Veilig Tanden Bleken bij de Tandarts? Bekijk de Voordelen / Nadelen!
Veilig Tanden Bleken bij de Tandarts? Bekijk de Voordelen / Nadelen!
13 juli 2022 

Veilig Tanden Bleken bij de Tandarts? Bekijk de Voordelen / Nadelen!

Naar mate mensen ouder worden verkleuren je tanden, met name als je jouw gebit niet goed onderhouden hebt of veel eten / drinken consumeert met kleurstoffen. Veel mensen willen thuis hun tanden bleken of gaan op zoek naar opties om tanden te bleken bij de tandarts in Nederland of in het buitenland (Albanië; Turkije; Roemenië).

 • Maar is het bleken van jouw tanden wel veilig / betrouwbaar?

 • Is het puur om mooi witte tanden te krijgen?

 • Wat zijn de slimste mogelijkheden om het te doen?

 • Wat voor prijs / kosten kun je verwachten wanneer je aan de slag gaat met jouw tanden bleken in Nederland / Turkije / Albanië / Roemenië?

 • Wat zijn de voordelen en nadelen van tanden bleken?

 • Zijn er alternatieve opties / tandarts behandelingen mogelijk om tot hetzelfde resultaat te komen?

 • En doet het pijn als je dit bij de tandarts laat doen?

Dat zijn enkele van de vragen die ik in dit artikel voor je ga beantwoorden...   

Tanden Bleken is verstandig om de kwaliteit van jouw gebit te verbeteren. Maar het heeft voordelen en nadelen als je dit doet!

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten.

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië!


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in Durrës; Albanië!

Waarom zou jij je tanden bleken?

Hoewel veel mensen denken dat het puur voor witte tanden is, is het eerder om de kwaliteit van jouw tanden te verbeteren. Je krijgt er wittere tanden van, maar ook een beschermlaagje dat jouw tanden minder gevoelig en gezonder maakt. MITS je het door een betrouwbare partij laat uitvoeren is het veilig en betrouwbaar!


Wat zijn de Voordelen van Tanden Bleken?

 • Je krijgt er een mooiere kleur in jouw gebit van;

 • Voordat een tandarts jouw tanden bleekt doen ze een grondige reiniging;

 • Je krijgt er een gezonder gebit van wegens het beschermlaagje;

 • Je krijgt er over het algemeen meer zelfvertrouwen van;

 • Met witte en verzorgde tanden zullen andere mensen jou beter accepteren in de maatschappij;


Wat zijn de Nadelen van Tanden Bleken?

 • Veel mensen weten niet goed wat de verschillen zijn tussen de verschillende methodes en aanbieders en kiezen dan voor een oplossing die het goedkoopste lijkt. Goedkoop kan dan duurkoop worden!

 •  Als je het bij een betrouwbare tandarts laat doen zitten er weinig nadelen aan. Dit is de beste en meest betrouwbare plek om het te doen.

 • Als jij veel nep tanden hebt kan het zijn dat er verschillen in kleur zichtbaar worden. Daarom is het verstandig om eerst met een expert te praten die jouw advies kan geven over dit onderwerp.

 • Ga jij met thuisbleeksetjes aan de slag? Dan weet je niet zo goed waar de materialen vandaan komen en of deze gekeurd zijn. Soms worden deze producten ingekocht in goedkopere landen als China; Pakistan of India. Deze hebben natuurlijk andere standaarden dan wij in Europa. In onze optiek zijn gezondheidsproducten geen handelswaar die je zo goedkoop mogelijk inkoopt en zonder ervaring doorverkoopt om winst te maken.

 • Wanneer jij met schoonheidssalons werkt moet je goed checken hoe betrouwbaar het is en hoeveel ervaring ze hebben binnen dit vakgebied. Goed onderzoek kan voorkomen dat jij (of de expert in kwestie) je gebit beschadigd.


Doet tanden bleken pijn?

Tanden bleken doet over het algemeen geen pijn... Afhankelijk van hoe gevoelig jij bent kan het reinigen van je gebit door een tandarts wat gevoelig zijn.

Wel benoemen veel mensen die hun tanden witter proberen te maken via thuisbleeksetjes dat ze het ongemakkelijk vinden om elke nacht het bitje te dragen. Ze geven aan dat ze het makkelijk vergeten en daardoor weinig resultaten zien.


Is Tanden Bleken Slecht / Gevaarlijk voor je gebit?

Jouw tanden bleken bij een tandarts is niet slecht voor je gebit. Bij gekeurde en geteste thuisbleeksetjes zijn ook weinig risico's te benoemen, behalve dat er veel minder werkzame stof (dus resultaat) mogelijk is. Het is niet gevaarlijk om er mee te experimenteren!

Het grotere risico zit bij schoonheidssalons die adverteren met tanden bleken. Er zijn weinig barrières om zo'n schoonheidssalon te starten en dat zie je soms terug in de kwaliteit en professionaliteit. In sommige gevallen gebruiken schoonheidssalons illegale technieken / methoden / grondstoffen om tanden te bleken. Je hebt hierbij het risico dat je tandglazuur beschadigd raakt en dat je hier op lange termijn schade van krijgt.

Wanneer je het bij een partij laat doen die niet verantwoordelijk werkt kan het dus WEL gevaarlijk zijn en kun je jouw gebit beschadigen. Wij raden je aan om extra goed onderzoek te doen naar partijen die hun diensten aanbieden via marktplaatsen / veiling websites als Groupon en Vakantieveilingen.

Bekijk de onderstaande video eens als een introductie binnen het onderwerp tanden bleken!


Wanneer is het verstandig om je tanden te bleken?

In onze optiek is het ALTIJD verstandig om je tanden te bleken. Wij raden onze klanten aan om elke 6 maanden een behandeling te doen. Dit zorgt er enerzijds voor dat jouw gebit volledig gereinigd blijft; en anderzijds dat je een (nieuwe) beschermlaag over jouw tanden krijgt.

Zijn er situaties wanneer je je tanden NIET mag laten bleken?

Vrouwen die zwanger zijn mogen geen tanden laten bleken. Tandartsen zullen het altijd afraden. Je kunt vanwege de Waterstofperoxide problemen veroorzaken voor je (ongeboren) baby en een miskraam krijgen.

Is tanden bleken altijd effectief?

Tanden bleken is niet altijd effectief. Ook over de effecten en tijdsduur van het resultaat valt bij vrijwel alle verschillende opties niks te beloven. Garantie is dan ook meestal tot aan de deur.

Uiteindelijk zit het grote resultaat in hoe jij zelf jouw tanden verzorgt. Poets minimaal 2x per dag jouw tanden, flos dagelijks en denk aan jouw levensstijl. Wanneer je wijn drinkt; drankjes met prik / zuur drinkt of rookt heeft het minder zin om je tanden te bleken. Je zult er dan minder en minder lang resultaat van hebben.


Hoe werkt tanden bleken?

Je hebt drie verschillende mogelijkheden om jouw tanden te bleken. Je kunt jouw tanden laten bleken bij de tandarts, bij een schoonheidssalon of zelf thuis aan de slag gaan. Het verschil tussen deze twee opties kan sterk verschillen in de kwaliteit; de resultaten (duur van witheid) en de prijs.


Tanden bleken bij de tandarts

De aanbevolen manier om jouw tanden te bleken is om het bij een tandarts of mondhygiënist te doen...

Tanden bleken bij de tandarts is een simpele en snelle behandeling. Het is het veiligste / verstandigste wanneer jij bij de tandarts jouw tanden laat bleken. In onze tandartspraktijk in Albanië doen wij dit in twee behandelingen die ongeveer 20 minuten van jouw tijd kosten.

Voordat ze beginnen maken ze je volledige gebit schoon in de kliniek, want als er onzuiverheden op de tanden zitten zijn de resultaten minder goed.

Je kunt je Tanden laten Bleken bij een tandartspraktijk in Nederland, bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Den Haag of Groningen. maar ook bij onze tandartspraktijk / een tandarts in het buitenland. Er zijn ook de mogelijkheden om tanden te bleken in het buitenland. Wij laten het voor onze klanten doen door onze tandarts in onze tandartspraktijk in Albanië, maar het is ook mogelijk in landen als Turkije, Roemenië of Hongarije.

Bekijk onze tandartspraktijk eens via de onderstaande video om een eerste indruk te krijgen van wie wij zijn en hoe wij werken!


Tanden bleken bij een Schoonheidssalon

Wij zijn van mening dat je het bleken van jouw tanden bij schoonheidssalons beter kunt vermijden.

Veel mensen gaan in Nederland of het buitenland naar schoonheidssalons. Hier adverteren ze met super witte tanden en voordelig tanden bleken, maar ze voldoen meestal niet aan de kwaliteit en eisen die een tandarts in acht neemt. Wegens verscherpte regels binnen dit vakgebied mogen ze alleen materialen gebruiken met een lagere kwaliteit en vaak zijn de materialen van een tandarts 50x tot 60x effectiever.

Ook heeft een tandarts meer ervaring + betere materialen om gebitsreiniging uit te voeren voordat ze het bleekmiddel aanbrengen.

Vanwege de verscherpte regels gaan creatieve ondernemers in sommige gevallen zelf aan de slag met andere materialen waarvan niet bekend is wat de lange termijn resultaten zijn voor jouw gebit. Denk bijvoorbeeld aan bleekmiddel op basis van chloor. In sommige landen in het buitenland zit hier totaal geen controle op van overheidsinstanties en weet je niet wat je op lange termijn kunt verwachten...


Thuis zelf je tanden bleken

Er zijn ook mogelijkheden om zelf thuis je tanden te bleken.

Wanneer jij thuis je tanden wilt bleken moet je hiervoor een speciaal bitje kopen. Deze smeer je in met een crème en dan draag je deze elke nacht zodat de gel goed in jouw tanden kan trekken. Je moet dit bitje een maand lang gebruiken. Een bitje kun je het beste kopen bij de tandarts, maar er zijn ook betrouwbare sets te koop bij winkels als Kruidvat of Etos.

De vraag is echter wel hoe goed dit werkt, zo blijkt ook uit dit artikel van NOS. Bitjes van verschillende aanbieders kunnen sterk verschillen in kwaliteit en welke stoffen er in zitten. In sommige gevallen zitten er ook stoffen in die minder goed zijn voor jouw gebit. Daarom zitten er strenge regels aan verbonden om de kwaliteit te waarborgen. 

De regels zijn dat deze setjes maximaal 0.1% waterstofperoxide mogen bevatten, terwijl tandartsen en mondhygiënisten hun patiënten mogen behandelen met sterkere materialen met 6% waterstofperoxide. In thuisbleek setjes zit dus veel minder van de werkzame stof en dat is veel minder effectief en betrouwbaar. Het is eigenlijk zonde van je geld om hier geld aan te besteden.

Tip van onze tandarts Dr. Gentiana: wanneer jij zelf jouw tanden thuis laat bleken is het aan te raden om vooraf jouw tanden te laten reinigen door een tandarts. Dan weet jij zeker dat je met de juiste basis start en heb je er de beste resultaten van.


Alternatieven voor tanden bleken

Je kunt appels; peren; wortels, noten; bloemkool; broccoli of aardbeien eten. Je krijgt dan extra witte tanden omdat het de vuile stukken van je tanden schraapt vanwege de structuur van het eten. Ook zorgen sommige van deze groenten / fruit dat je meer speeksel aanmaakt en daardoor afvalstoffen wegspoelt. Het eten van voedsel met een sterke structuur is verstandig als jij minder vaak naar de tandarts wilt.

Wij adviseren mensen liever om te voorkomen dan te moeten genezen! Dus pas op met Roken; Vruchtensap; Zoete Sportdrankjes; Redbull; Thee; Koffie; Jam; Citroen; Rode Wijn; Cola en Fanta als jij jouw gebit langer wit wilt houden! Over het algemeen is water meestal de goedkoopste en gezondste drank!


Wat is de Prijs / Kosten van Tanden bleken?

Hopelijk is het nu duidelijk dat er verschillende mogelijkheden zijn om je tanden te bleken. Je kunt je tanden zelf bleken of het bij een tandarts laten doen. Over het algemeen is het niet super duur om dit te doen, en dit is dan ook niet per definitie een behandeling waar veel patiënten voor op en neer reizen naar het buitenland.

Wij boeken onze tandarts reizen dan ook zelden puur voor deze behandeling. Wat wij WEL regelmatig zien is dat patiënten voor een andere tandarts behandeling komen zoals Implantaten en Kronen; en vervolgens ook de rest van hun gebit grondig laten reinigen en bleken.


Wat zijn de Tandarts Kosten van Tanden Bleken?

De hoogste prijs van deze tandartsbehandeling is te vinden in Nederland. De prijs van tanden bleken ligt in Nederland meestal tussen de €300 en €400. Je betaald voor de tijd die ze er mee bezig zijn en tandartsen in Nederland hebben een erg hoog uurloon. Bekijk de tarievenlijst van deze tandartspraktijk in Nederland om een actueel kostenplaatje in te kunnen schatten...

De prijzen zijn in onze tandartspraktijk in Albanië zijn €115 euro. Dit ligt op een lijn met andere professionele klinieken waar je jouw tanden kunt laat bleken in het buitenland. Veelgenoemde landen waar de kwaliteit van tandartsen hoog is zijn bijvoorbeeld in Albanië; Turkije en Roemenië.

Wanneer jij jouw tanden wilt laten bleken in Turkije kost dit zo'n €200,-. Bekijk op deze website de actuele prijzen van tanden bleken in Turkije! 


De Prijzen die schoonheidssalons in Nederland vragen om tanden te bleken

In sommige schoonheidssalons bieden ze deze behandelingen aan voor €50 - €100 euro. Zoals vooraf genoemd in dit artikel is de prijs / kwaliteit van deze behandelingen niet echt betrouwbaar en zit er weinig werkzame stof in de materialen die ze gebruiken.

De prijzen van schoonheidssalons in het buitenland liggen nog een stuk lager. Wij raden dit in Nederland niet aan, maar in het buitenland zeker niet! De kans dat hier geen controle op zit is vele malen hoger dan in Nederland!  


De prijzen om thuis jouw tanden te bleken

Wij raden altijd aan om met jouw tandarts te overleggen hoe je het beste thuis jouw tanden kunt bleken. Een tandarts kan een bitje op maat maken en dan zijn de kosten iets hoger. De materialen (bitjes) en middelen (bleek crème) die jij krijgt zijn dan beter / meer betrouwbaar. Je kunt ook setjes kopen bij Etos of Kruidvat voor enkele tientjes!


Contact Opnemen om jouw tanden in onze tandartspraktijk te laten bleken

Twijfel jij om jouw tanden te laten bleken en heb jij meer op te knappen aan jouw gebit? Dan kan het zeker lonend zijn om contact met ons op te nemen. Wij zitten in Albanië en hier kun jij 60% of meer besparen op grote tandartsbehandelingen, terwijl de kwaliteit van dienstverlening gelijk is aan die in Nederland.

Als je puur en alleen tanden wilt bleken zullen de reiskosten waarschijnlijk hoger zijn dan het verschil dat jij terugwint in prijs. Je moet er dan ook bij tellen dat je enkele dagen kwijt bent om op en neer te reizen. Wij zien veel reizigers uit Italië en internationale toeristen het hier doen, maar tenzij je hier op vakantie wilt komen voor ontspanning vragen wij ons af of het voor deze behandeling echt de beste oplossing is.

Maar voor grote en intensieve tandarts behandelingen zijn wij zeker een stuk voordeliger ten opzichte van tandartsen in Turkije en Nederland!

Lees ervaringen / testimonials van onze klanten om er achter te komen hoe wij werken en hoe wij jouw tandartsrekening met 60% verlagen ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen...


En download onze Tandartsreizen Beginnersgids om er achter te komen wat wij te bieden hebben. Je kunt ook contact opnemen om te vragen naar de mogelijkheden en een vrijblijvend consult aan te vragen!  


Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen