Opnieuw Grote Prijsstijgingen aangekondigd in de Nederlandse Zorgsector
Kostenstijgingen Nederlandse Zorgsector
Tandarts Toerisme
Kevin
Tandarts Toerisme
07/18/2022
4 min
0

Opnieuw Grote Prijsstijgingen aangekondigd in de Nederlandse Zorgsector

07/18/2022
4 min
0

Er zijn opnieuw grote prijsstijgingen aangekondigd in de Nederlandse zorgsector... 😔 Waar het in het begin van 2022 al werd verwacht, kwamen op 18 juli daadwerkelijk cijfers en resultaten naar boven die voor patiënten problemen gaan opleveren en dat kan veel persoonlijke problemen opleveren.

In dit artikel vertel ik je vanuit mijn positie als Nederlandse Patiënten Begeleider van onze tandartspraktijk in Albanië meer over wat jij als patiënt kunt verwachten als jij samen blijft werken met Nederlandse zorgpartners zoals ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapeuten en zorgverzekeringen.

Er zal geen (snelle) verbetering optreden in Nederland en dat gaat jou als patiënt veel geld kosten. Sterker nog: alle verwachtingen van experts geven aan dat de situatie nog slechter gaat worden.

Voor veel patiënten zijn zorgkosten "ongewenste kosten" en samen blijven werken met Nederlandse zorgpartners maakt jou in de toekomst erg afhankelijk, terwijl er ook andere betrouwbare alternatieven mogelijk zijn die jij zelfstandig kunt overwegen.


Redenen van Prijsstijgingen in Nederland lopen parallel met Internationale Kostenstijgingen 

Laten we starten bij de basis: In een gister gepubliceerd onderzoek waaraan 65% van de Nederlandse ziekenhuizen meewerkten komen schokkende cijfers en toekomstverwachtingen naar boven. Toekomstverwachtingen die voor de Nederlandse bevolking meer (financiële) problemen op gaat leveren en zorgbehandelingen voor de "gewone burger" zo goed als onbetaalbaar maakt.

Dit is een probleem van de totale gezondheidszorg in Nederland. Wij weten dat ook tandartspraktijken momenteel lijden onder soortgelijke druk van extreem stijgende kosten. In 2021 kwamen artikelen zoals deze in de Nederlandse media die duidelijk de problemen en negatieve toekomstverwachtingen aangeven.

In het artikel dat ik hierboven deel komen de daadwerkelijke cijfers aan bod. Het is dus niet gebaseerd op schattingen of verwachtingen.

De totaalkosten van ziekenhuizen stegen dit jaar met zo'n 6% en zorgverzekeringen vergoeden hier nog geen 2% van. De belangrijkste factor was hierbij een stijging van 48% op de energiekosten die omhooggedreven worden door de oorlog in Oekraïne. Maar ook kosten van vervoer en andere grondstoffen / hulpmiddelen spelen een belangrijke rol.

Onder tweederde van de ziekenhuizen die meewerkten aan dit onderzoek was in Juli 2022 een gat van 300 miljoen euro zichtbaar.


Wat zijn de precieze nadelen van Prijsstijgingen?

Er zijn een aantal grote nadelen voor patiënten als we praten over de algemene prijsstijgingen. Het is namelijk niet alleen zichtbaar in jouw portemonnee. Om het volledig te benoemen verdeel ik deze onder in Primaire (zichtbare) nadelen en Secundaire (onzichtbare) nadelen.

Primaire (zichtbare) Nadelen van Prijsstijgingen in de Gezondheidszorg

Zorgpartners; zoals in dit geval de ziekenhuizen; draaien zelf op voor de rekeningen en moeten dit doorberekenen aan de patiënt. Zoals eerder besproken krijgen zorgverzekeringen het warm en ze zullen de regels verscherpen en meer moeite doen om onnodige vergoedingen niet uit te betalen.

De verwachtingen zijn dan ook dat vergoedingen gekort gaan worden terwijl de rekeningen van inkoop EN verkoop nog meer gaan stijgen de komende jaren.

Secundaire (onzichtbare) Nadelen van prijsstijgingen in de Gezondheidszorg

Behalve de directe prijsstijgingen van behandelingen heeft dit ook nadelige gevolgen die niet direct uit de cijfers zichtbaar worden, maar wel een negatieve invloed hebben op de betrouwbaarheid; beschikbaarheid en kwaliteit van zorgverlening voor jou als Nederlandse patiënt.

Dalende budgetten zorgen ervoor dat zorgpartners niet meer kunnen investeren in nieuwe materialen; extra opleiding van hun personeel; voldoende personeel; innovatieve behandelmethodes en een optimale beschikbaarheid (wachttijden).

Hierdoor stijgt de werkdruk voor het personeel dat ze WEL aan kunnen houden. Hoog opgeleide uitvoerende artsen zullen zelf taken moeten uitvoeren die normaal uitgevoerd worden door lager opgeleid ondersteunend personeel. Over het algemeen zal veel meer stress en onzekerheid voor de toekomst ontstaan in de totale sector.

Dat is geen gezonde situatie voor jou als patiënt. Want ook artsen kunnen overwerkt raken / burn-outs krijgen / fouten maken.


Een mogelijke oplossing: zoek zorgverlening partners in het buitenland!

Wij zien al jaren een grote instroom van nieuwe patiënten uit landen als Nederland, België, Frankrijk, Finland, Amerika en Duitsland. Zij worden gedreven door de grote kostenbesparingen die zij aan andere zaken kunnen besteden, zoals hun familie; hun gezin; hun huis of het verbeteren van hun carrière. Tevreden patiënten zoals Eunica geven aan dat de prijs / kwaliteit hier veel hoger is ten opzichte van in hun thuisland.


Voordelen van Zorgpartners bezoeken in het buitenland

  • Met besparingen tot 65% op de rekening kun jij bepaalde behandelingen veroorloven die in jouw eigen land niet mogelijk zijn;

  • Jij hebt volledige eigen controle over waar en wanneer jij jouw geld uitgeeft;

  • Jij kunt (ongewenste) zorg combineren met een prettige reis en reizen / vakantie met jouw gezin in een ander land;

  • Los jouw problemen op voor een betere prijs / kwaliteit verhouding en spendeer het overige geld aan nuttige zaken;

Nadelen van Zorgpartners bezoeken in het buitenland

  • Je kunt niet zomaar even op en neer reizen als er iets mis gaat... Echter hebben wij dit op duizenden internationale patiënten zelden meegemaakt;

  • Sommige patiënten ervaren het reizen naar een vreemd land als spannend en onhandig. Daarom nemen wij alles volledig voor jou uit handen;

  • Onze Tandartsbehandelingen kosten een gemiddelde reistijd van 4 tot 8 dagen;

  • In sommige gevallen zul jij 2x op en neer moeten reizen voor nazorg en het afmaken van periodieke behandelingen;

  • Reizen voor zorg is minder handig voor mensen die slecht ter been zijn;

Bekijk hieronder onze tandartspraktijk in de strandstad Durrës; Albanië om een indruk te krijgen over wat de mogelijkheden zijn! 


Begrijp ons niet verkeerd: ook wij hebben te maken met soortgelijke kostenstijgingen... 

Maar de kostenstijgingen die wij moeten rekenen zijn in verhouding veel lager; mede doordat wij in Albanië zoiezo niet afhaneklijk zijn van verzekeraars en instanties. Het leven is hier een stuk goedkoper en daarom vallen ook de kostenstijgingen voor jou als Nederlandse Toerist veel beter te betalen. Dat zal op lange termijn het financiele voordeel van een samenwerking met ons nog groter maken dan het nu al is!

En wij willen er graag op wijzen dat op lange termijn zaken doen met ons voor jou als patiënt een flink budget vrij kan maken dat jij aan betere dingen kunt besteden! Wij doen dit momenteel al langer dan 15 jaar en onze tandarts en het team helpen maandelijks 250 patiënten; waarvan 60% uit het buitenland. Ook bieden wij betrouwbare nazorg en geven garantie deals tot 10 jaar na behandeling.

Wil jij meer leren over wat wij doen in onze tandartspraktijk? Dan mag je vrijblijvend contact opnemen via het contact formulier op onze website! Wij helpen jou graag met onze tandarts behandelingen die jou 50% / 65% kosten kunnen besparen ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen!


Reacties
Categorieën