Transparante Invisible Aligners aanmeten? Bekijk kosten van betrouwbare aanbieders!
Onzichtbare / Transparante Aligners Beugels: Betrouwbaar / Effectief of niet?
13 juli 2023 

Onzichtbare / Transparante Aligners Beugels: Betrouwbaar / Effectief of niet?

In de afgelopen jaren hebben invisible aligner beugels de wereld van orthodontie veroverd. Deze innovatieve tandartsbehandeling heeft de traditionele metalen beugels vervangen door een meer subtiele en gemakkelijkere optie om een perfecte glimlach te bereiken. In dit artikel gaan we dieper in op de invisible aligners en ontdekken waarom steeds meer mensen kiezen voor deze revolutionaire technologie.

Sinds kort voeren wij deze behandeling ook aan voor buitenlandse tandarts toeristen vanuit onze tandartskliniek in Albanië. Dit komt met name doordat cliënten niet meer maandelijks naar de orthodontist moeten zoals bij normale beugels.

Wat zijn Transparante Invisible Aligners?

Invisible aligners, ook wel bekend als doorzichtige aligners, zijn op maat gemaakte hulpmiddelen die worden gebruikt om gebitsafwijkingen te corrigeren. Ze bestaan uit dunne, doorzichtige kunststof hoesjes die de hele dag / en of nacht over de tanden worden gedragen.

Deze hoesjes oefenen geleidelijke druk uit op de tanden, waardoor ze in de gewenste positie verschuiven. Invisible aligners zijn een uitstekend alternatief voor traditionele metalen beugels en zijn vooral populair bij volwassenen en tieners die esthetische bezwaren hebben tegen de zichtbaarheid van traditionele beugels.


Het verschil tussen normale beugels en transparante Invisalign Beugels

In de onderstaande video zie je het precieze verschil tussen normale beugels en invisalign beugels van onze vaste partner Iclear Albania. Dit is een leidend bedrijf dat produceert vanuit Tirana.

Bij welke problemen kun je Invisible Aligners overwegen?

Er zijn een aantal belangrijke situaties waarbij Invisible Aligners een oplossing kunnen bieden. Deze kunnen zowel in de jeugd als op latere leeftijd opspelen.

 • Wanneer jij last hebt van een Overbeet;

 • Wanneer jij last hebt van een Kruisbeet;

 • Wanneer jij last hebt van scheve tanden;

 • Wanneer jij last hebt van spleten tussen de tanden;

 • Wanneer jouw tanden niet volledig op elkaar passen;


Het Invisible Aligners Ontwikkelingsproces

De behandeling met invisible aligners begint met een consult bij een tandarts of orthodontist die gespecialiseerd is in deze technologie. Tijdens dit consult worden er röntgenfoto's, foto's en afdrukken van het gebit genomen. Deze gegevens worden gebruikt om een 3D-model van het gebit te maken en een behandelingsplan op te stellen.

Op basis van het behandelingsplan worden aangepaste aligners gemaakt. De patiënt ontvangt een reeks aligners die elk gedurende een bepaalde periode moeten worden gedragen, meestal twee weken. Elke set aligners oefent geleidelijk druk uit op de tanden om ze te verplaatsen. Na het dragen van een set aligners wordt overgeschakeld naar de volgende set, totdat de gewenste tandpositie is bereikt.

Bekijk hieronder hoe dit precies in zijn werk gaat...


Voordelen van Invisible Aligners

 1. Een van de meest opvallende voordelen van invisible aligners is hun onzichtbaarheid. In tegenstelling tot traditionele metalen beugels zijn deze aligners nauwelijks zichtbaar, waardoor mensen zonder schaamte hun dagelijkse activiteiten kunnen voortzetten.

 2. Invisible aligners zijn gemaakt van glad plastic, wat betekent dat er geen metalen draden of beugels zijn die ongemak of irritatie kunnen veroorzaken. Ze zijn comfortabeler om te dragen en veroorzaken minder wondjes of zweren in de mond dan metalen beugels.

 3. Een ander voordeel is dat invisible aligners gemakkelijk kunnen worden verwijderd tijdens het eten en drinken. Dit betekent dat er geen beperkingen zijn op het gebied van voeding, zoals bij traditionele beugels, waarbij voedselresten kunnen blijven hangen.

 4. Omdat invisible aligners verwijderbaar zijn, kunnen patiënten hun mondhygiëne-routine voortzetten zoals normaal. Tandenpoetsen en flossen gaat veel eenvoudiger zonder de belemmering van draden en reguliere beugels.

 5. In vergelijking met traditionele beugels kan de behandelduur met invisible aligners aanzienlijk korter zijn. Afhankelijk van de complexiteit van de zaak kan de behandeling variëren van enkele maanden tot ongeveer twee jaar.


Nadelen / Risico's van Invisalign Beugels

De nadelen van transparante Invisalign Beugels hebben te maken met het onderwerp gebruiksgemak en jouw persoonlijke pijngrens / medische acceptatie. Niet iedereen ervaart de onderstaande klachten en iedereen die het ervaart doet dat in een eigen unieke mate.

 1. Sommige mensen moeten kokhalzen bij het plaatsen / dragen van Invisalign Beugels.

 2. Sommige mensen ervaren pijn bij het dragen van Invisalign Beugels. De meeste pijn is in de kaken en vindt plaats rondom het wisselen van de oude naar de nieuwe beugel.

 3. Sommige mensen klagen over het zuiver maken van Invisalign Beugels. Doordat je steeds dezelfde beugel over jouw tanden draagt moet je deze dagelijks reinigen met water. Dit is echter snel gebeurt en zeker geen groot probleem!


Beperkingen van Transparante Invisalign Beugels

Hoewel invisible aligners veel voordelen bieden, zijn er ook enkele beperkingen waar rekening mee moet houden. Het zijn niet per definitie nadelen, maar wel zaken waar je vooraf rekening mee moet houden.

 1. Het succes van de behandeling met invisible aligners vereist discipline van de patiënt. De aligners moeten consequent gedragen worden, bij voorkeur 18 tot 22 uur per dag, om optimale resultaten te bereiken.

 2. Niet alle gebitsafwijkingen kunnen effectief worden behandeld met invisible aligners. Ernstige tand- en kaakafwijkingen kunnen mogelijk beter worden aangepakt met traditionele beugels.

 3. In het begin kunnen sommige patiënten moeite hebben met spreken met de aligners in. Dit is echter meestal van tijdelijke aard en de spraak past zich snel aan. Je moet hier dus aan wennen.

Bekijk hieronder hoe jij jouw Invisible Aligner Beugels uiteindelijk aangeleverd krijgt.

Invisible Aligners maken in een aantal verschillende etappes jouw tanden rechter dan ooit tevoren. Wij plaatsen deze beugels tegenwoordig ook voor buitenlandse klanten vanuit onze kliniek in Albanie.

De Prijs / Kosten van Invisalign Beugels in Nederland / België

De prijs van Invisalign Beugels kunnen in Nederland en België oplopen tot €6000 voor het totaalproces. De gemiddelde prijs in klinieken ligt rond de €4500 voor beide kaken. Dit verschilt per tandartskliniek en de merken waarmee ze werken, maar ook in de mate waarin de kaak gecorrigeerd moet worden.


De Prijs / Kosten van Invisalign Beugels in het buitenland

De prijs van Invisalign Beugels in onze kliniek ligt meestal tussen de €2500 en €3500. De kosten die moeten worden gemaakt zijn afhankelijk van het aantal beugels dat nodig is om de gewenste correctie te maken. Je moet rekening houden met twee keer enkele dagen op en neer reizen met een interval van 3 weken na elkaar. Dit zou in een weekend kunnen plaatsvinden. Vervolgcontroles KUNNEN om de 6 maanden, maar dit is niet verplicht.

Wij werken met het merk Iclear Invisalign. Wij gebruiken dit merk vanwege de buitengewone resultaten bij onze patiënten. Bekijk de website van Iclear om er meer over te leren.

Het merk Iclear Invisalign maakt Invisalign Beugels die vele voordelen hebben ten opzichte van normale beugels. Wij gebruiken dit merk vanwege de buitengewone resultaten bij onze patienten.

Onze Conclusie over Transparante Invisalign Beugels

Invisible aligners hebben de manier waarop tandheelkundige afwijkingen worden gecorrigeerd revolutionair veranderd. Je hoeft niet langer maandelijks langs bij een orthodontist en dit biedt mogelijkheden om het in het buitenland te laten uitvoeren. Dit kan plaatsvinden in enkele bezoeken van enkele dagen en dus qua kosten een interessant voordeel opleveren.

De innovatieve technologie achter Transparante Invisible Aligners biedt een esthetisch aantrekkelijk en comfortabel alternatief voor traditionele beugels. Met de voordelen van onzichtbaarheid, comfort en verwijderbaarheid.

Gecombineerd met kortere behandelduur en verbeterde mondhygiëne is het geen verrassing dat steeds meer mensen kiezen voor deze tandartsbehandeling. Echter, zoals bij elke tandheelkundige behandeling, is het raadzaam om een professionele tandarts te raadplegen om te bepalen of invisible aligners geschikt zijn voor jouw specifieke gebitsproblemen.

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom tandartsreizen? Dan mag je onze beginnersgids aanvragen; onze veelgestelde vragen sectie bekijken of contact opnemen voor een consult! 

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen