De Hollywoodsmile tandartsbehandeling | Hoe werkt de procedure en is het een aanrader?
De Hollywoodsmile tandartsbehandeling | Hoe werkt de procedure en is het een aanrader?
10 juni 2023 

De Hollywoodsmile tandartsbehandeling | Hoe werkt de procedure en is het een aanrader?

Veel patiënten zijn nieuwsgierig naar het aanmeten van een Hollywoodsmile. Je kent het wel: die parelwitte tanden waarmee je influencers rond ziet lopen. Maar hoe werkt een hollywoodsmile? Is deze behandeling voor iedereen de beste optie? Wat zijn de voordelen / nadelen? En gaat er ook wel eens iets mis? 

In dit artikel zal ik een aantal feiten en case studies met je delen, zodat jij vanuit ons oogpunt als tandarts een keuze kan maken die bij jouw persoonlijke situatie past!

Heb jij vragen over deze tandartsbehandeling? Neem contact met ons op of stel een vraag via het formulier onder dit artikel! 

Een Hollywoodsmile is een extreem wit nepgebit op basis van kronen of facings. In dit artikel lees je er alles over!Dr. Gentiana Belegu (kaakchirurg Albanië) en Tandartsreizen Manager Kevin Belegu.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten. 

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië! 


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)

Wat is een Hollywoodsmile precies?

Een Hollywoodsmile tandartsbehandeling is een uitgebreide cosmetische behandeling die tot doel heeft om een perfecte, witte en aantrekkelijke glimlach te creëren. Het gaat verder dan alleen het bleken van de tanden en kan verschillende aspecten van de glimlach verbeteren, zoals de kleur, vorm, uitlijning en symmetrie van de tanden. Vaak zie je dat vrijwel alle tanden opnieuw geproduceerd moeten worden; op basis van het oude gebit OF nieuwe tandwortels (implantaten). 

Deze behandeling is zeer gepersonaliseerd en wordt op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften en esthetische doelen van elke patiënt te voldoen. 

Harold & Gentiana

Hoe werkt de procedure van het plaatsen van een hollywoodsmile?

Het plaatsen van een Hollywoodsmile is niet zonder risico's. Dit komt voornamelijk doordat de tandarts een deel van je huidige gebit moet slijpen. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken en jezelf goed voor te laten lichten door een betrouwbare tandarts. 

Ik heb voor jou de stappen op een rij gezet die gezet moeten worden om jouw Hollywoodsmile te verwezenlijken.

 1. Consultatie: De eerste stap in de Hollywoodsmile behandeling is een uitgebreid consult met een ervaren kaakchirurg / cosmetische tandarts. Tijdens dit consult zal de tandarts de tanden / glimlach van de patiënt beoordelen, luisteren naar hun wensen en doelen en een behandelplan opstellen op basis van hun specifieke situatie.

 2. Tandheelkundige Reiniging: Voorafgaand aan de cosmetische ingrepen kan het nodig zijn om de tanden te reinigen en eventuele tandheelkundige problemen zoals tandbederf; infecties of tandvleesaandoeningen te behandelen. Een gezonde basis leggen is essentieel voor een succesvolle Hollywoodsmile behandeling omdat anders geen lange termijn resultaat kan worden gegarandeerd.
   
 3. Tanden bleken: Het bleken van de tanden is een cruciaal onderdeel van de Hollywoodsmile behandeling. Dit kan worden gedaan met behulp van professionele bleekmiddelen die door de tandarts worden aangebracht. Het resultaat is wittere en helderdere tanden. Echter zullen vaak ook andere aanpassingen moeten worden gedaan.

 4. Tandvormgeving: Tandvormgeving houdt in dat kleine onvolkomenheden in de vorm van de tanden worden gecorrigeerd. Dit kan gebeuren door middel van tandheelkundige harsen of door het lichtjes bijsnijden of vormgeven van de tanden. Hierdoor kunnen scheve tanden worden gecorrigeerd en kan een meer symmetrische glimlach worden bereikt. We kunnen hier kronen of facings voor gebruiken.

 5. Tandheelkundige kronen of facings: Tandheelkundige kronen of facings, ook wel bekend als veneers, zijn dunne porseleinen of composiet schelpen die over de voorkant van de tanden worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om gebroken, verkleurde of onregelmatig gevormde tanden te bedekken en zo een uniforme en mooie glimlach te creëren. Ze kunnen meer dan 10 jaar blijven zitten en dezelfde kleur aanhouden.

 6. Orthodontische behandeling: In sommige gevallen kan een Hollywoodsmile behandeling ook orthodontische correctie omvatten, zoals het gebruik van beugels of aligners om de tanden recht te zetten en de uitlijning te verbeteren. Dit hangt af van de individuele behoeften van de patiënt.Voordelen van een Hollywoodsmile tandartsbehandeling

 • Een van de belangrijkste voordelen van een Hollywoodsmile is de verbeterde Esthestetische situatie. Het maakt de glimlach simpelweg mooier. Patienten krijgen een verhoogd zelfvertrouwen; kunnen weer beter eten en voelen zich comfortabeler wanneer ze lachen met hun nieuwe glimlach...

 • Elke Hollywoodsmile wordt op maat gemaakt om aan de unieke behoeften en esthetische doelen van de patient te voldoen. Dit zorgt voor een natuurlijk ogende glimlach diep ast bij de gezichtskenmerken en persoonlijkheid van de patient.

 • Duurzaamheid: Met goede mondhygiëne en regelmatige tandartsbezoeken kan een Hollywoodsmile jarenlang meegaan. Tandheelkundige kronen en facings zijn duurzaam en bestand tegen vlekken, waardoor de glimlach langdurig mooi blijft.


Veelgestelde vragen over de Hollywoodsmile tandartsbehandeling

 • Is de Hollywoodsmile behandeling pijnlijk? De meeste cosmetische ingrepen in het kader van de Hollywoodsmile behandeling zijn niet pijnlijk, maar je mag wel verwachten dat het niet zo plezierig is. Tandheelkundige verdoving kan worden gebruikt om eventueel ongemak tijdens de procedure te minimaliseren, maar je moet ervan uit gaan dat je lang je mond open moet kunnen houden tijdens de week dat je bij ons op locatie bent.

 • Hoe lang duurt een Hollywoodsmile behandeling? De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de uitgevoerde procedures. Het kan in onze kliniek 10 tot 14 dagen duren om het volledige resultaat te bereiken. In Nederland duurt dit vaak een stuk langer.

 • Zijn er risico's verbonden aan een Hollywoodsmile behandeling? Net als bij elke tandheelkundige ingreep zijn er enkele risico's verbonden aan de Hollywoodsmile behandeling. Deze kunnen variëren van gevoeligheid van de tanden na het bleken tot kleine aanpassingen aan de beet of vorm van de tanden. Het is belangrijk om deze aspecten te bespreken tijdens het consult met de tandarts.

Wil jij meer info ontvangen over het aanmeten van een Hollywoodsmile in onze kliniek?

Wij kunnen een Hollywoodsmile maken voor een fractie van de prijs in Nederland. Zeker wanneer jij geen vergoeding van de Nederlandse zorgverzekering kunt krijgen en geen zin hebt in een periodieke aanvullende verzekering. Naast de kwalitatieve behandelingen die wij bieden is ook onze omgeving volledig klaar om toeristen te ontvangen EN vermaken. Zo kun jij heerlijk met jouw partner aan het strand liggen terwijl jij wacht op jouw volgende behandeling; met de bus naar Tirana voor een stedentrip; of enkele dagen een auto huren en de Albanese Alpen (Bergen) in trekken.

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom onze tandarts reizen? Dan mag jij altijd onze tandartsreizen beginnersgids aanvragen; onze veelgestelde vragen sectie bekijken en / of contact opnemen voor een gratis consult! 


P.S. Deel gerust jouw positieve / negatieve ervaringen met het slijpen van jouw tanden en het vervangen van jouw gebit via een Hollywoodsmile onder dit artikel!


Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen