Implantaat Plaatsen in jouw Gebit | Hoe werken Implantaten voor Tanden en Kiezen?
Implantaat Plaatsen in jouw Gebit | Hoe werken Implantaten voor Tanden en Kiezen?
29 juli 2022 

Implantaat Plaatsen in jouw Gebit | Hoe werken Implantaten voor Tanden en Kiezen?

Door Implantaat te laten plaatsen in jouw Gebit kun jij afgebroken / getrokken tanden vervangen. Dit gebeurt vaak wanneer mensen ongelukken hebben gehad of wanneer vanwege ouderdom tanden zo rot zijn geworden dat ze (gedeeltelijk) getrokken moeten worden.

In dit artikel behandelen wij alles dat jij als patiënt moet weten over tand implantaten. Zo beantwoorden wij bijvoorbeeld de onderstaande vragen:

 • Wat zijn Tand Implantaten / Kies Implantaten?

 • Hoe werken Implantaten voor Tanden en Kiezen?

 • Wanneer worden Implantaten gebruikt?

 • Kan iedereen Implantaten laten zetten?

 • Hoe werkt het proces bij de kaakchirurg wanneer je implantaten laat zetten?

 • Wat voor prijs / kosten kun je verwachten wanneer je implantaten wilt laten plaatsen in landen als Nederland / Turkije / Albanië?

 • Zijn er alternatieve tandarts behandelingen mogelijk voor Implantaten?

Ook leggen we het proces / stappenplan van deze tandarts behandelingen uit en tonen een video waarin je het in onze tandartspraktijk kunt zien. 

Laat gerust vragen achter onder dit artikel!   

Implantaat in je gebit plaatsen is noodzakelijk wanneer tanden gedeeltelijk zijn afgebroken of je tanden mist! In dit artikel leggen wij uit hoe het werkt!Dr. Gentiana Belegu (kaakchirurg Albanie) en Tandartsreizen Manager Kevin Belegu.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten. 

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië! 


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)

Wat zijn Implantaten voor Tanden en Kiezen?

Implantaten zijn titanium schroeven die missende tand of kieswortels vervangen. Dit materiaal zorgt ervoor dat je geen ontstekingen krijgt doordat het door je lichaam geaccepteerd wordt. Je voelt ze niet zitten en je kaak en vlees groeit er zonder problemen omheen. 

Bovenop het implantaat plaatsen tandartsen meestal unieke porseleinen / zirkonium kronen of combinaties van meerdere kronen (bruggen). Zo zie je niks meer van het implantaat en krijgt de patiënt weer een mooi en compleet gebit.


Wanneer worden Implantaten geplaatst? 

Implantaten zijn de meest gebruikte oplossing voor onherstelbare gebitsproblemen. Bedrijven over de hele wereld werken er al tientallen jaren mee en het is dan ook geaccepteerd als de beste oplossing voor gebitsrenovatie in de onderstaande situaties:

 • Als er inwendige schade in de mond is vanwege missende tanden;

 • Om het gebit te repareren en een nieuwe / mooie oplossing te bieden;

 • Om de structuur van het gebit te verstevigen en andere behandelingen mogelijk te maken;

 • Wanneer mensen vanwege tandpijn / rottende tanden niet meer veilig / fijn kunnen eten;

Bekijk de ervaring van onze Nederlandstalige Patiënt Evan; die in 2022 onze kliniek bezocht om implantaten te plaatsen! 

Kan je voor iedere patiënt Implantaten plaatsen?

Over het algemeen is Implantaten plaatsen alleen mogelijk voor volwassen patiënten. Implantaten worden zoiezo nooit gebruikt om melktanden te wisselen, maar als vervanging voor het "volwassen" gebit. In onze tandartspraktijk zien wij zelden dat twintigers implantaten nodig hebben, en vooral dertigers en veertigers starten met het ontwikkelen van meer serieuze gebitsproblemen.Hoe werkt Implantaten Plaatsen?

Vaak heb jij een specifieke aanleiding om een implantaat te plaatsen. Jij bent een tand kwijtgeraakt of staat op het punt om je tanden te laten trekken. Via een Röntgenfoto bij de tandarts / kaakchirurg kun je er achter komen hoe de situatie in jouw mond er voor staat en zal blijken wat nodig is om de schade te repareren...

Vooronderzoek om de situatie te beoordelen

Allereerst beoordelen de tandarts en het team de röntgenfoto's en bespreken wat ze voor je kunnen doen. Ze bekijken bijvoorbeeld de structuur van jouw kaken en houden rekening met het "eindproduct" dat later geleverd moet worden. In sommige gevallen ontbreekt er een enkele tand, terwijl je ook ooit ziet dat mensen 12 implantaten moeten zetten om aan de bovenkaak en onderkaak een kunstgebit te zetten. 

Omdat dure behandelingen eerst door de patiënt goedgekeurd moeten worden zullen ze jou een offerte sturen die jij kunt accepteren als je wilt. De eerste fase is dus het maken van de foto en het bijbehorende vooronderzoek. 

Gaten Boren en het Implantaat in jouw gebit Plaatsen

In de tweede fase zullen tandresten worden verwijderd; kunnen de nodige gaten worden geboord en worden de implantaten geplaatst. Dit is een vervelende behandeling, maar doen wij altijd met verdoving. Het geneesproces kost ongeveer 6 maanden en daarna kun jij terugkomen om het bovenstuk te laten plaatsen..

Genezen Implantaat verder bewerken richting de benodigde eind oplossing 

In de laatste fase wordt de constructie geplaatst, zoals bijvoorbeeld een kroon, brug of een klikgebit / gebitsprothese op de implantaten. Vanaf nu zouden jouw problemen opgelost moeten zijn en kun jij enkele tientallen jaren vooruit met jouw nieuwe oplossing.


Is het plaatsen van Tand / Kies Implantaten gevaarlijk?

Het plaatsen van implantaten is niet gevaarlijk als het door een professional gebeurt. Er moet een kaakchirurg aan te pas komen met de juiste ervaring die de situatie in de mond en de mogelijkheden juist kan inschatten. 

Daarnaast is het belangrijk dat je de genezingstijd serieus neemt, omdat anders problemen kunnen optreden. Volgens experts gaan 97% van de behandelingen zonder complicaties en volgens de originele planning! Dat maakt het ook zo'n fijne; efficiënte en betrouwbare behandeling voor onze tandartsreizen naar Albanië! 

Bekijk deze testimonial van Giovanni; een van onze Italiaanse klanten! Wat kost het plaatsen van Implantaten bij de tandarts / kaakchirurg?

Zoals jij weet zijn wij een Albanese tandartskliniek en helpen wij onze klanten internationaal met tandarts behandelingen via onze tandartsreizen. Daarom laten wij aan de hand van rekenvoorbeelden altijd een overzicht zien van wat meerdere aanbieders van implantaten te bieden hebben. Je moet er rekening mee houden dat iedere tandartspraktijk het recht heeft om haar eigen kosten te bepalen; en daardoor zul je altijd verschillen zien per aanbieder. 

Ze worden hierbij wel gelimiteerd door de regels en voorwaarden van het KNMT. Deze hebben een lijst van maximum tarieven opgesteld waaraan tandartsen in Nederland zich moeten houden.

Er zijn veel factoren die de eindprijs uiteindelijk beïnvloeden. De gebruikte materialen; het aantal implantaten; het aantal ondersteunende zorgverleners en de geleverde nazorg. Het kan qua prijs ook veel verschil maken of jij een tandartspraktijk bezoekt in een grote stad of in een dorp.

Een Implantaat in je gebit kan zorgen dat jij stevigere tanden krijgt. Het maakt het mogelijk om voor lange termijn te behouden.De prijzen van Implantaten zijn altijd afhankelijk van het merk en de hoeveelheid...

De Prijzen / Kosten van Implantaten Plaatsen in Nederland

Nederlandse tandartsen / kaakchirurgen plaatsen implantaten vanaf €1650,- per stuk. Dit bedrag kan omhoog tot zo'n €2400,- per stuk. Je moet er rekening mee houden dat bovenop de implantaten nog een extra behandeling nodig is. Zo kost het zetten van een porseleinen kroon in Nederland zo'n €350,- tot €600,- per stuk.

De reden dat deze kosten zoveel hoger zijn dan in Turkije of Albanië is omdat de kosten van personeel en huur / vastgoed veel hoger liggen.

Bekijk de huidige prijzen van deze tandartspraktijk in Nederland. Wij vertrouwen er op dat deze uitleg voldoende voor je is om tot een goed overzicht van behandelingen te komen...


De Prijzen / Kosten van Implantaten Plaatsen in Turkije

Turkse Tandartsen plaatsen implantaten vanaf €750,- per stuk. Je moet er rekening mee houden dat bovenop de implantaten nog een extra behandeling nodig is. Zo kost het zetten van een porseleinen kroon in Turkije ook nog zo'n €200,- per stuk.

De Prijzen / Kosten van Implantaten Plaatsen in Albanië

Wij plaatsen in onze tandartspraktijk in Albanië implantaten vanaf €650,- per stuk. Je moet er rekening mee houden dat de prijs gunstiger kan uitpakken wanneer je meer implantaten nodig hebt. We bieden momenteel drie verschillende Europese merken aan...


> Biotech Dental Implants uit Frankrijk (€550,- per stuk). Lees meer over de kwaliteit via de Biotech Website!

> Schutz Implantaten uit Duitsland (€650,- per stuk). Lees meer over de kwaliteit op de Schutz Website!

> Straumann Implantaten uit Zwitserland (€750,- per stuk). Lees via de Straumann Website waarom deze zo populair zijn!


Alle bovengenoemde implantaten zijn van goede kwaliteit (Centraal Europese Kwaliteitsmarkering). Toch kiezen veel Europeanen voor Schulz of Straumann omdat deze bedrijven in Europa een extra sterke reputatie hebben. Zwitserse en Duitse kwaliteit staat in de medische wereld bovenaan en kun je zien als "A-Merken". Het goedkopere Franse merk is iets minder bekend en zou je kunnen zien als een "B-Merk". 

Sommige mensen hebben 10 implantaten nodig voor een totale gebitsrenovatie. Als we even van dat aantal uit gaan zouden wij dat vanaf €5500 / €7500 kunnen realiseren. Je moet er rekening mee houden dat bovenop de implantaten nog een extra behandeling nodig is. Zo kost het zetten van een porseleinen kroon in Albanië zo'n €85,- per stuk. Zirkonium kronen (veel populairder vanwege kwaliteit) kosten €250,- per stuk.


Kun je Tand implantaten later ook weer Verwijderen?

Het is een optie om implantaten later te verwijderen, maar zolang daar geen aanleiding voor is hoeft dat niet. Vaak gaan kronen of klikgebitten tien tot twintig jaar mee en in sommige gevallen kan het implantaat uiteindelijk hergebruikt worden voor een nieuwe oplossing. Zo niet, dan moet jij samen met een kaakchirurg de keuze maken wanneer het aan vervanging toe is.


Implantaten laten plaatsen in onze kliniek in Albanië

Benieuwd naar onze mogelijkheden om de problemen rondom jouw gebit op te laten lossen voor een goedkopere prijs dan in Nederland? Gebruik deze link voor contact opnemen met onze Nederlandse Patiëntenbegeleider om vrijblijvend een consult aan te vragen! Wanneer jij jouw röntgenfoto's of eerder ontvangen offerte van een Nederlandse tandarts hebt opgestuurd beoordelen wij direct wat wij kunnen doen en onder welke voorwaarden we dit kunnen regelen. 

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen in Nederland? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen hier gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze internationale klanten...

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen