Bekijk de Veelgestelde Vragen over onze Tandartsreizen! 301369661598535
Bekijk de Veelgestelde Vragen over onze Tandartsreizen!

Veelgestelde Vragen over onze tandartsreizen naar Albanië

Benieuwd hoe wij werken in onze tandartspraktijk? En wat jij als patiënt kunt verwachten en voorbereiden wanneer jij een tandartsreis boekt?


Lees de veelgestelde vragen in alle verschillende fasen van jouw avontuur! Ze geven niet alleen waardevolle tips en inzichten over ons bedrijf; maar ook over wat jij WEL en NIET moet doen tijdens jouw verblijf! Dit gaat bijvoorbeeld over toeristische ervaringen; kosten van eten en drinken; tips voor uitgaan en jouw bereikbaarheid via telefoon en internet.


Wij nodigen je uit om contact met ons op te nemen wanneer jouw vraag er niet tussen staat! Wij beantwoorden je vraag per e-mail / whatsapp en voegen het antwoord hier toe!

Veelgestelde Vragen over onze tandartsreizen

Benieuwd hoe wij werken in onze tandartspraktijk? En wat jij als patiënt kunt verwachten en voorbereiden wanneer jij een tandartsreis boekt?


Lees de veelgestelde vragen in alle verschillende fasen van jouw avontuur! Ze geven niet alleen waardevolle tips en inzichten over ons bedrijf; maar ook over wat jij WEL en NIET moet doen tijdens jouw verblijf! Dit gaat bijvoorbeeld over toeristische ervaringen; kosten van eten en drinken; tips voor uitgaan en jouw bereikbaarheid via telefoon en internet.


Wij nodigen je uit om contact met ons op te nemen wanneer jouw vraag er niet tussen staat! Wij beantwoorden je vraag per e-mail / whatsapp en voegen het antwoord hier toe!

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan voor de zekerheid contact op met onze Nederlandse patiënten begeleider via een Whatsapp bericht naar +31627577357!

Algemene Informatie Tandarts Albanie

Zijn Tandartspraktijken in Albanië veilig?

Albanië staat bekend om een uitgebreide sector op gebied van medisch toerisme. Vanwege de goedkope kosten investeren ze hier veel geld in tandartspraktijken; goede teams en onderzoek. Maar net zoals je in Nederland verschillende kwaliteit hebt bij tandartsen; is dat in Albanië ook zo! Wij willen je dus zeker niet aanraden om blind te vertrouwen op elke Albanese Tandartspraktijk. Pik de meest betrouwbare er uit en doe daar zaken mee!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van tandartsbehandeling in het buitenland?

De belangrijkste voordelen zijn de snelle; makkelijke toegankelijkheid van onze tandartsen en de prijs / kwaliteit verhouding van behandelingen. Zelfs in Turkije; dat bekend staat als tandwalhallah; zijn de behandelingen tientallen procenten duurder. Wat dat betreft zit jij hier altijd veilig voor de toekomst, want ook als bij ons de kosten stijgen is dat procentueel niet zo veel als bij jullie. Een laatste voordeel dat veel mensen noemen is de toeristische ervaring!

Waarom kan ik jullie tandartspraktijk en het team van Dr. Gentiana vertrouwen?

Dr. Gentiana Belegu is werkzaam in Tandheelkunde sinds 1991 en startte in 2001 haar eerste eigen praktijk. In 2015 investeerde ze in een nieuwe; moderne praktijk met apparatuur en materialen die voldoen aan Centrale Europese Kwaliteitsnormen. Momenteel werken er 6 tandartsen in vaste dienst en helpen wij 250 patiënten per maand met hun gebitsproblemen. Wij krijgen zelden klachten van patiënten en als er iets mis gaat valt dat altijd onder de garantie.

Is het wel veilig en betrouwbaar om me in jullie kliniek te laten behandelen?

De behandelingen in onze kliniek gebeuren door een team van 6 professionals en de leidende kaakchirurg (Dr. Gentiana) heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak. De materialen die wij gebruiken komen uit Europa en zijn allemaal goedgekeurd volgens Europese standaarden. Onze kliniek is modern en high-tech en wij werken altijd in het voordeel van de klant. Wij hebben geen baat bij slechte recensies en zullen nooit behandelingen aanbevelen die niet de juiste resultaten opleveren.

Waarom zijn de tandartsbehandelingen in jullie kliniek zo goed betaalbaar?

Onze Tandartsbehandelingen zijn goedkoper omdat het leven hier zo'n 60% goedkoper is. Wij betalen ten opzichte van onze Nederlandse collega's maandelijks minder personeelskosten, vaste lasten en belasting. De meeste kosten zitten dan ook in machines en materialen die van Europese leveranciers komen. Hoe meer uren nodig zijn om een tandartsbehandeling uit te voeren, hoe meer financieel voordeel jij als buitenlandse patiënt kunt verwachten.

Waar kan ik meer klantenreviews vinden over jullie diensten?

Wij delen veel klanteninformatie onder het kopje "onze klanten" op de website. Daarnaast hebben wij een Youtube kanaal genaamd "Tandarts Reizen Naar Albanië". We delen regelmatig ervaringen op ons Facebook account "Tandarts Reizen Naar Albanië" en hebben een mailinglijst voor updates en aanbiedingen. Directe links naar onze accounts op deze media platformen staan in de footer van de website (helemaal onderaan). Volg deze om dagelijks informatie te ontvangen!

Waarom hebben jullie geen eigen praktijk in NL voor consulten; noodgevallen en garantie?

Ons team kan veel beter werk leveren vanaf onze eigen vaste locatie. Wij hebben een drukke tandartspraktijk met zo'n 60 patiënten per week in Albanië en dit is het hart van ons bedrijf. Ook willen wij niet in de voetsporen van sommige concurrenten treden die op meerdere locaties behandelingen uit laten voeren en laten repareren door verschillende tandartsen. Dat zorgt in onze optiek voor problemen!

Hoe ziet de klantenkring van jullie tandartspraktijk in Albanië er uit?

Wij helpen 250 patiënten per maand in onze tandartspraktijk. Minder dan de helft daarvan zijn Albanezen die hier in de omgeving wonen OF in het buitenland werken. De laatste groep komt regelmatig terug naar Albanië voor familiebezoek en vakantie. De andere 60% bestaat uit internationale patiënten uit landen als België; Finland; Duitsland; Italië; Engeland; Amerika. Deze patiënten hebben geen directe connectie met Albanië maar reizen op en neer voor goede en betaalbare behandelingen.

Welke behandelingen zijn populair bij buitenlanders die jullie kliniek bezoeken?

De meeste behandelingen die wij uitvoeren zijn het plaatsen van Implantaten / Bruggen / Kronen / Klikgebitten / Facings en Gebitsprothesen. De voorwaarde is dat een behandeling in enkele dagen tijd uitgevoerd kan worden. Zo zijn behandelingen met periodieke controles ongeschikt. Vooral op materiaalkosten en personeel bespaar je veel geld bij ons. Een intensieve behandeling die enkele dagen duurt en materialen / ondersteunend personeel nodig heeft kan in NL al snel €12.500 / €17.500 kosten.

Kan ik makkelijk verdovingen krijgen in jullie tandartspraktijk?

Als het nodig is werken wij zeker met verdovingen! Wij besluiten samen met jou of het nodig is en rekenen daar geen extra kosten voor. Een verdoving neemt jouw volledige gevoel weg en de effecten duren ongeveer 2 uur.

Mijn Tandarts in Nederland wil een behandeling niet doen. Doen jullie dit wel?

Als een tandarts een bepaalde behandeling niet wil doen is dat vaak geen goed teken. Zelf voeren wij nooit behandelingen uit die onveilig zijn of geen betrouwbare resultaten opleveren voor patiënten. Het draait voor ons om patiënten helpen en wij zijn er niet bij gebaat om geld boven gezondheid te kiezen. Praktijken die dit WEL doen zullen hun reputatie nooit 25 jaar schoon houden.

Hoe werkt de communicatie met jullie Nederlandse Patiëntenbegeleider?

Kevin; onze Nederlandse Patiëntenbegeleider woont gedeeltelijk in Nederland en Albanië. Hij is jouw vaste contactpersoon en altijd per e-mail; Whatsapp / Facebook te bereiken wanneer jij vragen hebt. Hij legt jouw informatie voor aan onze tandarts en regelt met de rest van het team wat verder nodig is om jouw avontuur tot een succes te brengen!

Is het altijd de beste optie om een tandartsreis te boeken?

Het is zeker niet altijd de beste optie om een tandartsreis naar Albanië te boeken! Vaak zijn er (bijv. in België) ook alternatieven om je gebit iets goedkoper op te laten knappen dan in Nederland. Maar wij bieden wel een TOTAAL ANDERE BELEVING dan jij gewend bent voor veel minder geld. En hoewel het altijd om de kwaliteit van onze tandartsbehandelingen draait mag het reizen en genieten tijdens jouw tandartsreis zeker niet onderschat worden!

Wat is de beste tijd van het jaar om een tandartsreis naar Durrës te boeken?

Albanië heeft een mediterraans klimaat met 300 dagen zon per jaar, maar dat wil niet zeggen dat het hier niet koud kan worden. Vooral in de maanden december; januari en februari kan de temperatuur hier rond het nulpunt liggen. Vanaf mei tot en met september heb jij hier vrijwel gegarandeerd goede temperaturen (20 graden) en weinig regen. In Juni; Juli en Augustus is het dagelijks 28 graden of warmer.

Mag ik iemand meenemen naar Albanië tijdens mijn tandartsreis?

Jij mag altijd iemand meenemen als jij daar behoefte aan hebt. Wij juichen het toe dat jij het beste van jouw tandartsreis maakt en dit kan de beleving veel beter maken. Wij brengen hier dan ook alleen extra vliegkosten voor in rekening. Sommige mensen brengen hun partner of een vriend / vriendin mee; terwijl anderen met hun kinderen komen. Wel willen wij dit vooraf weten.

Behandelen jullie in de tandartspraktijk ook Kinderen?

Wij behandelen in onze tandartspraktijk uiteraard ook kinderen! Wij doen alle standaard behandelingen en hebben ook een orthodontist in dienst. Wij willen je er echter op wijzen dat kinderen onder de 18 jaar meestal eerlijke vergoedingen krijgen vanuit de zorgverzekering. Daarom is dit voor tandartsreizen minder voordelig!

Wat voor accommodaties mag ik tijdens mijn verblijf verwachten?

Wij hebben een aantal verschillende luxe nieuwbouw appartementen in eigen beheer. Dit zijn zowel appartementen voor 2 personen als appartementen voor 4 personen. Deze liggen op centrale locaties en in de buurt van onze praktijk. Dit zijn zuivere appartementen en uiteraard zitten hier alle benodigdheden in om zelf te kunnen koken / wassen / strijken / schoonmaken. Als onze eigen appartementen vol zitten werken wij samen met een mooi hotel tegenover onze tandartspraktijk.

Is het moeilijk om op het adres van jullie tandartspraktijk in Albanië te komen?

Het is niet lastig om bij onze tandartspraktijk te komen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het extra tijd kost ten opzichte van een tandartsbezoek in Nederland. Je moet vanuit jouw woonplek naar jouw favoriete vliegveld reizen en daarna 2.5 uur vliegen naar onze hoofdstad Tirana. Bij aankomst staat daar een taxi klaar die jou in 30 minuten direct naar jouw verblijfplek in Durrës brengt. Onze accommodaties liggen centraal en op loopafstand van de praktijk en het strand!

Wat zijn de opties / luchtvaartmaatschappijen om naar Albanië te vliegen?

Vanuit Eindhoven Airport; Schiphol Amsterdam en Brussel Charleroi kun je in 2 uur en 30 minuten met een directe vlucht naar Tirana vliegen. Wij bevelen Wizz Air vanuit Eindhoven / Brussel Charleroi aan om betaalbaar te vliegen. Kijk op Skyscanner.com om directe vluchten en prijzen per periode met elkaar te vergelijken.

Waarom vermelden jullie geen precieze kosten op jullie website?

Tandartsbehandelingen zijn geen makkelijk product en altijd per persoon verschillend. Sommige mensen hebben vanwege hun kaakvorm bijvoorbeeld meer implantaten of kronen nodig dan anderen. Dit is NOOIT vooraf vast te stellen zonder een consult te doen. Wij kunnen een richtprijs geven, maar ook deze is afhankelijk van verschillende factoren zoals de tijd die wij uiteindelijk bezig zijn en de wisselkoersen.

Hoe werkt het betalen van de tandartsbehandelingen?

Je kunt jouw behandelingen via Cash in Euro betalen in onze tandartspraktijk. Bij dure behandelingen of wanneer jij meerdere keren moet reizen kan dit in termijnen. Wij vragen dan bij jouw eerste bezoek een eerste aanbetaling en vragen het resterende bedrag bij jouw tweede bezoek. Hiervoor is altijd overleg op basis van jouw persoonlijke situatie mogelijk!

Betalen Nederlanders in jullie tandartspraktijk dezelfde prijzen als Albanezen?

Ja, bij ons betalen alle patiënten dezelfde prijs ongeacht uit welk land ze komen. Voor ons maakt het geen verschil of wij iemand uit Albanië; Nederland of België in de stoel hebben liggen. De enige kosten die toeristen extra hebben zijn die van het reizen en aanvullende kosten van het verblijf; eten en drinken. Jij kunt tijdens jouw vrije tijd toeristische activiteiten ondernemen die voor eigen rekening komen, maar ook dit is veel goedkoper dan soortgelijke activiteiten in jouw eigen land!

Worden jullie tandartsbehandelingen gedekt door mijn verzekering?

De kans is klein dat onze tandartsbehandelingen gedekt worden door jouw basiszorgverzekering. De reden dat buitenlanders naar onze praktijk komen is juist omdat ze in eigen land niet (voldoende) vergoeding krijgen en de kosten daardoor veel hoger zijn. Neem altijd contact op met jouw verzekeringsmaatschappij om na te kijken wat ze precies vergoeden tegen welke voorwaarden. Pas dan kun jij voor jezelf de beste beslissing maken.

Wil mijn tandarts in Nederland mij nog behandelen als ik in Albanië ben geweest?

Dit zou geen probleem moeten zijn. Een tandarts in Nederland kan goed zien wat wij gedaan hebben en wat de kwaliteit daarvan is. Zeker met reguliere controles moet dat geen probleem zijn. Vaak zitten patiënten die bij ons komen al zonder tandarts en kunnen later overstappen naar een andere tandarts. Je hoeft hier verder geen melding van te maken, want veel patiënten stappen meerdere keren in hun leven over naar een nieuwe tandarts. Jij mag natuurlijk ook bij ons terugkomen!

Wat moet ik doen bij klachten?

Jij mag ten alle tijden contact opnemen met Kevin; onze Nederlandse Patiënten begeleider. Dit geldt VOOR; TIJDENS en NA de behandeling. Hij zal de klacht dan bespreken met het team in Albanië en een gepaste oplossing voor je zoeken.

Zijn mensen in Albanië Gelovig? En welk geloof is het meest populair in Albanië?

De meeste mensen in Albanië zijn moslim, maar niet actief. Zo'n 10% van de Albanezen gaat daadwerkelijk naar de moskee en voor de rest speelt het geloof geen belangrijke rol in hun leven. Ze eten wat ze willen; drinken alcohol; roken en leven hun leven zoals zij dat willen.

Algemene Informatie VOOR behandeling

Kan ik vooraf ook kennismaken met jullie team en de tandartspraktijk bezichtigen?

Wij hebben er geen probleem mee om jou een extra steuntje in de rug te geven tijdens jouw beslissingsfase. Jij bent altijd welkom om een lang weekend naar Durrës te komen voor een kennismakingsgesprek; een praktijk bezichtiging en een gratis consult. Ook Durrës zal jou niet teleur stellen! Wij kunnen voor jou een taxi sturen en jou een vriendenprijs bieden om een appartement van ons te gebruiken.

Wat moet ik zelf regelen voordat ik naar Albanië kan komen voor behandeling?

Jij stuurt ons een Röntgenfoto op van jouw gebit en op basis van die informatie maken wij een behandelplan en offerte. Wanneer jij daar akkoord op hebt gegeven gaan we samen de reis plannen om tot een geschikte oplossing voor jouw gebitsproblemen te komen. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je ook beschikbaar bent in die periode. Jij hoeft niet op zoek naar taxi's en Appartementen: die regelen wij voor je!

Kunnen jullie op afstand wel een goed behandelplan maken?

Dat lukt prima! Na het opsturen van jouw Röntgenfoto kan ons team een analyse en begroting maken van de problemen die wij zien. Dit zullen we met jou bespreken en bij akkoord gaan we kijken naar mogelijke data en kosten van het reizen. In Albanië maken wij voor de zekerheid alsnog een foto en doen een extra analyse in onze kliniek!

Waarom moet ik een Röntgenfoto van mijn gebit laten maken en waar kan ik dit doen?

Omdat wij tijdens de eerste fase vaak online werken hebben wij een Röntgenfoto nodig. Hierop kan onze kaakchirurg Dr. Gentiana tot in detail bekijken wat de staat van jouw gebit is. Je kunt dit bij iedere tandarts in Nederland laten doen. Zie het als een waardevolle investering om uit te zoeken hoeveel geld je kunt besparen op jouw toekomstige tandartsbehandeling!

Kan ik ook een Behandelplan en Offerte aanvragen zonder een Röntgenfoto op te sturen?

We begrijpen het... Het kost je een paar tientjes! Maar het is echt de verstandigste keuze om een Röntgenfoto te laten maken. Een consult uitvoeren zonder foto is een beetje zoals je auto laten keuren zonder de motorkap open te maken. Het geeft te weinig informatie om er echt iets nuttigs over te zeggen! Maar die ene foto kan jou duizenden euro's op jouw rekeningen besparen. Zie de investering als jouw ticket naar een beter betaalbare toekomst!

Hoeveel tijd kost een tandartsbehandeling bij jullie?

Dat is natuurlijk afhankelijk van het type tandartsbehandeling dat jij wilt laten doen en in hoeveel fasen die gedaan kan worden. Onze gemiddelde tandartsreis vanuit Nederland kost 4 dagen en sommige patiënten moeten 2x komen vanwege het nazorg / genezingsproces. Jij mag uiteraard zelf een keuze maken of je langer wilt blijven om Albanië verder te verkennen.

Hoe weet ik of jullie behandeling goedkoper is dan dezelfde behandeling in Nederland?

Onze behandelingen zijn ten alle tijden goedkoper dan de behandelingen in Nederland. Wat jij uit moet zoeken is of het VOOR JOU goedkoper is. Je doet dit door een offerte aan te vragen bij een Nederlandse tandarts en die voor te leggen aan de zorgverzekering. Zij geven door wat ze kunnen vergoeden en wat uit eigen zak betaald moet worden. Tegelijkertijd kun jij ook bij ons een offerte opvragen.

Wat als ik onverwacht niet op locatie kan komen voor mijn tandartsbehandeling?

Wij zouden het uiteraard jammer vinden als jij je vliegtuig mist of vanwege overmacht niet kunt komen, maar accepteren tegelijkertijd de risico's. Er kunnen altijd sterfgevallen, ziekte of problemen op de loer liggen. Hoewel wij ook agenda ruimte en accommodaties moeten reserveren zullen wij geen kosten rekenen. Ga hier alsjeblieft serieus mee om en laat het ons zo snel mogelijk weten, zodat we op zoek kunnen naar een nieuwe datum!

Algemene Informatie TIJDENS de Tandartsreis

Hoe veilig is Albanië voor toeristen?

Albanië is een zeer veilig land voor inwoners en toeristen. Het is sinds de tweede wereld oorlog niet meer in oorlog geweest en de toeristische sector groeit stabiel met 10% per jaar. Albanezen zien dat toeristen het land minder arm kunnen maken en zijn van nature gastvrij. Ook vallen mensen elkaar niet zomaar lastig en kun jij in het donker in je eentje over straat!

Zijn er zaken waar je als toerist voor op moet passen in het buitenland?

In ZEER toeristische gebieden zie je soms dat er "toeristenvallen" gaande zijn. Je ziet dit vooral in de grote steden waar massaal georganiseerde tours plaatsvinden. Vaak krijgen tour operators commissies voor alle toeristen die ze binnen brengen. Pas hier op met het kopen van kleding; tassen; juwelen; parfums en het wisselen van geld. De kans bestaat namelijk dat dit nepproducten zijn die niet het geld waard zijn dat jij ervoor betaald.

Welke Talen worden er gesproken in Albanië?

De officiële taal in Albanië is Albanees. Omdat Albanezen vaak op jonge leeftijd het land verlaten om internationaal werk te zoeken spreken de meeste van hen ook Engels. Ook in de horeca; supermarkten en bij toeristische attracties kun je jezelf goed in het Engels redden. Een laatste taal die ze door heel Albanië begrijpen is Italiaans. Dit komt vanwege de korte overtocht en de vele toeristen uit Italië.

Hoe werkt betalen in Albanië?

In vrijwel alle openbare gelegenheden (winkels / horeca) kun jij in Euro betalen. Je krijgt je wisselgeld in de Albanese LEK terug. 1000 lek is ongeveer 10 euro en op het vliegveld van Tirana kun jij zonder transactiekosten 10.000 lek (€100) pinnen. Daarna betaal je bij pinautomaten vaak hoge transactiekosten. In Albanië kun je in veel openbare gelegenheden niet pinnen dus het is slim om in Nederland enkele honderden euro's op te nemen bij jouw eigen bank om transactiekosten te besparen.

Kan ik overal met mijn pinpas betalen in Albanië?

Rond 1997 was er in Albanië een bankencrisis waarbij veel mensen hun geld kwijtraakten. Hierdoor heeft de Albanese bevolking het vertrouwen in banken verloren. Openbare gelegenheden bieden zelden pinbetalingen aan. Wil jij geld opnemen met een Nederlandse pas ZONDER hoge transactiekosten te betalen? Zorg dat je vanuit Nederland enkele honderden euro's bij je hebt! Extra tip: zorg voor variatie in biljetten van €20 en €50. Het klinkt gek, maar briefjes van €50 kunnen ze niet overal wisselen.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en Albanië?

De grootste verschillen zijn de kosten van het leven en de kwaliteit van maatschappelijke voorzieningen. Albanië is wat dat betreft een stuk armer dan Nederland en daardoor zie je hier meer oudere gebouwen. Ook focust de overheid zich minder op de burgers en de hygiëne op straat. Zo moeten mensen buiten in containers hun afval weggooien en dat is minder netjes dan in Nederland.

Kan ik in Albanië bellen met mijn normale Nederlandse nummer?

Internet en Bellen kan jou veel geld kosten als jij vergeet een lokale simkaart te kopen! Zet daarom jouw internet en roaming uit in Nederland. Op het vliegveld van Tirana zit een Vodafone winkel waar jij direct een simkaart kunt kopen met een Albanees nummer en een internet bundel. Dit kost enkele euro’s. Je kunt je oude nummer voor Whatsapp behouden en bent via sociale media (chatten / bellen / videobellen) te bereiken op Facebook; Instagram en Telegram.

Hoeveel Vrije Tijd heb ik tijdens mijn behandeling?

Dit is zeer afhankelijk van het type behandeling dat jij nodig hebt. Wij proberen jouw tandartsbehandelingen altijd op een manier te plannen die voor jou comfortabel is zodat jij tijd hebt om Albanië te verkennen. Dat wil zeggen dat wij jou in de ochtend behandelen en jij de middag en avond voor jezelf en je partner hebt. Neem contact op en stuur jouw foto's op voor een concreet behandelplan!

Zijn er dingen die je NIET moet doen in Albanie?

Albanië is een minder vrij land dan Nederland. Ze zijn wat minder "open minded" over zaken als drugsgebruik (illegaal); relaties en seksualiteit. Geniet van het klimaat; geniet van de natuur; geniet van je partner; maar doe geen gekke dingen... Pas ook op met alcohol! Je bent hier op een onbekende plek en kunt beter bij positieven blijven!

Zijn er dingen die je WEL moet doen in Albanië?

Geniet van het klimaat; de stranden en het heerlijke eten in de goed betaalbare restaurants! Wij raden het ook aan om enkele dagen in Tirana door te brengen voordat je terug naar Nederland vliegt. Dit is een mooie en moderne stad die jij in enkele dagen kunt bezichtigen. Een interessante toeristische attractie in Tirana is het "Bunk'Art Museum" dat meer inzicht geeft in de communistische geschiedenis van Albanië. Hou jij van natuur en bergen? Huur dan een auto en trek het binnenland in!

Wat zijn de mogelijkheden in Durrës voor Waterpret?

Durrës heeft kilometers aan zandstranden op 2 verschillende locaties. De kleine, centrale boulevard ligt op 3 minuten lopen van onze tandartspraktijk bij Hotel Aragosta. De grote toeristische boulevard met kilometers zandstranden ligt een stukje verder en start bij Palace Hotel. Er is ook een groot Aquapark in de omgeving voor degenen die niet van het strand houden!

In welke periode is het water warm genoeg om in de zee te zwemmen?

In principe kun je tussen april en november in de zee zwemmen. Vanwege de hete temperaturen in de zomer en de vele dagen zon blijft het water lekker warm. Daarna is het beter om aquaparken; binnenzwembaden; SPA / Wellness Centra te bezoeken.

Zijn de stranden van Albanië geschikt voor kinderen?

Over het algemeen zijn stranden zeker geschikt voor kinderen! Op veel plekken is het water ondiep en kunnen ze veilig spelen. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat er veel toezicht is van de kustwacht / badmeesters. Houd je kinderen dus ten alle tijden in het oog om problemen te voorkomen!

Ik wil liever niet in de zee zwemmen. Zijn er ook andere mogelijkheden?

Er zijn enkele grote meren in Albanië, waaronder Lake Shkodër: het grootste meer van heel de Balkan! Het tweede meer heet Lake Ohrid en ligt op de grens van Albanië en Macedonië. Net OVER de grens ligt het Prespameer. Al deze meren zijn in enkele uren te bereiken met een auto of met het openbaar vervoer, maar je moet hier voldoende tijd voor uittrekken i.v.m. reizen door het berglandschap!

Zijn er in Albanië goede Spa's / Wellness Centers te bezoeken?

Uiteraard! Er zijn grote hotels zoals het Adriatik Hotel; 2 KITARRAT Boutique Hotel; Palace Hotel en Hotel Epidamn (allemaal Durrës) waar ze indrukwekkende zwembaden; Sauna's; Turkse Baden en wellnesscenters met Massages hebben. Je moet alleen even checken of deze te bezoeken zijn voor mensen die niet in het hotel verblijven.

Wat zijn de beste plekken / steden om te bezichtigen in Albanië?

Geen enkel land in Europa heeft zoveel verschillende natuurwonderen als Albanië op een oppervlak zo groot als Nederland! Een aanrader is Tirana (onze mooie en moderne hoofdstad)! Durrës is de tweede grootste stad van Albanië en een echte toeristenstad vanwege de mooie stranden. Verder heb je Shkodër en Berat in de bergen en Saranda en Vlore voor parelblauwe stranden. Reizen in Albanië is mogelijk als jij een bus neemt of een auto huurt.

Kan ik op Wintersport in Albanië?

Hoewel er hoge bergen zijn en er in de winter ook sneeuw valt gaat er niet veel geld om in wintersport toerisme. Er zijn enkele plekken waar ze skipistes hebben (Bigell). Veel mensen reizen voor wintersport naar Montenegro, waar een aantal zeer bekende skipistes zijn zoals Kolasin en Savin Kuk! Ook in Kosovo en Griekenland zijn wintersportgebieden. Dit valt vanuit Durrës alleen te combineren als je er minimaal een paar dagen voor wilt uittrekken!

Wat kost uit eten en drinken in Durrës?

Als jij gewend bent om uit eten / drinken te gaan in Nederland gaat er een nieuwe wereld voor jou open in Albanië! De prijzen zijn ongeveer 60% lager dan in Nederland. Jij kunt hier goed uit eten en drinken voor €20 per avond per persoon. Cocktails en geïmporteerde alcoholische dranken zijn wat duurder, maar nog steeds stukken goedkoper dan in Nederland.

Wat zijn Albanese gerechten die jij MOET proberen voordat je terug naar Nederland gaat?

Traditioneel Albanees eten lijkt veel op Grieks. Denk aan gerechten zoals Byrek; Tavë Kosi; Kofta; Bosa en Tarator! Albanezen koken graag lamsvlees en maken heerlijke salades voor hun gasten. In Durrës heb je vlakbij onze praktijk een restaurant genaamd Memmas House waar veel van deze gerechten te proeven zijn. Ook voor liefhebbers van verse vis en pizza's is voldoende aanbod voor lagere prijzen dan in Nederland. Ga zeker eens langs bij Restaurant Colombia aan de boulevard!

Wat zijn goede Vlees / Steakhouses in Durrës?

Er zijn niet veel restaurants die zich volledig op vlees / steaks focussen. Twee goede die ik tegen ben gekomen zijn Westwood Meathouse en Zgara Pe Korce (naast de tandartspraktijk).

Waar kan ik uitgaan in Durrës?

Er ligt een grote dance club in de buurt van onze tandartspraktijk genaamd Cinco Cavalli. Verspreid over de stad liggen vele bars en lounge bars zoals The Wall; Zodiac; Gintoneria; Posh Lounge; Illyrian Garden; Rooftop XV en Bar Oslo. Veel van deze plekken bieden mooie uitzichten over de stad en de zee!

Wat zijn de beste lokale bieren en wijnen om te proberen?

De beste lokale bieren van Albanië zijn Korca; Tirana en Elbar. De lokale wijnen zijn Kantina Nurellari en Kalmet. Deze zijn in de horeca en in de supermarkt te koop. Albanezen drinken ook veel Raki; een likeur op basis van verschillende vruchten die tussen de 40% en 60% alcohol bevat! In sommige gevallen maken ze deze zelf!

Hoe is het aanbod in de supermarkten van Albanië?

De kwaliteit van supermarkten in Albanië is mij als Nederlander heel erg meegevallen. Ze zien er mooi en netjes uit en hebben een betaalbaar en soortgelijk aanbod ten opzichte van supermarkten in Nederland. Vaak zie je zelfs dezelfde merken terug! Je kunt in Euro betalen en meestal spreekt het personeel Engels. Naast de tandartspraktijk en dichtbij de appartementen ligt een winkel van Spar! Enkele honderden meters verderop een franchise genaamd "Extra Market".

Rijden er (inter)nationale treinen in Albanië?

Er is geen internationaal treinstelsel in Albanië. Wel rijden er op sommige plekken binnenlandse treinen. Deze zijn wat verouderd, maar rijden van de hoofdstad naar de grootste steden. Voorbeelden van trajecten zijn Tirana - Shkodra en Tirana - Durrës. Je kunt ook met (mini)bussen reizen!

Hoe is het openbaar vervoer in Albanië?

Vanaf het busstation in Durrës (Vlakbij Blue Star Mall) rijden goedkope bussen naar de "hotspots" van Albanië. Het is minder modern dan in Nederland maar dat is zeker geen probleem! Ook gele taxi's zijn beschikbaar en je kunt chauffeurs aanspreken op straat. Deze zijn wat duurder en proberen hogere prijzen te vragen aan toeristen. Wij hebben nummers voor je die goede prijzen geven als dat nodig is. Je HOEFT overigens niet te reizen, want onze appartementen liggen zeer centraal.

Hoe zijn de wegen in Albanië?

Er zit veel variatie in de Albanese wegen en onze boodschap is om ALTIJD voorzichtig te zijn. Zo zijn de wegen tussen de grote steden vaak prima, maar hebben niet altijd verlichting. In het binnenland zijn op sommige plekken geen wegen; of "offroad" wegen waar je een 4x4 voor nodig hebt. Regels zijn ook niet zo streng... Soms kom je fietsers of brommers tegen op de snelweg. Autochauffeurs rijden trouwens rechts!

Waar kan ik een auto huren en wat kost dat ongeveer?

De meeste autoverhuurbedrijven liggen in de buurt van het vliegveld in Tirana. Dit zou voor jou de beste optie zijn omdat je dan op de heenweg de auto mee kunt nemen en op de terugweg de auto terug kunt brengen. Laat ons dit vooraf weten dan kunnen we het aan een van onze partners vragen. De kosten van een huurauto zijn afhankelijk van de datum; de plaats waar jij naartoe wilt en welke auto jij nodig hebt. Dat kan al vanaf €35 per dag!

Zijn er in Albanië straatkatten en straathonden?

In Albanië leven inderdaad straathonden en katten in de dorpen en steden. Deze liggen overdag in de schaduw te slapen en gaan s'avonds op zoek naar eten. Veel mensen voeren ze en ze horen er hier een beetje bij. Ze worden ingeënt tegen ziektes; gecastreerd en daarna "getagd" door speciale organisaties. Ze bezorgen je in ieder geval geen overlast en ik heb het als Nederlander zelfs als prettig ervaren. Wil je iets goeds doen tijdens jouw verblijf? Koop een zak hondenbrokken!

Mag je in Albanië Wildkamperen met een Tent of Camper?

Zeker! In Albanië is zo veel ruimte in de natuur dat de overheid wildkamperen op de meeste plekken heeft gelegaliseerd. Alleen in (sommige) natuurreservaten en op particuliere grond zijn aangepaste regels. Jij kunt dus gerust de natuur in trekken met jouw tent of camper om er een paar dagen tussenuit te gaan. Maar gedraag je als een gast en ruim netjes jouw afval op!

Waar kan ik het beste Wandelen / Hiken in Albanië?

De beste plekken om mooie (en zware) bergwandelingen te maken zijn in de regio van Valbona; Theth en Tropoje. Je ontdekt hier hoge bergen; bossen en prachtige valleien. Ook in Tirana kun je de Mount Dajti beklimmen die een uitzicht geeft over de hele stad en omgeving. Andere plekken waar je heerlijk kunt wandelen zijn Gjirokaster; Elbasan en Kruje.

Wat moet je als wandelaar weten over de Albanese Alpen?

Wandelaars kunnen naar twee natuurparken, namelijk Park Theth en Park Valbona. Het dorp Valbona - een van de belangrijkste in de regio – is een goed startpunt voor een wandeling. Onderweg geniet je van mooie natuur met rivieren, bergtoppen en bossen. Er lopen ook geiten, wolven en beren rond. Het dorp Teth is vanuit Valbona alleen lopend te bereiken in ongeveer 7 uur. Het is een van de meest uitdagende en populaire wandelingen in de Albanese Alpen.

Zijn er Kabelbanen in Albanië?

Zeker! De langste en spannendste kabelbaan van de Balkan (1250 meter) is te vinden in het oude dorpje Petrele nabij Tirana. Je kunt wandelen in de omgeving en ook het oude kasteel van Petrele bezoeken. Het staat garant voor een sportief en betaalbaar dagje uit! Zoek via Google of Instagram op Zipline Albania voor meer informatie...

Algemene Informatie NA behandeling

Zijn jullie na behandeling ook nog bereikbaar voor vragen en advies?

Wij zijn uiteraard bereikbaar voor alle vragen en adviezen die jij nodig hebt! Onze Nederlandse Patiënten Begeleider Kevin is goed te bereiken via Mail / Facebook / Whatsapp.

Is het wel verstandig om te reizen voor grote en intensieve tandartsbehandelingen?

Patiënten die niet eerder voor tandartsbehandelingen reisden zien de afstand als een probleem. Ga eens na hoe vaak jij in het verleden met problemen terug moest komen bij de tandarts en neem die ervaring als richtlijn! Had jij vaak problemen? Dan zal een tandartsreis voor jouw gevoel niet de beste oplossing zijn. Wij zien internationale patiënten zelden met problemen terugkomen, omdat er weinig mis gaat. Vanuit onze eigen ervaring zien wij er daarom weinig risico's in.

Wie is verantwoordelijk als er iets mis gaat wegens te slechte kwaliteitsstandaarden?

Aanbieders van tandartsreizen (Tand Correct en Dental Reizen) werden door de rechtbank verantwoordelijk gesteld toen bleek dat behandelingen in hun Turkse en Hongaarse klinieken niet volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden werden uitgevoerd. Ze voldeden niet aan de eisen; veroorzaakten problemen en op internet is te lezen dat zelfs €20.000 schadevergoeding moest worden betaald aan een patiënt. Wij zouden onze kliniek niet promoten als wij onzeker zouden zijn over onze kwaliteit.

Bieden jullie ook een garantie regeling aan?

Wij bieden een van de beste garanties aan in Albanië. Jij hebt 10 jaar het recht om terug te komen als er problemen zijn en deze verhelpen wij op onze kosten! De enige voorwaarde is dat jij goed je best doet om jouw gebit te onderhouden. Maar waarom zou je dat NIET doen als je de keuze maakt om er zoveel geld in te investeren?

Krijg ik na mijn tandartsbehandeling duidelijke instructies mee?

Wij vinden het erg belangrijk dat onze internationale patiënten weten wat ze moeten doen. Daarom bespreken wij uitgebreid wat jij moet doen nadat jij terug in Nederland bent. Ook mag jij altijd contact opnemen als er vragen zijn of wanneer jij twijfelt of iets wel snel genoeg geneest. Wij helpen jou uiteraard op basis van jouw persoonlijke situatie en de gegevens die wij van je hebben.

Wat moet ik doen NA mijn behandeling in jullie tandartspraktijk?

Jij moet de keuze maken of je na jouw bezoek in Albanië weer terug wilt naar een Nederlandse tandartspraktijk. Veel van onze patiënten gaan gewoon terug voor controles en gebitsreinigingen in hun eigen land. Soms zie je ook dat ze Albanië gaan zien als hun vaste vakantie land voor intensievere behandelingen, waar ze jaarlijks heen vliegen om zich door ons te laten behandelen.