch? Niet Nodig! Wij bieden 10 jaar lang garantie.

Over tienduizenden internationale patiënten over tientallen jaren zagen wij zelden iemand met klachten terugkomen. Dat komt omdat wij in onze tandartspraktijk goed maatwerk leveren en werken met absolute experts. Loop jij WEL tegen problemen aan? Dan lossen wij het uiteraard gratis voor je op!
Contact Opnemen! 

Het aanbod dat jij van ons ontvangt

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Vooraf maken we samen een passend behandelplan

Nadat wij röntgenfoto's van jouw gebit hebben ontvangen bieden wij jou een plan en een betaalbare offerte aan. We maken afspraken over de prijs; de voorwaarden; de betaling en eventuele afspraken om in te stromen in onze media campagne.

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij krijgt tijd om de offerte te vergelijken met Nederlandse Zorg

Hierdoor kun jij kijken of het voor jou de beste keuze is en of jij eventueel iets terug kunt krijgen van jouw verzekeringsmaatschappij. Jij hebt alle vrijheid om een goede keuze te maken die het beste is voor jouw persoonlijke situatie. Wij zijn er niet gebaat bij om jou een keuze te laten maken die voor jouw situatie niet de beste optie is.

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

We plannen samen alle aspecten van jouw reis in

Als alles goed is en jij een keuze hebt gemaakt gaan we kijken wanneer jij beschikbaar bent; wanneer WIJ beschikbaar zijn; wanneer de meest betaalbare vluchten vertrekken en welke appartementen wij vrij hebben op dat moment. Ook de taxi's in Albanië plannen wij voor jou in zodat jouw reis zo comfortabel mogelijk verloopt.

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Wij voeren jouw behandeling uit in onze tandartspraktijk in Albanië

Wij reinigen jouw gebit en voeren de behandelingen uit die de problemen rondom jouw gebit oplossen. Denk aan reinigen; een totale gebitsrenovatie; het plaatsen van implantaten; kronen; bruggen; gebitsprotheses of Facings. Wij doen alles met hoge kwaliteitsstandaarden en bieden jou een goede garantie voor de komende 10 jaar...
Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Wij delen onze tips met jou over het besteden van jouw vrije tijd

Wij kennen de omgeving en weten welke partners goede service leveren. Van auto huur; wijnproeverijen; karten; loungebars en restaurants; wij hebben overal onze favoriete partners voor. Wij geven jou toegang tot onze brochures en blijven ook beschikbaar tijdens jouw verblijf om je via Whatsapp te ondersteunen.
Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Jij bent in de toekomst altijd welkom voor vervolgbehandelingen!

Veel patiënten die eenmaal de keuze gemaakt hebben om zich te laten behandelen in het buitenland willen (indien nodig) in de toekomst terugkomen. Met name voor behandelingen waar weinig vergoeding mogelijk is door zorgverzekeringen kan dat keer op keer een voordeel opleveren. Wij zien jou graag onder dezelfde voorwaarden terug in onze tandartspraktijk!

Mogelijkheden voor Media Promoties

Jij kunt anderen helpen door jouw eerlijke ervaringen te delen met ons bedrijf en hen voor te lichten over wat zij kunnen verwachten! Denk aan jouw ervaringen met ons team; onze behandelingen; onze praktijk; maar ook de ervaringen met het reizen en de vrije tijd die jij hebt doorgebracht in Albanië / Durrës! Wij staan open om samen te werken met patiënten die weten hoe ze hun ervaringen op een creatieve; leuke en effectieve manier kunnen delen. Dit kan bijvoorbeeld via onze eigen online media kanalen zoals Youtube; onze website; de nieuwsbrief of via foto's / video's op social media kanalen als Instagram en Facebook.


Ben jij bereid om jouw verhaal te vertellen? En heb jij er geen probleem mee om jezelf voor; tijdens en na jouw tandarts reis te (laten) volgen? Dan kijken wij graag hoe wij een (extra) interessant aanbod voor jou  kunnen maken.

Neem Direct Contact op en ontvang de onderstaande Premium Pakketten

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Maak kans op een gratis accommodatie t.w.v. €50 per nacht

Wij hebben een aantal mooie en luxe appartementen in het centrum van Durrës. Deze zijn nieuwbouw; liggen dichtbij de tandartspraktijk en ook op loopafstand van het strand. Normaal rekenen wij hier kosten voor, maar als jij direct contact opneemt en informatie aanvraagt maak jij als toekomstige klant kans op een volledig gratis appartement. Dit zal jou opnieuw enkele honderden euro's besparen!


Neem DIRECT contact met ons op om samen met jouw gezin kans te maken op een gratis verblijf tijdens jouw behandeling! Wij geven dit pakket maximaal 2x per maand weg en het is alleen beschikbaar op aanvraag!

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Ontvang 2 tegoedbonnen voor onze beste restaurants t.w.v. €100

Als jij met ons samenwerkt om jouw ervaring te delen via foto en video content zorgen wij dat jij niks tekort komt hier. Wij geven jou 2 waardebonnen die jij in kunt wisselen bij onze aangesloten partners. Dit is een selectie van de beste restaurants; lounge bars; cocktail bars en onze andere favoriete toeristische hotspots.

Tandarts Reizen in Albanië zijn nog niet zo populair, maar met een tandartspraktijk die voldoet aan alle Europese richtlijnen brengen wij daar graag verandering in.

Try-Out Pakket op locatie voor Twijfelaars [Beperkt Beschikbaar]

Wij snappen dat de eerste stappen richting het boeken van een Tandartsreis moeilijk kunnen zijn voor jou. Waarschijnlijk ben je nog niet zo bekend met de term "tandartsreizen" en ken je ook niemand die het eerder heeft gedaan...

Voor twijfelaars kunnen wij een eenmalig vrijblijvend try-out pakket maken om alle aspecten van ons bedrijf te leren kennen. Wij organiseren voor jou een korte reis om op locatie kennis te maken met onze tandarts; ons team; de praktijk en voeren direct een gratis tandartsconsult uit om te bekijken wat wij voor je kunnen doen.

Jij (en je partner) verblijven in onze beschikbare appartementen tegen een vriendschappelijk tarief. Jouw verblijf is goed te combineren met een stedentrip naar onze hoofdstad Tirana; een reis naar het binnenland of enkele dagen strand.


Vluchten vertrekken 4x per week vanuit Eindhoven en je kunt jouw verblijf al boeken vanaf 4 dagen. De geschatte kosten (per persoon) zijn €200,- voor de retourvlucht en jij geeft zo'n €35,- per dag uit om uitgebreid te eten en drinken in de stad. Kosten van het appartement zijn afhankelijk van het type appartement en de beschikbaarheid. De geschatte kosten zijn zo'n €30,- per nacht...

Wil jij contact met onze Nederlandse patiënten begeleider om de mogelijkheden te bespreken? Stuur dan een Whatsapp bericht naar +31627577357!

Neem Contact Op! 

Veelgestelde Vragen [FAQ]

Algemene Informatie Tandarts Albanie

Zijn Tandartspraktijken in Albanië veilig?

Albanië staat bekend om een uitgebreide sector op gebied van medisch toerisme. Vanwege de goedkope kosten investeren ze hier veel geld in tandartspraktijken; goede teams en onderzoek. Maar net zoals je in Nederland verschillende kwaliteit hebt bij tandartsen; is dat in Albanië ook zo! Wij willen je dus zeker niet aanraden om blind te vertrouwen op elke Albanese Tandartspraktijk. Pik de meest betrouwbare er uit en doe daar zaken mee!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van tandartsbehandeling in het buitenland?

De belangrijkste voordelen zijn de snelle; makkelijke toegankelijkheid van onze tandartsen en de prijs / kwaliteit verhouding van behandelingen. Zelfs in Turkije; dat bekend staat als tandwalhallah; zijn de behandelingen tientallen procenten duurder. Wat dat betreft zit jij hier altijd veilig voor de toekomst, want ook als bij ons de kosten stijgen is dat procentueel niet zo veel als bij jullie. Een laatste voordeel dat veel mensen noemen is de rust die ze ervaren door de toeristische ervaring!

Waarom kan ik jullie tandartspraktijk en het team van Dr. Gentiana vertrouwen?

Dr. Gentiana Belegu is werkzaam in Tandheelkunde sinds 1991 en startte in 2001 haar eerste eigen praktijk. In 2015 investeerde ze in een nieuwe; moderne praktijk met apparatuur en materialen die voldoen aan Centrale Europese Kwaliteitsnormen. Momenteel werken er 6 tandartsen in vaste dienst en helpen wij niet alleen Albanezen, maar ook toeristen met hun gebitsproblemen. Wij krijgen zelden klachten van patiënten en als er iets mis gaat blijven deze klanten in de toekomst welkom voor garantie / aanpassingen.

Is het wel veilig en betrouwbaar om me in jullie kliniek te laten behandelen?

De behandelingen in onze kliniek gebeuren door een team van 6 professionals en de leidende kaakchirurg (Dr. Gentiana) heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak. De materialen die wij gebruiken komen uit Europa en zijn allemaal goedgekeurd volgens Europese richtlijnen. Wij kiezen onze materialen niet omdat ze simpelweg goedkoop zijn. Onze kliniek is modern en high-tech en wij werken altijd in het voordeel van de klant. Wij hebben geen baat bij slechte recensies en zullen geen behandelingen aanbevelen die niet de juiste resultaten opleveren.

Waarom zijn de tandartsbehandelingen in jullie kliniek zo goed betaalbaar?

Onze Tandartsbehandelingen zijn goedkoper omdat het leven hier goedkoper is. Wij betalen ten opzichte van onze Nederlandse collega's maandelijks minder personeelskosten, vaste lasten en belasting. De meeste kosten zitten dan ook in machines en materialen die van Europese leveranciers komen. Hoe meer uren nodig zijn om een tandartsbehandeling uit te voeren, hoe meer financieel voordeel jij als buitenlandse patiënt kunt verwachten.

Waar kan ik meer klantenreviews en Case Studies vinden over jullie bedrijf?

Wij delen veel klanteninformatie onder het kopje "onze klanten" op de website. Daarnaast hebben wij een Youtube; Facebook en Instagram kanaal genaamd "Tandarts Reizen Naar Albanië". We delen hier regelmatig ervaringen en hebben een mailinglijst voor updates en aanbiedingen. Directe links naar onze accounts op deze media platformen staan in de footer van de website (helemaal onderaan). Volg deze om dagelijks relevante informatie te ontvangen!

Hebben jullie een partnerkliniek in NL / BE voor consulten; noodgevallen en garantie?

Ons team kan het beste werk leveren vanuit onze eigen kliniek in Albanië. Dit is het hart van ons bedrijf. Toch bieden wij sinds 2022 ook diensten aan in Nederland via een partner tandarts in Rotterdam. Hier kunnen röntgenfoto's worden gemaakt; en garantie werkzaamheden worden uitgevoerd. Hiervoor ontvangen Nederlandse klanten marktconforme vergoedingen door zorgverzekeraars.

Hoe ziet de klantenkring van jullie tandartspraktijk in Albanië er uit?

Wij helpen een groot aantal patiënten per maand in onze tandartspraktijk. Minder dan de helft daarvan zijn Albanezen die hier in de omgeving wonen OF in het buitenland werken. De laatste groep komt regelmatig terug naar Albanië voor familiebezoek en vakantie. De andere 60% bestaat uit internationale patiënten uit landen als België; Finland; Nederland; Duitsland; Italië; Engeland en Amerika. Deze patiënten hebben geen directe connectie met Albanië maar reizen op en neer voor beter betaalbare behandelingen.

Welke behandelingen zijn populair bij buitenlanders die jullie kliniek bezoeken?

De meeste behandelingen die wij uitvoeren zijn grote gebitsrenovaties op basis van Implantaten / Kronen en Facings. De voorwaarde is dat een behandeling in enkele dagen tijd uitgevoerd moet kunnen worden. Zo zijn behandelingen met periodieke controles (zoals beugels) vanwege hogere reiskosten ongeschikt. Vooral op materiaalkosten en personeel bespaar je veel geld bij ons. Een intensieve behandeling die enkele dagen duurt en materialen / ondersteunend personeel nodig heeft kan in NL al snel €15.000 / €20.000 kosten.

Kan ik goede verdovingen krijgen in jullie tandartspraktijk?

Als het nodig is werken wij uiteraard met betrouwbare verdovingen. Ons personeel werkt met gebruikelijke doseringen en zal de dosis verhogen wanneer jij alsnog pijn ervaart. Een verdoving neemt jouw volledige gevoel weg en de effecten duren ongeveer 2 uur. Ook werken wij met zware sedatie (een roesje / narcose) bij behandelingen met meerdere implantaten.

Mijn Tandarts in Nederland wil een behandeling niet doen. Doen jullie dit wel?

Als een tandarts een bepaalde behandeling niet wil doen is dat vaak geen goed teken. Zelf voeren wij geen behandelingen uit die onveilig zijn of geen betrouwbare resultaten opleveren. Het draait voor ons om klanten helpen en wij zijn er niet bij gebaat om geld boven gezondheid te verkiezen. Als wij structureel fouten maken zal de waarheid ons uiteindelijk inhalen. Praktijken die dit anders doen kunnen hun reputatie nooit 25 jaar schoon houden.

Hoe werkt de communicatie met jullie Nederlandse klantenmanager?

Kevin; onze Nederlandse klantenmanager; woont momenteel in Albanië en werkt fulltime vanuit zijn kantoor in de kliniek. Hij is jouw vaste contactpersoon en altijd per Whatsapp / telefoon te bereiken wanneer jij vragen hebt. Hij legt jouw informatie voor aan onze kaakchirurg / tandartsen en regelt met de rest van het team wat nodig is om jouw gebitsrenovatie tot een succes te maken!

Is het altijd de beste optie om een tandartsreis te boeken?

Het is zeker niet altijd de beste optie om een tandartsreis te boeken! Met name de kleine behandelingen zijn minder kostenbesparend doordat wij reiskosten moeten rekenen. Vaak zijn er in eigen land ook alternatieven om je gebit iets goedkoper op te laten knappen. Wij bieden echter wel een totaal andere ervaring dan jij gewend bent bij de tandarts. Je hebt meer tijd om te herstellen / rusten dan wanneer jij moet werken. Dat komt bovendien meestal tot stand in ruil voor een lagere investering.

Wat is de beste tijd van het jaar om een tandartsreis naar Durrës te boeken?

Albanië heeft een mediterraans klimaat met 300 dagen zon per jaar, maar dat wil niet zeggen dat het hier niet koud kan worden. Vooral in de maanden december; januari en februari kan de temperatuur hier tussen de 5 en 12 graden liggen. Vanaf mei tot en met september heb jij hier meestal goede temperaturen (v.a. 20 graden) en weinig regen. In Juni; Juli en Augustus is het dagelijks 30 graden of warmer.

Mag ik iemand meenemen naar Albanië tijdens mijn tandartsreis?

Jij mag altijd iemand meenemen als jij daar behoefte aan hebt. Wij juichen het toe dat jij het beste van jouw tandartsreis maakt en dit kan de beleving veiliger en beter maken. Wij brengen hier dan ook geen extra kosten voor in rekening. Sommige mensen brengen hun partner of een vriend / vriendin mee; terwijl anderen met hun kinderen komen. Wel willen wij dit vooraf weten, zodat wij indien nodig een aangepaste accommodatie kunnen regelen.

Behandelen jullie in de tandartspraktijk ook kinderen?

Wij behandelen in onze tandartspraktijk ook kinderen! Wij doen alle standaard behandelingen en hebben ook een orthodontist in dienst. Wij willen je er echter op wijzen dat kinderen onder de 18 jaar meestal eerlijke vergoedingen krijgen vanuit de zorgverzekering. En meestal ook geen grote gebitsrenovaties nodig hebben. Daarom zijn tandartsreizen voor kinderen vaak minder voordelig!

Wat voor accommodaties mag ik tijdens mijn verblijf verwachten?

Wij hebben een aantal luxe nieuwbouw appartementen in eigen beheer. Dit zijn appartementen met bedden voor 2 tot 4 personen. Deze liggen op centrale locaties in de buurt van onze kliniek. Het zijn zuivere appartementen en hier zitten alle benodigdheden in om zelf te kunnen koken / wassen / strijken / schoonmaken. Als onze eigen appartementen vol zitten werken wij samen met het luxe Peaky hotel tegenover onze kliniek.

Is het moeilijk om op het adres van jullie tandartspraktijk in Albanië te komen?

Het is niet lastig om bij onze tandartspraktijk te komen. Wel moet je er rekening mee houden dat het extra tijd kost ten opzichte van een tandartsbezoek in Nederland. Je moet vanuit jouw woonplek naar het vliegveld reizen en daarna 2.5 uur vliegen naar onze hoofdstad Tirana. Bij aankomst staat daar een taxi met begeleider klaar die jou binnen 30 minuten naar jouw verblijfplek / accommodatie in Durrës brengt. Van deur tot deur moet je op circa 8 uur wacht- en reistijd plannen.

Wat zijn de opties / luchtvaartmaatschappijen om naar Albanië te vliegen?

Vanuit Eindhoven Airport; Schiphol Amsterdam; Brussel Centraal en Brussel Charleroi kun je in 2 uur en 30 minuten met een directe vlucht naar Tirana vliegen. Wij bevelen Wizz Air aan om zo betaalbaar mogelijk te vliegen. Wij adviseren om niet via externe boekingswebsites te boeken. Het beste is om de originele website van de luchtvaartmaatschappij te bekijken om prijzen per periode met elkaar te vergelijken. Hierbij willen wij jou qua planning graag ondersteunen.

Waarom vermelden jullie geen precieze kosten op jullie website?

Tandartsbehandelingen zijn geen simpele handelswaren en altijd per persoon verschillend. Sommige mensen hebben vanwege hun kaakvorm bijvoorbeeld meer implantaten of kronen nodig dan anderen; terwijl bij anderen weer extra vullingen of wortelkanaalbehandelingen nodig zijn. Dit is NOOIT foutloos vast te stellen zonder een consult op locatie te doen. Wij kunnen een richtprijs geven, maar ook deze is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gekozen materialen en de tijd die wij uiteindelijk bezig zijn.

Hoe werkt het betalen van de tandartsbehandelingen?

Je kunt jouw behandelingen per bank of via Cash (in Euro) betalen wanneer jij arriveert in onze kliniek. Wanneer jij meerdere keren moet reizen kan dit in meerdere termijnen. Wij ontvangen dan bij jouw eerste bezoek een eerste aanbetaling van 70% en ontvangen het resterende bedrag bij aanvang van jouw tweede bezoek. Wij zijn bereid om hier vooraf over te onderhandelen.

Worden jullie tandartsbehandelingen gedekt door mijn verzekering?

De kans bestaat dat marktconforme vergoedingen voor onze tandartsbehandelingen mogelijk zijn. Deze worden na het indienen van de factuur uitbetaald door jouw basiszorgverzekering of aanvullende verzekering. Ook kunnen ondernemers / freelancers fiscale voordelen behalen vanwege "bijzondere zorgkosten". Een Nederlandse ondernemer kon hierdoor bijna €2000 van €9750 terugkrijgen. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij of boekhouder om na te kijken wat ze in jouw situatie precies vergoeden tegen welke voorwaarden. Pas dan kun jij voor jezelf de optimale keuzes maken.

Wil mijn tandarts in Nederland / België mij nog behandelen als ik in Albanië ben geweest?

Wij zien uit een steekproef met 50 klanten dat dit geen grote problemen oplevert. Een tandarts in Nederland kan goed zien wat wij gedaan hebben en wat de kwaliteit daarvan is. Zeker met reguliere controles en reinigingen moet het geen probleem zijn. Je kunt ook de keuze maken om klant te blijven bij onze partnerkliniek in Rotterdam. En uiteraard is het mogelijk om 1x per jaar bij ons terug te komen voor een controle en reiniging!

Wat moet ik doen bij klachten?

Jij mag via +31627577357 contact opnemen met Kevin Louwers; onze Nederlandse klantenmanager. Dit geldt VOOR; TIJDENS en NA de behandelingen in onze kliniek. Hij zal de klachten bespreken met het team in Albanië en een gepaste oplossing voor je zoeken. Hierbij worden (indien mogelijk) meerdere opties aangeboden, zodat jij zelf kunt kiezen wat het best haalbaar voor je is.

Algemene Informatie VOOR behandeling

Kan ik vooraf ook kennismaken met jullie team en de tandartspraktijk bezichtigen?

Wij hebben er geen probleem mee om jou meer inzicht te geven tijdens jouw beslissingsfase. Jij bent altijd welkom om een lang weekend naar Durrës te komen voor een kennismakingsgesprek; een praktijkbezichtiging en een consult. Wij kunnen voor jou een taxi sturen en jou een vriendenprijs bieden om een hotelkamer of appartement van ons te huren. De te verwachten kosten bedragen €250.

Wat moet ik zelf regelen voordat ik naar Albanië kan komen voor behandeling?

Jij stuurt ons een Röntgenfoto op van jouw gebit en op basis van die informatie maken wij een behandelplan en offerte. Wanneer jij daar akkoord op hebt gegeven gaan we samen de reis plannen om tot een geschikte oplossing voor jouw gebitsproblemen te komen. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je ook beschikbaar bent in die periode. Jij hoeft niet op zoek naar taxi's; hotels of appartementen: die regelen wij voor je!

Kunnen jullie op afstand een foutloos behandelplan maken?

Een online consult is nooit perfect, maar wanneer jij ons de nodige informatie geeft kunnen wij een goede basis analyse maken! Na het bestuderen van jouw Röntgenfoto kan ons team een behandelplan en begroting maken over de problemen die wij zien. Dit zullen we eerst met jou bespreken om te kijken of het past bij jouw situatie. In Albanië maken wij alsnog een foto en doen een extra onderzoek in onze kliniek. Hieruit ontvangen we de laatste informatie om te bepalen of de behandeling optimale resultaten geeft.

Waarom moet ik een Röntgenfoto van mijn gebit laten maken en waar kan ik dit doen?

Omdat wij tijdens de eerste fase vaak online werken hebben wij een Röntgenfoto nodig. Hierop kan onze kaakchirurg Dr. Gentiana Belegu tot in detail bekijken wat de staat van jouw gebit is. Je kunt dit bij iedere tandarts in Nederland laten doen, maar wij hebben ook een partnerkliniek in Rotterdam die dit kan doen. Je kunt dit boeken via +31627577357. Zie het als een waardevolle investering om uit te zoeken hoeveel geld je kunt besparen op jouw toekomstige tandartsbehandeling!

Kan ik ook een Behandelplan en Offerte aanvragen zonder een Röntgenfoto op te sturen?

Geld uitgeven is nooit leuk, maar het is echt de verstandigste keuze om een Röntgenfoto te laten maken. Een consult uitvoeren zonder röntgenfoto is zoals je auto laten keuren zonder de motorkap open te doen. Het geeft te weinig informatie om er echt iets nuttigs over te zeggen; en dat kan leiden tot problemen bij het inschatten van behandelingen en kosten. Wil jij een optimaal behandelplan? Plan dan die Röntgenfoto en stuur ons ook normale foto's van je tanden.

Hoeveel tijd kost een tandartsbehandeling bij jullie?

Dat is afhankelijk van de tandartsbehandelingen die jij wilt laten doen en het aantal fasen die gedaan kunnen worden. Wij kunnen alleen stellen dat we onderliggende problemen oplossen en niet haasten tijdens onze behandelingen. Ook van onze klanten zien wij liever dat ze de tijd nemen om te herstellen. Onze tandartsreizen voor implantaten kosten meestal tussen de 4 en 6 dagen. Wanneer grote gebitsrenovaties met kronen gedaan worden moet je tellen op een bezoek van 10 tot 12 dagen. Jij mag uiteraard zelf een keuze maken of je langer wilt blijven om Albanië verder te verkennen.

Hoe weet ik of jullie behandeling goedkoper is dan dezelfde behandeling in Nederland?

Onze behandelingen zijn ten alle tijden goedkoper dan de behandelingen in Nederland. De vraag is of het na aftrek van reis- en verblijfskosten nog steeds goedkoper is. Wat jij uit moet zoeken is of het VOOR JOU goedkoper is. Je doet dit door een offerte aan te vragen bij een Nederlandse tandarts en die voor te leggen aan de zorgverzekering. Zij geven door wat ze kunnen vergoeden en wat uit eigen zak betaald moet worden. Tegelijkertijd kun jij ook bij ons een offerte opvragen.

Wat als ik onverwacht niet op locatie kan komen voor mijn tandartsbehandeling?

Wij zouden het jammer vinden als jij je vliegtuig mist of vanwege overmacht niet kunt komen, maar accepteren tegelijkertijd de risico's van onze manier van werken. Er kunnen altijd sterfgevallen, ziekte of problemen op de loer liggen. Hoewel wij ook agenda ruimte en accommodaties moeten reserveren zullen wij geen extra kosten rekenen. Ga hier alsjeblieft serieus mee om en laat het ons zo snel mogelijk weten, zodat we op zoek kunnen naar een nieuwe datum!

Algemene Informatie TIJDENS de Tandartsreis

Hoe veilig is Albanië voor toeristen?

Albanië is een zeer veilig land voor inwoners en toeristen. Het is sinds de tweede wereld oorlog niet meer in oorlog geweest en de toeristische sector groeit stabiel met 10% per jaar. Albanezen zien dat toeristen het land minder arm kunnen maken en zijn van nature gastvrij. Ook vallen mensen elkaar niet zomaar lastig en kun jij in het donker in je eentje over straat!

Zijn er zaken waar je als toerist voor op moet passen in het buitenland?

In ZEER toeristische gebieden zie je soms dat er "toeristenvallen" gaande zijn. Je ziet dit vooral in de grote steden waar massaal georganiseerde tours plaatsvinden. Vaak krijgen tour operators commissies voor alle toeristen die ze binnen brengen. Pas hier op met het kopen van kleding; tassen; juwelen; parfums en het wisselen van geld. De kans bestaat namelijk dat dit nepproducten zijn die niet het geld waard zijn dat jij ervoor betaald.

Welke Talen worden er gesproken in Albanië?

De officiële taal in Albanië is Albanees. Omdat Albanezen vaak op jonge leeftijd het land verlaten om internationaal werk te zoeken spreken de meeste van hen ook Engels. Ook in de horeca; supermarkten en bij toeristische attracties kun je jezelf goed in het Engels redden. Een laatste taal die ze door heel Albanië begrijpen is Italiaans. Dit komt vanwege de korte overtocht en de vele toeristen uit Italië.

Hoe werkt betalen in Albanië?

In vrijwel alle openbare gelegenheden (winkels / horeca) kun jij in Euro betalen. Je krijgt je wisselgeld in de Albanese LEK terug. 1000 lek is ongeveer 10 euro en op het vliegveld van Tirana kun jij zonder transactiekosten 10.000 lek (€100) pinnen. Daarna betaal je bij pinautomaten vaak hoge transactiekosten. In Albanië kun je in veel openbare gelegenheden niet pinnen dus het is slim om in Nederland enkele honderden euro's op te nemen bij jouw eigen bank om transactiekosten te besparen.

Kan ik overal met mijn pinpas betalen in Albanië?

Rond 1997 was er in Albanië een bankencrisis waarbij veel mensen hun geld kwijtraakten. Hierdoor heeft de Albanese bevolking het vertrouwen in banken enigszins verloren. Openbare gelegenheden bieden zelden pinbetalingen aan. Wil jij geld opnemen met een Nederlandse pas ZONDER hoge transactiekosten te betalen? Zorg dat je vanuit Nederland enkele honderden euro's bij je hebt! Extra tip: zorg voor variatie in biljetten van €20 en €50. Het klinkt gek, maar briefjes van €50 kunnen ze niet overal wisselen.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en Albanië?

De grootste verschillen zijn de kosten van het leven en de kwaliteit van maatschappelijke voorzieningen. Albanië is wat dat betreft een stuk armer dan Nederland en daardoor zie je hier meer oudere gebouwen. Ook focust de overheid zich minder op de burgers en de hygiëne op straat. Zo moeten mensen buiten in containers hun afval weggooien en dat is minder netjes dan in Nederland.

Kan ik in Albanië bellen met mijn normale Nederlandse nummer?

Internet en Bellen kan jou veel geld kosten als jij vergeet een lokale simkaart te kopen! Zet daarom jouw internet en roaming uit in Nederland. Op het vliegveld van Tirana zit een Vodafone winkel waar jij direct een simkaart kunt kopen met een Albanees nummer en een internet bundel. Dit kost enkele euro’s. Je kunt je oude nummer voor Whatsapp behouden en bent via sociale media (chatten / bellen / videobellen) te bereiken op Facebook; Instagram en Telegram.

Hoeveel Vrije Tijd heb ik tijdens mijn behandelingen?

Dit is zeer afhankelijk van het type behandeling dat jij nodig hebt. Wij proberen jouw tandartsbehandelingen altijd op een manier te plannen die voor jou comfortabel is zodat jij tijd hebt om Albanië te verkennen. Dat wil zeggen dat wij jou in de ochtend behandelen en jij de middag en avond voor jezelf en je partner hebt. Neem contact op en stuur jouw foto's op voor een concreet behandelplan!

Zijn er dingen die je NIET moet doen in Albanie?

Albanië is een minder vrij land dan Nederland. Ze zijn wat minder "open minded" over zaken als drugsgebruik (illegaal); relaties en seksualiteit. Geniet van het klimaat; geniet van de natuur; geniet van je partner; maar doe geen gekke dingen... Pas ook op met alcohol! Je bent hier op een onbekende plek en kunt beter bij positieven blijven!

Zijn er dingen die je WEL moet doen in Albanië?

Geniet van het klimaat; de stranden en het heerlijke eten in de goed betaalbare restaurants! Wij raden het ook aan om enkele dagen in Tirana door te brengen voordat je terug naar Nederland vliegt. Dit is een mooie en moderne stad die jij in enkele dagen kunt bezichtigen. Een interessante toeristische attractie in Tirana is het "Bunk'Art Museum" dat meer inzicht geeft in de communistische geschiedenis van Albanië. Hou jij van natuur en bergen? Huur dan een auto en trek het binnenland in!

Wat zijn de mogelijkheden in Durrës voor Waterpret?

Durrës heeft kilometers aan zandstranden op 2 verschillende locaties. De kleine, centrale boulevard ligt op 3 minuten lopen van onze tandartspraktijk bij Hotel Aragosta. De grote toeristische boulevard met kilometers zandstranden ligt een stukje verder en start bij Palace Hotel. Er is ook een groot Aquapark in de omgeving voor degenen die niet van het strand houden!

In welke periode is het water warm genoeg om in de zee te zwemmen?

In principe kun je tussen april en november in de zee zwemmen. Vanwege de hete temperaturen in de zomer en de vele dagen zon blijft het water lekker warm. Daarna is het beter om aquaparken; binnenzwembaden; SPA / Wellness Centra te bezoeken.

Zijn de stranden van Albanië geschikt voor kinderen?

Over het algemeen zijn stranden zeker geschikt voor kinderen! Op veel plekken is het water ondiep en kunnen ze veilig spelen. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat er veel toezicht is van de kustwacht / badmeesters. Houd je kinderen dus ten alle tijden in het oog om problemen te voorkomen!

Ik wil liever niet in de zee zwemmen. Zijn er ook andere mogelijkheden?

Er zijn enkele grote meren in Albanië, waaronder Lake Shkodër: het grootste meer van heel de Balkan! Het tweede meer heet Lake Ohrid en ligt op de grens van Albanië en Macedonië. Net OVER de grens ligt het Prespameer. Al deze meren zijn in enkele uren te bereiken met een auto of met het openbaar vervoer, maar je moet hier voldoende tijd voor uittrekken i.v.m. reizen door het berglandschap!

Zijn er in Albanië goede Spa's / Wellness Centers te bezoeken?

Uiteraard! Er zijn grote hotels zoals het Adriatik Hotel; 2 KITARRAT Boutique Hotel; Palace Hotel en Hotel Epidamn (allemaal Durrës) waar ze indrukwekkende zwembaden; Sauna's; Turkse Baden en wellnesscenters met Massages hebben. Je moet alleen even checken of deze te bezoeken zijn voor mensen die niet in het hotel verblijven.

Wat zijn de beste plekken / steden om te bezichtigen in Albanië?

Geen enkel land in Europa heeft zoveel verschillende natuurwonderen als Albanië op een oppervlak zo groot als Nederland! Een aanrader is Tirana (onze mooie en moderne hoofdstad)! Durrës is de tweede grootste stad van Albanië en een echte toeristenstad vanwege de mooie stranden. Verder heb je Shkodër en Berat in de bergen en Saranda en Vlore voor parelblauwe stranden. Reizen in Albanië is mogelijk als jij een bus neemt of een auto huurt.

Kan ik op Wintersport in Albanië?

Hoewel er hoge bergen zijn en er in de winter ook sneeuw valt gaat er niet veel geld om in wintersport toerisme. Er zijn enkele plekken waar ze skipistes hebben (Bigell). Veel mensen reizen voor wintersport naar Montenegro, waar een aantal zeer bekende skipistes zijn zoals Kolasin en Savin Kuk! Ook in Kosovo en Griekenland zijn wintersportgebieden. Dit valt vanuit Durrës alleen te combineren als je er minimaal een paar dagen voor wilt uittrekken!

Wat kost uit eten en drinken in Durrës?

Als jij gewend bent om uit eten / drinken te gaan in Nederland gaat er een nieuwe wereld voor jou open in Albanië! De prijzen zijn ongeveer 60% lager dan in Nederland. Jij kunt hier goed uit eten en drinken voor €20 per avond per persoon. Cocktails en geïmporteerde alcoholische dranken zijn wat duurder, maar nog steeds stukken goedkoper dan in Nederland.

Wat zijn Albanese gerechten die jij MOET proberen voordat je terug naar Nederland gaat?

Traditioneel Albanees eten lijkt veel op Grieks. Denk aan gerechten zoals Byrek; Tavë Kosi; Kofta; Bosa en Tarator! Albanezen koken graag lamsvlees en maken heerlijke salades voor hun gasten. In Durrës heb je vlakbij onze praktijk een restaurant genaamd Memmas House waar veel van deze gerechten te proeven zijn. Ook voor liefhebbers van verse vis en pizza's is voldoende aanbod voor lagere prijzen dan in Nederland. Ga zeker eens langs bij Restaurant Colombia aan de boulevard!

Wat zijn goede Vlees / Steakhouses in Durrës?

Er zijn niet veel restaurants die zich volledig op vlees / steaks focussen. Twee goede die ik tegen ben gekomen zijn Westwood Meathouse en Zgara Pe Korce (naast de tandartspraktijk).

Waar kan ik uitgaan in Durrës?

Er ligt een grote dance club in de buurt van onze tandartspraktijk genaamd Cinco Cavalli. Verspreid over de stad liggen vele bars en lounge bars zoals The Wall; Zodiac; Gintoneria; Posh Lounge; Illyrian Garden; Rooftop XV en Bar Oslo. Veel van deze plekken bieden mooie uitzichten over de stad en de zee!

Wat zijn de beste lokale bieren en wijnen om te proberen?

De beste lokale bieren van Albanië zijn Korca; Tirana en Elbar. De lokale wijnen zijn Kantina Nurellari en Kalmet. Deze zijn in de horeca en in de supermarkt te koop. Albanezen drinken ook veel Raki; een likeur op basis van verschillende vruchten die tussen de 40% en 60% alcohol bevat! In sommige gevallen maken ze deze zelf!

Hoe is het aanbod in de supermarkten van Albanië?

De kwaliteit van supermarkten in Albanië is mij als Nederlander heel erg meegevallen. Ze zien er mooi en netjes uit en hebben een betaalbaar en soortgelijk aanbod ten opzichte van supermarkten in Nederland. Vaak zie je zelfs dezelfde merken terug! Je kunt in Euro betalen en meestal spreekt het personeel Engels. Naast de tandartspraktijk en dichtbij de appartementen ligt een winkel van Spar! Enkele honderden meters verderop een franchise genaamd "Extra Market".

Rijden er (inter)nationale treinen in Albanië?

Er is geen internationaal treinstelsel in Albanië. Wel rijden er op sommige plekken binnenlandse treinen. Deze zijn wat verouderd, maar rijden van de hoofdstad naar de grootste steden. Voorbeelden van trajecten zijn Tirana - Shkodra en Tirana - Durrës. Momenteel zijn ze ook bezig met het aanleggen van een nieuwe treinrails tussen Durrës; Tirana Airport en Tirana stad. Dit traject zou in 2025 actief moeten zijn. Je kunt ook met (mini)bussen reizen!

Hoe is het openbaar vervoer in Albanië?

Vanaf het busstation in Durrës (Vlakbij Blue Star Mall) rijden goedkope bussen naar de "hotspots" van Albanië. Het is minder modern dan in Nederland maar dat is zeker geen probleem! Ook gele taxi's zijn beschikbaar en je kunt chauffeurs aanspreken op straat. Deze zijn wat duurder en proberen hogere prijzen te vragen aan toeristen. Wij hebben nummers voor je die goede prijzen geven als dat nodig is. Je HOEFT overigens niet te reizen, want onze appartementen liggen zeer centraal.

Hoe zijn de wegen in Albanië?

Er zit veel variatie in de Albanese wegen en onze boodschap is om ALTIJD voorzichtig te zijn. Zo zijn de wegen tussen de grote steden vaak prima, maar hebben niet altijd verlichting. In het binnenland zijn op sommige plekken geen wegen; of "offroad" wegen waar je een 4x4 voor nodig hebt. Regels zijn ook niet zo streng... Soms kom je fietsers of brommers tegen op de snelweg. Autochauffeurs rijden trouwens rechts!

Waar kan ik een auto huren en wat kost dat ongeveer?

De meeste autoverhuurbedrijven liggen in de buurt van het vliegveld in Tirana. Dit zou voor jou de beste optie zijn omdat je dan op de heenweg de auto mee kunt nemen en op de terugweg de auto terug kunt brengen. Laat ons dit vooraf weten dan kunnen we het aan een van onze partners vragen. De kosten van een huurauto zijn afhankelijk van de datum; de plaats waar jij naartoe wilt en welke auto jij nodig hebt. Dat kan al vanaf €35 per dag!

Zijn er in Albanië straatkatten en straathonden?

In Albanië leven inderdaad straathonden en katten in de dorpen en steden. Deze liggen overdag in de schaduw te slapen en gaan s'avonds op zoek naar eten. Veel mensen voeren ze en ze horen er hier een beetje bij. Ze worden ingeënt tegen ziektes; gecastreerd en daarna "getagd" door speciale organisaties. Ze bezorgen je in ieder geval weinig overlast. Wil je iets goeds doen tijdens jouw verblijf? Koop een zak hondenbrokken!

Mag je in Albanië Wildkamperen met een Tent of Camper?

Zeker! In Albanië is zo veel ruimte in de natuur dat de overheid wildkamperen op de meeste plekken heeft gelegaliseerd. Alleen in (sommige) natuurreservaten en op particuliere grond zijn aangepaste regels. Jij kunt dus gerust de natuur in trekken met jouw tent of camper om er een paar dagen tussenuit te gaan. Maar gedraag je als een gast en ruim netjes jouw afval op!

Waar kan ik het beste Wandelen / Hiken in Albanië?

De beste plekken om mooie (en zware) bergwandelingen te maken zijn in de regio van Valbona; Theth en Tropoje. Je ontdekt hier hoge bergen; bossen en prachtige valleien. Ook in Tirana kun je de Mount Dajti beklimmen die een uitzicht geeft over de hele stad en omgeving. Andere plekken waar je heerlijk kunt wandelen zijn Gjirokaster; Elbasan en Kruje.

Wat moet je als wandelaar weten over de Albanese Alpen?

Wandelaars kunnen naar twee natuurparken, namelijk Park Theth en Park Valbona. Het dorp Valbona - een van de belangrijkste in de regio – is een goed startpunt voor een wandeling. Onderweg geniet je van mooie natuur met rivieren, bergtoppen en bossen. Er lopen ook geiten, wolven en beren rond. Het dorp Teth is vanuit Valbona alleen lopend te bereiken in ongeveer 7 uur. Het is een van de meest uitdagende en populaire wandelingen in de Albanese Alpen.

Algemene Informatie NA behandeling

Zijn jullie na behandelingen nog bereikbaar voor vragen en advies?

Wij zijn bereikbaar voor de vragen en adviezen die jij van ons nodig hebt. Onze Nederlandse Klantenmanager is te bereiken via E-mail (kevin@tandartsreizenalbanie.nl) en Whatsapp +31627577357.

Is het verstandig om te reizen voor grote en intensieve tandartsbehandelingen?

Patiënten die niet eerder voor tandartsbehandelingen reisden zien de afstand als een probleem. Ga eens voor jezelf na hoe vaak jij in het verleden met problemen terug moest komen bij de tandarts en neem die ervaring als richtlijn. Had jij vaak problemen? Dan zal een tandartsreis voor jouw gevoel niet de beste oplossing zijn. Wij zien internationale patiënten zelden met problemen terugkomen omdat we meer tijd nemen dan concurrenten. Vanuit onze eigen ervaring zien wij er daarom weinig risico's in. Je kunt altijd een keer extra terug reizen als blijkt dat iets niet helemaal lekker voelt.

Wie is verantwoordelijk als er iets mis gaat wegens te slechte kwaliteitsstandaarden?

Aanbieders van tandartsreizen (Tand Correct en Dental Reizen) werden door de rechtbank verantwoordelijk gesteld toen bleek dat behandelingen in hun Turkse en Hongaarse klinieken niet volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden werden uitgevoerd. Ze voldeden niet aan de eisen; veroorzaakten problemen en op internet is te lezen dat zelfs €20.000 schadevergoeding moest worden betaald aan een patiënt. Wij zouden onze kliniek niet in Europa promoten als wij onzeker zouden zijn over onze kwaliteit.

Bieden jullie ook een garantie regeling aan?

Wij bieden een marktconforme garantie aan in Albanië. Jij hebt 5 jaar het recht om terug te komen als er problemen zijn en deze verhelpen wij op onze kosten. De enige voorwaarde is dat jij goed je best doet om jouw gebit te onderhouden. Maar waarom zou je dat NIET doen als je de keuze maakt om er zoveel geld in te investeren?

Krijg ik na mijn tandartsbehandeling duidelijke instructies mee?

Wij vinden het erg belangrijk dat onze internationale patiënten weten wat ze moeten doen. Daarom bespreken wij uitgebreid wat jij moet doen nadat jij terug in Nederland bent. Ook mag jij altijd contact opnemen als er vragen zijn of wanneer jij twijfelt of iets wel snel genoeg geneest. Wij helpen jou uiteraard op basis van jouw persoonlijke situatie en de gegevens die wij van je hebben.

Wat moet ik doen NA mijn behandeling in jullie tandartspraktijk?

Jij mag de keuze maken om na jouw bezoek in Albanië weer terug te gaan naar een tandartspraktijk in eigen land. Veel van onze klanten bespreken vooraf met hun tandarts of die daar voor open staat; en gaan (indien mogelijk) terug voor controles en gebitsreinigingen. Dat kan bij je vaste tandarts; of bij onze partnerkliniek in Rotterdam. Soms zie je ook dat ze Albanië gaan zien als hun vaste bestemming voor behandelingen, waar ze jaarlijks een weekend heen vliegen om zich door ons te laten controleren en behandelen.

Onze Belofte aan Jou [Samengevat]

Wij hebben je op deze pagina uitgebreid laten zien hoe wij in onze moderne tandartskliniek onder leiding van Dr. Gentiana Belegu maandelijks 250 internationale patiënten van over de hele wereld helpen met het verlagen van hun tandartsrekening met een voordeel van 60% of meer… 


We hebben het samenwerkingsproces laten zien waarbij jij alleen een röntgenfoto op hoeft te sturen om een volledig behandelplan en een offerte op maat te ontvangen. Wij hebben laten zien dat we je adviseren over het boeken van jouw vlucht; een taxi voor je regelen; een centraal en luxe appartement in de buurt van onze praktijk en het strand aanbieden; en dat wij jou in het Nederlands begeleiden voor; tijdens en na jouw tandartsreis.  


We hebben uitgelegd wat de belangrijkste voordelen (Geld besparen; (te) dure behandelingen financieel haalbaar maken; een complete toeristische ervaring toevoegen) en nadelen (Je krijgt wellicht geen vergoeding; het reizen kost je 4 dagen; Behandelingen moeten soms in 2x; en dat het niet geschikt is voor mensen die slecht ter been / minder valide zijn.  


En we hebben je laten zien dat wij een goede garantie van 10 jaar bieden omdat wij over duizenden patiënten zelden klachten / onverwachte situaties meemaakten.  


Ook lieten wij via een aantal rekenvoorbeelden zien dat de populaire behandelingen zoals implantaten; bruggen; kronen en Klikgebitten veel beter betaalbaar zijn en van dezelfde leveranciers af komen als die van jouw Nederlandse tandarts.  


Als laatste beschreven wij hoe we Nederlanders de mogelijkheid bieden om via het contactformulier vragen te stellen en we promootten onze actie waarmee jij kans maakt op een gratis appartement als je contact opneemt om vragen te stellen of een online consult aan wilt vragen via deze pagina.


Wij zien dit als een ontzettend waardevol premium pakket waarmee wij de beleving van jouw Tandartsreis van zo hoog mogelijke kwaliteit kunnen houden en een actie waarmee jij opnieuw tientallen euro’s per nacht bespaart ten opzichte van bij onze concurrenten. 


Daarnaast willen wij bij extreme twijfel een uniek laatste aanbod doen...

Als jij heel erg twijfelt zijn wij bereid om jou en jouw partner een vriendenprijs te bieden voor een van onze appartementen in Durrës; waardoor jij onze praktijk kunt komen bezichtigen; een gratis consult van Dr. Gentiana krijgt; ons team kunt ontmoeten en een paar dagen geniet in Durrës om te kijken of dit de plek is waar jij je tanden wilt laten opknappen.


Meer kunnen wij momenteel niet doen om jou in te laten zien dat tandarts bezoek in het buitenland haalbaar is; grote voordelen oplevert en een unieke ervaring geeft aan honderden internationale patiënten die wij maandelijks helpen.  


Jij kunt de volgende zijn die de keuze maakt om buiten de lijntjes van het Nederlandse zorgsysteem te kleuren door jouw persoonlijke budget beter te besteden en andere doelen na te jagen.  


Denk goed na over jouw toekomst!


Met vriendelijke Groet,


Kevin; de Nederlandse Patiënten begeleider.

--- UNABLE TO RENDER FORM: UNKNOWN FORM_ID (18639) ---