Rontgenfoto Gebit Laten Maken | Achterhaal DIRECT jouw Gebitsproblemen!
Rontgenfoto Gebit Laten Maken | Achterhaal DIRECT jouw Gebitsproblemen!
26 juli 2022 

Rontgenfoto Gebit Laten Maken | Achterhaal DIRECT jouw Gebitsproblemen!

Een Röntgenfoto van jouw gebit maken geeft onze tandarts inzicht in wat er precies moet gebeuren om de problemen rondom jouw gebit op te lossen!

Maar waarom is het zo belangrijk om een Röntgenfoto te laten maken? Waar moet jij naartoe om een röntgenfoto te laten maken? En is deze techniek schadelijk voor je lichaam?

In dit artikel geven wij de antwoorden op deze vragen; leggen het stappenplan uit en tonen een video waarin je het in onze tandartspraktijk kunt zien. Als laatste leggen we je uit waar je een Röntgenfoto van jouw gebit kunt laten maken als je dat niet in onze tandartspraktijk wilt laten doen!

Laat gerust vragen achter onder dit artikel!   

Een Rontgenfoto van jouw gebit maken zal inzicht geven in wat er moet gebeuren om jouw problemen op te lossen!Dr. Gentiana Belegu (kaakchirurg Albanië) en Tandartsreizen Manager Kevin Belegu.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten.

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië!


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)

Waarom moet je altijd een Röntgenfoto van je gebit laten maken?

Vaak vragen onze patiënten of het ECHT nodig is om een röntgenfoto van hun gebit te maken. En ja, dit is absoluut noodzakelijk om een goede evaluatie van jouw gebit en een behandelplan / offerte te kunnen maken. Je hebt simpelweg het voordeel dat je hoogte en diepte veel beter kunt zien; en daarnaast ook echt de kwaliteit / structuur van de bovenkaak en onderkaak kunt zien.


Een röntgenfoto laat bijvoorbeeld zien 

  • Onzichtbare Gaatjes op de tanden of tussen de tanden onderling;

  • Onzichtbare Gaatjes of aangetast weefsel onder oude vullingen;

  • Veranderingen in kwaliteit van de tanden (bij periodieke foto's);

  • Veranderingen in kwaliteit en het slinken van weefsel in jouw kaken (bij periodieke foto's);


Wij vergelijken een tandarts consult via röntgenfoto wel eens met het keuren van een auto.

Zou jij je prettig voelen als jij met jouw auto naar een autogarage ging om hem te laten keuren; waarbij de monteur vervolgens de motorkap niet open zou maken? Ze lopen een keer om de auto heen en bekijken de binnenkant voordat ze jou een sticker geven dat jouw auto succesvol gekeurd is. Daarna sturen ze jou een offerte toe voor de gedane diensten en zeggen dat jij zonder problemen de weg op kunt. Zou jij dat vertrouwen?  


Hoe werkt een Röntgenfoto?

Een tandarts maakt een Röntgenfoto van jouw gebit met eigen apparatuur. Je moet dan in een speciale ruimte plaatsnemen en krijgt een bitje waar jij je tanden op moet vastbijten. Het apparaat gaat vervolgens bewegen en maakt een scan van jouw gebit; om onderliggende problemen bloot te leggen die niet met het blote oog te zien zijn.

Vaak doen tandartsen dit als jij als nieuwe klant binnenkomt OF wanneer jij een grote en belangrijke tandartsbehandeling uit moet laten voeren. Ze moeten de staat van jouw gebit dan extra goed bekijken en een veilig behandelplan voorbereiden.

In de onderstaande video krijg jij een korte rondleiding door onze tandartspraktijk waarin onder andere de apparaten en routine te zien is!Is het maken van een Röntgenfoto van jouw tanden Schadelijk / Gevaarlijk?

Soms denken patiënten dat je kanker kunt krijgen als je te vaak Röntgenfoto's laat maken bij de tandarts of in het ziekenhuis. Hier zijn echter geen bewijzen voor. Het is niet gevaarlijk om een röntgenfoto te maken van jouw gebit, want er komt maar een kleine hoeveelheid straling vrij. Dit is geen probleem voor jouw gezondheid omdat het heel kort duurt en op kleine schaal straling produceert.


Waar kun je een Röntgenfoto van jouw gebit laten maken?

Jij kunt een Röntgenfoto van jouw gebit laten maken bij vrijwel iedere tandartspraktijk en orthodontist. Ook bij speciale "orale" afdelingen in ziekenhuizen zoals kaakchirurgie hebben ze vaak de mogelijkheid om foto's te maken van jouw gebit.

Het is overigens de vraag met welk doel jij foto's wilt laten maken, want een kaakchirurg heeft vaak meer ervaring met het beoordelen van een röntgenfoto dan een mondhygiënist.


Wat kost het maken van een Röntgenfoto bij de tandarts?

In onze tandartspraktijk vragen wij geen geld om een Röntgenfoto te maken. Onze tandartspraktijk zit echter in Albanië en daarom laten veel van onze klanten in Nederland een foto maken om hun eerste consult / behandelplan en offerte te kunnen krijgen.

De kosten van een Röntgenfoto in Nederland bedragen enkele tientjes! De prijs stijgt als jij de Röntgenfoto ook wilt laten beoordelen en bespreken omdat het de tandarts dan meer tijd en energie kost.

Benieuwd naar onze mogelijkheden om de problemen rondom jouw gebit op te laten lossen voor een goedkopere prijs dan in Nederland? Gebruik de link voor contact opnemen met onze Nederlandse Patiëntenbegeleider om vrijblijvend een consult aan te vragen!

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen