Periodieke Controle Tandarts | Wat doet de tandarts precies en waarom is het belangrijk?
Periodieke Controle Tandarts | Wat doet de tandarts precies?
08 september 2022 

Periodieke Controle Tandarts | Wat doet de tandarts precies?

Het is belangrijk om regelmatig een Periodieke Controle uit te laten voeren bij de Tandarts. Hierdoor slaag jij er (als je het goed doet) in om jouw gebit langer mooi en gezond te houden.

  • Maar waarom is het uitvoeren van periodieke controles zo belangrijk?

  • Hoe vaak moet je het laten doen om jezelf optimaal te beschermen?

  • En wat doet de tandarts precies tijdens het uitvoeren van de periodieke controle?

  • Is deze tandarts behandeling duur bij een tandarts in Nederland EN een tandarts in het buitenland?

Dat zijn de vragen die ik in dit artikel ga beantwoorden. Heb je achteraf nog extra vragen? Of wil je jouw ervaring delen? Laat dan een reactie achter onder deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op!

Met een periodieke Controle leer jij hoe jouw gebit er voor staat en wanneer je sluimerende problemen op moet laten lossen.Dr. Gentiana Belegu (onze Kaakchirurg) en Kevin Belegu (manager internationale tandartsreizen)

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten.

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië!


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)


Waarom is een regelmatige Periodieke Controle zo belangrijk?

Problemen met jouw gebit ontstaan (vrijwel nooit) van de ene op de andere dag. Ze sluipen er langzaam in en worden erger als jij het oplossen ervan langer blijft uitstellen. Wanneer jij elke 6 maanden een periodieke controle laat uitvoeren door de tandarts ben je er snel bij wanneer er problemen komen. Het heeft een preventieve functie en zorgt er ook voor dat jij regelmatig advies krijgt over jouw persoonlijke actiepunten.

Mensen die regelmatig op controle gaan, ontvangen ook sneller oplossingen voor hun problemen. Dit kan uiteindelijk op de rekening besparen, doordat problemen niet uit de hand lopen. Daarnaast krijgen tandarts patiënten die vaker op controle gaan ook vaker een professionele reiniging van de tanden en houden zo een extra mooi, wit en gezond gebit.


Wat gebeurt er precies tijdens een periodieke controle?

Soms zal de tandarts tijdens jouw periodieke controle een Röntgenfoto maken om er achter te komen hoe jouw tanden er precies aan toe zijn. Met een röntgenfoto kun je veel beter in de mond kijken en beschadigingen tussen de tanden of in het tandvlees en de wortels zien.

Een Periodieke Controle legt problemen in jouw gebit vroegtijdig bloot. We checken niet alleen de status / slijtage van de tanden en kiezen, maar ook hoe het tandvlees, slijmvlies, kauwweefsel en het kaakweefsel zich op termijn ontwikkeld. Dit kan er namelijk voor zorgen dat andere behandelingen, zoals het vervangen van je tanden (nog) niet mogelijk zijn.

Verdere handelingen tijdens de periodieke controle

  • Elke vorm van "viezigheid" op de tand weghalen. Denk aan beginnende aanslag, maar ook aan verder ontwikkeld tandsteen;

  • Meestal ook direct een algemene reiniging van de tanden; kiezen en het tandvlees;

  • Eventueel Tanden Polijsten / Tanden Bleken;

  • Bespreken wat de actiepunten zijn voor de komende periode. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig poetsen en flossen of het gebruik van bepaalde tandpasta;

  • Indien nodig een vervolgafspraak maken voor een noodzakelijke grotere behandeling; en/of doorverwijzen naar een orthodontist; mondhygiënist; kaakchirurg;


Is een periodieke Controle bij de tandarts duur?

Een periodieke controle duurt meestal maar 15 tot 30 minuten en is niet duur (kost enkele tientallen euro's), maar staat in Nederland niet op de lijst van behandelingen waarvoor je een vergoeding krijgt door de zorgverzekering. Als je geen aanvullende verzekering hebt moet je alles uit eigen zak betalen. En aangezien veel Nederlanders bang zijn voor de kosten van eventuele vervolgbehandelingen, gaan ze ook niet meer op controle.

Benieuwd naar de actuele kosten? Bekijk dan de officiële Nederlandse maximum Tarieven van de KNMT!Wil jij meer info ontvangen over het uitvoeren van jouw periodieke controles in onze kliniek?

Wij voeren een periodieke controle uit voor een fractie van de prijs in Nederland, maar vaak ben jij niet goedkoper uit als jij alleen daarvoor op en neer moet komen. Dit komt uiteraard door de vliegkosten die alles bij elkaar enkele honderden euro's kunnen kosten. Wel kan het interessant zijn als jij naast jouw periodieke controle zeker weet dat je grote behandelingen moet laten doen zoals een wortelkanaalbehandeling, implantaten plaatsen en kronen zetten. Het bezoeken van een tandarts in het buitenland kan dan veel geld schelen op de eindfactuur.

Vraag gerust vrijblijvend meer informatie aan via het bovenstaande inschrijfformulier...

Naast de kwalitatieve behandelingen die wij bieden is ook onze omgeving volledig klaar om toeristen te ontvangen EN vermaken. Zo kun jij heerlijk met jouw partner aan het strand liggen terwijl jij wacht op jouw volgende behandeling; met de bus naar Tirana voor een stedentrip; of enkele dagen een auto huren en de Albanese Alpen (Bergen) in trekken. Je zult veel geld besparen en achteraf met een fijn gevoel terugkijken op deze nieuwe verandering in jouw leven...

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom onze tandarts reizen? Dan mag jij altijd onze tandartsreizen beginnersgids aanvragen; onze veelgestelde vragen sectie bekijken en / of contact opnemen voor een gratis consult! 


P.S. Deel gerust jouw positieve / negatieve ervaringen met wortelkanaalbehandelingen onder dit artikel!


Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen