Sinuslift Botopbouw | Wat is het? Hoe werkt het? En wat zijn de kosten / risicos?
Sinuslift Botopbouw | Wat is het? Hoe werkt het? En wat zijn de kosten / risico's?
14 september 2022 

Sinuslift Botopbouw | Wat is het? Hoe werkt het? En wat zijn de kosten / risico's?

Het uitvoeren van een sinuslift botopbouw behandeling in de bovenkaak / onderkaak is voor veel patiënten een grote stap en zorgt ervoor dat ze twijfelen / hun nodige behandelingen uitstellen. Deze behandeling is in sommige gevallen nodig zijn om implantaten te kunnen zetten voor nieuwe kronen / bruggen of een klikgebit. Toch blijkt het niet altijd haalbaar te zijn voor Nederlandse (en internationale) patiënten.

Een veelgenoemd probleem zijn de lage vergoedingen van zorgverzekeringen; en hierdoor zijn de kosten in Nederland hoog. Daarom kiezen sommige tandarts patiënten er voor om hun Sinus Lift te laten uitvoeren in het buitenland. Veelgenoemde locaties zijn Albanië (Tirana / Durrës); Turkije (Istanbul / Alanya / Izmir) en Hongarije (Boedapest).

Maar is dit ook betrouwbaar? En wat is het verschil in de kosten en de uiteindelijke prijs / kwaliteit die jij ontvangt?

Ik zal in dit artikel een aantal zaken uitleggen over deze tandarts behandeling. Dus wil jij er achter komen wat je moet weten over het uitvoeren van een sinuslift; wat de voordelen en nadelen zijn; wat de risico's / complicaties kunnen zijn; welke nazorg je nodig hebt; en hoe je hiermee jouw gebit kunt verbeteren? Lees dan vooral verder!

Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen over de sinus lift tandartsbehandeling? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel! Je kunt ook direct contact opnemen om de mogelijkheden met ons te bespreken!


Met een Sinuslift kun jij je kaakbot op laten hogen (botopbouw) zodat er meer ruimte is voor implantaten en gebitsrenovatie. Benieuwd hoe het werkt?Dr. Gentiana Belegu (kaakchirurg Albanie) en Tandartsreizen Manager Kevin Belegu.


Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten.

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië!


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)


Wat is een Sinuslift operatie?

Een Sinuslift operatie is een nodige botopbouw behandeling voor Implantaten plaatsen in jouw gebit. Dit is gelukkig niet altijd nodig... Tandartsen / Kaakchirurgen maken een aanpassing in jouw eigen kaak en vullen dat aan met bot uit jouw eigen lichaam (onderkaak / kin / plek waar verstandskiezen zaten) OF via kunstbot. Wanneer veel materiaal nodig is (bijv. bij een volledige kaakophoging) gebruikt een chirurg ook wel eens bot uit de heupen. Een sinuslift kan zowel op de bovenkaak als de onderkaak worden toegepast.

Lees ook ons artikel over Gebitsrenovatie en de Hollywoodsmile voor aanvullende informatie over dit onderwerp...

En bekijk de onderstaande video waarin de sinus lift botopbouw procedure zichtbaar is...


Hoe werkt een Sinus lift?

Een sinuslift kan met jouw eigen kaakbeen worden uitgevoerd. Er moet dan een stukje verwijderd worden en chirurgisch worden vastgezet op de nodige plek. Vervolgens duurt het enkele maanden (2 tot 4) voordat het vastgroeit. Daarna kunnen de nodige implantaten pas gezet worden en ook deze moeten een soortgelijk genezingsproces door voordat de uiteindelijke kronen / prothese geplaatst kunnen worden...

In de meeste gevallen moet je dus minimaal 3x langskomen in onze tandartspraktijk wanneer jij deze behandeling wilt laten uitvoeren...


Is er bepaalde nazorg nodig wanneer jij een sinuslift laat uitvoeren?

Meestal is er geen nazorg nodig bij deze tandarts behandeling, maar je moet het wel schoon houden om ontstekingen te voorkomen. Alles groeit vanzelf vast in enkele maanden tijd. Mocht er veel pijn zijn en dit ook lange tijd blijft aanhouden is het verstandig om het te laten checken. In de meeste gevallen is dit niet zo en kunnen na enkele maanden de implantaten worden gezet.


Hoe ziet het herstelproces van botopbouw in jouw kaak er uit?

In de eerste periode moet je als patiënt oppassen met eten en (indien mogelijk) enkele dagen vloeibaar eten. ALS jouw kaak gevoelig blijft is het verstandig om dit langer vol te houden. Veel kaakchirurgen raden ook het drinken van alcohol en roken af tijdens de eerste week / medicijnenkuur. Wanneer normale hechtingen worden gebruikt moeten deze na 2 weken verwijderd worden, maar in veel gevallen worden ook hechtingen gebruikt die vanzelf vergroeien met het kaakbeen.

Na het uitvoeren van de botopbouw operatie moet de kaak 2 tot 4 maanden genezen voordat de volgende behandeling (implantaat plaatsen) mag worden uitgevoerd.


Wanneer laat je een Sinuslift uitvoeren?

Een Sinus Lift laat je uitvoeren bij Pneumatisatie; oftewel slinkende kaken... Vaak heeft dit geen invloed op je gebit totdat je nieuwe tanden wilt laten zetten in de vorm van nieuwe kronen; nieuwe facings of een kunstgebit / klikgebit.

Voordat je dit wilt laten doen krijg je vrijwel nooit een advies van de tandarts voor een sinus lift!


Wat zijn de belangrijkste voordelen van een sinuslift?

De voordelen van een sinus lift is dat het een groot effect kan hebben op de structuur van jouw gebit. Het kan ruimte vrijmaken voor een gebitsrenovatie en het plaatsen van implantaten; kronen en bruggen. Hiermee kun je jouw gebit een nieuwe en gezondere uitstraling geven.


Wat zijn de belangrijkste nadelen / complicaties van een sinus lift?

De belangrijkste nadelen van de sinus lift is dat het fout kan gaan. Onze tandarts doet dan ook niet graag deze operatie in onze kliniek TENZIJ er niets anders mogelijk is. Je hebt kans op ontstekingen in het kaakbot en in sommige gevallen moet de operatie dan weer opnieuw. Hier kun je behoorlijk pech mee hebben...

Ook is het een behoorlijk zware operatie die veel van het lichaam vergt (qua acceptatie en genezing). Je kunt grote problemen ervaren met eten (hard voedsel); warme dranken; roken; sporten (of zwaar werk) en niezen. Hiervoor moet je goed naar je kaakchirurg luisteren en in sommige gevallen is dit tot 3 maanden na de operatie niet toegestaan.

De belangrijkste complicaties zijn dat je een pijnlijke wond in je mond hebt met zwellingen en eventueel blauwe plekken (bloeduitstortingen) in de wang. Ook kun je (zware) koorts krijgen en kunnen er zenuwen geraakt worden in de boven- of onderlip. In het ergste geval kan dit er toe leiden dat je een vreemd gevoel in je lippen of aangezichtspijn krijgt.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de nadelen die kunnen optreden wanneer het niet op de juiste manier gedaan is!


Is botopbouw in de kaak een pijnlijke behandeling?

Een sinus lift is normaalgesproken geen pijnlijke behandeling. We voeren deze altijd onder plaatselijke verdoving uit. In het ziekenhuis kunnen ze dit zelfs onder narcose doen! Je hoeft je hier als patiënt geen zorgen om te maken...

Na de sinuslift kun je wel problemen (pijn) ervaren tijdens het geneesproces, maar hier krijg je over het algemeen altijd pijnstillers voor... Stopt de pijn niet binnen een week? Neem dan ZEKER contact op met de arts die jouw behandeld heeft.


Is botopbouw van de kaak wel eens mislukt?

Nee. Wij voeren zoiezo niet heel veel sinus lift operaties uit i.v.m. de risico's. Onze Tandarts doet het niet graag (alleen als het ECHT niet anders kan). In de meeste gevallen is het niet nodig omdat je ook een All-on-4 constructie kunt maken (een gebit / rij tanden op 4 implantaten)...

Voor een kunstgebit is soms een sinus lift nodig. De reden hiervan is dat het kaakbot niet hoog genoeg is waardoor implantaten niet genoeg vastgezet kunnen worden.Wil jij nieuwe tanden in de vorm van kronen of een kunstgebit? Dan moet je soms een sinus lift laten doen!

Hoe ziet het totaalproces van een sinuslift in onze praktijk er uit?

Wij werken voor iedere tandartsbehandeling in 4 verschillende stappen. Dit is ook zo bij het uitvoeren van een sinus lift.


Stap 1: een Consult op basis van Röntgenfoto's 

Röntgenfoto's maken geeft inzicht in de huidige staat van het gebit. Ze kunnen hiermee alles in de mond analyseren, zoals het tandvlees, de buitenkant EN binnenkant van tanden en kiezen en de opbouw van de kaak. Deze informatie is altijd nodig wanneer je voor een nieuwe behandeling naar de tandarts gaat.


Stap 2: Behandelplan en bijbehorende offerte maken 

Wanneer de nodige controles en consulten zijn uitgevoerd gaat de tandarts aan de slag met het maken van een behandelplan. Hierbij bekijken ze welke tanden beschadigd zijn en hoe deze verbeterd kunnen worden. Dit zal voorgelegd worden aan de patiënt en die kan daar een GO of een NO-GO op geven.

Ons Team maakt een behandelplan op basis van wat wij zien op de foto's en sturen een offerte exclusief reiskosten. Dit doen wij omdat reiskosten afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en data van externe partners. Na deze fase kun jij extra vragen stellen en heb je alle nodige informatie om een keuze te maken...


Stap 3: Behandelplan uitvoeren

Nadat jij de keuze hebt gemaakt om jezelf te laten behandelen in onze tandartspraktijk in Albanië gaan we samen naar de beschikbare data en extra kosten voor het reizen kijken. Deze passen wij aan in onze eerste offerte en dan gaan wij alles voor jou regelen.

Wij nemen het volledige proces voor jou uit handen en hebben eigen vervoer en accommodaties om jou een zorgeloze en luxe ervaring te bieden...


Stap 4: Indien nodig Nazorg Verlenen (incl. garantie)

De nazorg die wij bieden is goed, maar beperkt. Daarom zijn niet alle tandartsbehandelingen aan te raden voor patiënten uit het buitenland. In sommige gevallen (bijv. bij orthodontie) is het nodig om behandelingen maandelijks te controleren. Voor veel behandelingen zoals het plaatsen van implantaten; kronen; bruggen en een klikgebit zijn doorgaans twee bezoeken nodig omdat de mond eerst goed moet genezen.


Wat zijn de kosten / prijzen van een sinus lift botopbouw?

Zoals wij in ons artikel al eerder genoemd hebben is het verstandig om bij dit soort tandarts behandelingen goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. Dit kan de prijs / kwaliteit verhouding van jouw behandelingen veel beter maken. Bij ons wordt de prijs van een Sinus Lift altijd in een pakketprijs verpakt met de nodige implantaten en kronen / prothese. Hierdoor kunnen wij geen losse prijs geven voor de Sinus Lift behandeling.


Laat je goed voorlichten wanneer je een Sinuslift wilt laten uitvoeren...

Het is belangrijk dat je je goed voor laat lichten wanneer je een sinuslift wilt laten uitvoeren. Er kunnen grote risico's aan verbonden zijn en niet iedereen is hier eerlijk over. Wij doen het alleen wanneer het nodig is, maar passen heel goed op in welke gevallen we dit toepassen. Het is namelijk ontzettend zonde om onherstelbare schade toe te brengen aan een kaak / gebit wanneer dat niet nodig is.Wil jij meer info ontvangen over het uitvoeren van een sinuslift in onze kliniek?

Als je dit artikel goed hebt gelezen weet je dat wij een sinuslift alleen uitvoeren als er geen andere mogelijkheden zijn. Wij kunnen in veel gevallen via (minder) implantaten een alternatief bieden voor deze operatie.

Wil je hier meer over weten?

Wij voeren in onze tandartspraktijk voor een fractie van de prijs tandarts behandelingen uit ten opzichte van in Nederland. Onze personeelskosten en materialen zijn beter betaalbaar en deze tandartsbehandeling valt meestal buiten de boot bij zorgverzekeringen. Hierdoor komen veel patiënten voor een dure rekening te staan. Laat je niet tegenhouden om bij ons een gratis online consult te doen en neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Naast de kwalitatieve behandelingen die wij bieden is ook onze omgeving volledig klaar om toeristen te ontvangen EN vermaken. Zo kun jij heerlijk met jouw partner aan het strand liggen terwijl jij wacht op jouw volgende behandeling; met de bus naar Tirana voor een stedentrip; of enkele dagen een auto huren en de Albanese Alpen (Bergen) in trekken.

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom onze tandarts reizen? Dan mag jij altijd onze tandartsreizen beginnersgids aanvragen; onze veelgestelde vragen sectie bekijken en / of contact opnemen voor een gratis consult! 


P.S. Deel gerust jouw positieve / negatieve ervaringen met een Sinus Lift onder dit artikel!


Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen