Volledige Gebitsrenovatie | Werkwijzen, Voordelen, Nadelen, Risicos!
Gebitsrenovatie

Een volledige Gebitsrenovatie met nieuwe tanden is voor veel patiënten een grote stap. Vaak hebben ze al lange termijn met problemen rondgelopen en in de meeste gevallen zijn ze wat ouder. Ze hebben dan al de nodige ervaring met tandartsen en kaakchirurgen en dat hoeft niet altijd positief te zijn. Daarom kijken veel mensen op tegen een (volledige) gebitsrenovatie vanwege angst.

Er zijn risico's aan verbonden en de kosten zijn in Nederland hoog. Maar wat moet je weten over gebitsrenovaties en hoe weet je of het voor jouw persoonlijke situatie (al) haalbaar is? En wie heeft er eigenlijk iets over te zeggen? Jij of je Tandarts? Je leest het allemaal in dit artikel! Daarnaast zal ik ook een aantal voorbeelden geven van hoe wij deze in het verleden hebben uitgevoerd en deel de voor en na foto's van onze patiënten met je.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over gebitsrenovaties? Laat dan jouw reactie achter onder dit artikel en dan komen wij er zo snel mogelijk op terug! Je kunt ook contact opnemen om samen eens naar de mogelijkheden te kijken!

Een Gebitsrenovatie laat je uitvoeren wanneer al jouw tanden toe zijn aan vervanging. Dit is meestal op late leeftijd, maar kan tegenwoordig ook al eerder. Benieuwd hoe het werkt?Dr. Gentiana Belegu (Tandarts Albanie) en Dentalreizen Manager Kevin Belegu.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten. 

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië! 


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)


Wanneer is het tijd om de mogelijkheden van een gebitsrenovatie te onderzoeken?

Jij kunt de mogelijkheden van een gebitsrenovatie altijd onderzoeken. Je hebt namelijk medische gebitsrenovaties die nodig zijn om gezond te blijven; en esthetische gebitsrenovaties die gedaan worden om jouw gebit mooier te maken. De meeste patiënten beginnen zich te oriënteren wanneer zij 

 • Niet tevreden zijn over de lengte / vorm van de tanden / kiezen;

 • Niet tevreden zijn over de kleur / opbouw van de tanden / kiezen. In sommige gevallen kan bijv. de kleur van oude vullingen doorschijnen;

 • Niet goed kunnen eten door problemen als een overbeet; gaten tussen de tanden en gevoelige en pijnlijke plekken;

 • Meerdere tanden missen die te duur zijn om per stuk te renoveren terwijl  door slijtage ook de rest begint te verzakken / veranderen;

 •  Bang zijn dat ze alles al hebben geprobeerd om hun problemen op te lossen en er geen andere oplossingen meer mogelijk zijn;


Hoe ziet een volledige Gebitsrenovatie er uit? 

Er zijn in principe twee vormen van gebitsrenovatie.. De mate waarin deze van elkaar verschillen is de mate waarop de oude tanden opgeknapt OF juist getrokken en vervangen worden. In sommige gevallen zien wij dat beschadigde tanden nog gered kunnen worden, terwijl in andere gevallen iedereen beter af is als de tanden er allemaal uit worden gehaald. Na het trekken van de tanden en het bijbehorende geneesproces kan dan volledig vanuit het niks en volgens jouw wensen een nieuw gebit worden gemaakt.

Wat voor jou de beste mogelijkheid is; is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie; jouw persoonlijke budget; en jouw wensen en behoeften...


We bieden de mogelijkheid voor Gebitsrenovatie van het oude gebit... 

Als jij jouw oude gebit op wilt laten knappen zijn er verschillende mogelijkheden. 

 • Scheve tanden rechtzetten door middel van beugels;

 • Tanden Bleken om ze een mooiere; witte kleur te geven;

 • Scheve tanden corrigeren / slijpen; vervolgens kan er evt. een kroon of facing overheen gezet worden;

 • Scheve / beschadigde tanden verwijderen en vervangen door implantaten / kronen / bruggen;

 • Bepaalde plekken opvullen / afdekken met E-Max Veneers / Facings;


En we hebben Gebitsrenovaties met een volledig nieuw gebit

Dit kan op basis van een los kunstgebit, maar ook op basis van een vast klikgebit op implantaten / een steg of zelfs een volledig vaste brug. Via Implantaten; Stegs Kronen en Bruggen kun je tegenwoordig mooie gebitsrenovaties doen die wel 15 tot 20 jaar kunnen blijven zitten zonder veel schade te ervaren. 

Een Gebitsrenovatie in de vorm van een los kunstgebit

Tientallen jaren geleden hadden tandartsen niks anders dan een kunstgebit. Dit was dan ook het enigste alternatief. Het voordeel is dat het makkelijk en redelijk goedkoop te produceren is en lang mee kan gaan; het nadeel is dat het niet 100% stabiel en gebruiksvriendelijk is. 

Patiënten met een los kunstgebit klagen regelmatig over de stevigheid hiervan. Zo kunnen ze moeilijk hard voedsel eten en moeten ze zich inhouden als ze hard willen lachen of hoesten. Want voor je het weet ligt je gebit in de koffie...   


Een Gebitsrenovatie op basis van implantaten en een Steg

Een van de nieuwste ontwikkelingen in het zetten van nieuwe tanden is het "Steg Gebit". Zoals je in de onderstaande video ziet worden er implantaten geplaatst en komt daarop een steg; of een korte rails die een volledige houvast geeft aan het gebit. Dit geeft een veel vaster gebit dan op dezelfde hoeveelheid losse implantaten, zoals je bij het tweede voorbeeld ziet. Dit komt doordat bij implantaten plaatsen alleen een steunpunt boven het implantaat komt. Hierbij mis je veel ruimte die de Steg wel ondersteunt. 

Een Gebitsrenovatie op basis van Implantaten ZONDER een Steg

Dit gebruiken wij tot dusver (nog) het meeste in onze tandartspraktijk. Het nadeel is dat je (vaak) meerdere implantaten nodig hebt. Hoewel dat in de praktijk niet veel meer problemen oplevert, kan het voor de patiënt prettiger zijn om met stegs te werken. 

In de onderstaande video zie je hoe zo'n nieuwe gebit in de mond geplaatst kan worden. Het is een video van het Implantaten merk Straumann. Deze materialen van Zwitserse bodem gebruiken wij ook regelmatig bij onze klanten in onze tandartspraktijk. 4 tot 8 Implantaten Plaatsen geeft je de benodigde houvast om het gebit stevig vast te zetten zodat jij als patiënt goed kunt eten.

Zoals je ziet kost een vast gebit op implantaten soms tot wel 6 implantaten per kaak. Je moet er rekening mee houden dat deze bij ons in Albanie ongeveer €550 per stuk kosten, terwijl deze in Nederland vanaf ongeveer €1650 per stuk kosten. Dit geeft dus al snel een groot verschil!


Onze ervaring met gebitsrenovatie door middel van een volledig nieuw gebit

Het onderstaande Amerikaanse koppel reisde naar onze tandartspraktijk in Albanië om hun gebit te laten renoveren... Hun verhaal is te lezen via het tabblad "onze klanten". Hier staan ook nog andere foto's van gebitsrenovaties.


Voorbeelden van onze eigen Gebitsrenovaties voor en na

Kijk eens via de onze klanten pagina wat voor prachtige gebitsrenovaties wij in het verleden hebben gedaan... Het uitvoeren van gebitsrenovaties is een van onze specialiteiten omdat dit bij uitstek een tandarts behandeling is waarvoor mensen op en neer komen. Er is veel winst mee te behalen op het moment dat jij in jouw eigen land de dure tandarts ontvlucht en in een goedkoper land duizenden euro's bespaard. 

Zoals je in dit "voor en na" voorbeeld ziet, is dit inderdaad de mevrouw die ik hierboven geïnterviewd heb. Zij had een zeer slecht gebit en het opknappen daarvan zou in Amerika ongeveer $40.000; oftewel €35.000 kosten. Dit heeft ze bij ons voor ongeveer 1/3e van die prijs kunnen laten doen terwijl ze van twee top vakanties genoot met haar partner...

Bij een gebitsrenovatie kunnen de tanden volledig verwijderd worden OF doorgebouwd worden op de oude tanden. Wat voor jou het beste is moeten we bekijken in de praktijk.


Hoe vind je de beste Gebitsrenovatie Kliniek?

Het vinden van de beste gebitsrenovatie kliniek is niet makkelijk. Je moet allereerst een keuze gaan maken voor het budget dat jij te besteden hebt. Velen hebben dat in deze periode zoiezo al niet meer en zijn aangewezen op het wachten tot ze in aanmerking komen voor een verzekering. Dit kan jaren duren en soms moet je tandarts hier toestemming voor geven. Hierdoor betaal je jarenlang voor herstelwerkzaamheden terwijl ze er op een bepaalde leeftijd alsnog worden uitgetrokken...


Dat is niet altijd de beste optie voor jouw portemonnee en jouw wensen / behoeften... 
Soms is het verstandig om zelf een wel overwogen keuze te maken en dat na te streven. Je kunt dit in eigen land of in het buitenland laten opknappen.


Met wat voor factoren kun je rekening houden wanneer je een gebitsrenovatie kliniek zoekt?

Denk aan de onderstaande zaken:

 • Kun jij jouw gebitsrenovatie bijvoorbeeld in termijnen betalen?

 • Wanneer kun je op z'n vroegst terecht voor jouw gebitsrenovatie?

 • Wie heeft er de meeste ervaring in en zou jij het willen toevertrouwen?

 • Hoe duur is jouw gebitsrenovatie?

 • Hoeveel garantie krijg jij op jouw gebitsrenovatie en hoe werkt dat proces precies?

 • Vergoedt jouw eventuele verzekeraar een bepaalde kliniek wel / niet? En waarom is dat?

 • In hoeveel tijd meten; maken en plaatsen ze jouw nieuwe gebit?


Dit kunnen allemaal factoren zijn die een rol spelen bij het kiezen van een kliniek voor jouw gebitsrenovatie. Volgens mij leveren wij hier zeer goede prijs / kwaliteit in tegen zeer betaalbare tarieven. Vraag dus gerust via +31627577357 je informatie op of klik op contact opnemen!

In onze gebitsrenovatie kliniek kun jij in 2 bezoeken / reizen jouw gebit laten restaureren. Benieuwd hoe het werkt?


Wat zijn de kosten van een volledige Gebitsrenovatie?

Dit is natuurlijk afhankelijk van welke variant je gekozen hebt en welke materialen daarin worden gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld Porseleinen Kronen en Zirkonium Kronen die worden gebruikt. Het verschil tussen die twee is al gauw €150 per tand, en met een gemiddelde gebitsrenovatie met 24 tanden scheelt dat al €3600 op de eindfactuur. 

Met andere woorden: er zijn te veel factoren te benoemen die de kosten van jouw gebitsrenovatie kunnen beïnvloeden. Maar kijk eens naar de rekenvoorbeelden in onze tarieven lijst om er achter te komen hoe onze prijzen in Albanië momenteel zijn. In Nederland is een volledige gebitsrenovatie soms wel €15.000 / €25.000 en daarom is het verstandig om je goed (en op tijd) te laten verzekeren als je het in Nederland wilt laten doen. Want in veel gevallen nemen verzekeringsmaatschappijen geen verzekerden aan als ze op korte termijn een grote behandeling zoals een gebitsrenovatie willen laten doen.

Als je jouw gebitsrenovatie in het buitenland wilt laten doen; zoals bijvoorbeeld bij onze tandartspraktijk in Albanië; bespaar je soms tot wel 65% kosten ten opzichte van dezelfde behandeling in Nederland. Dit is ZEKER het overwegen waard, omdat een gebitsrenovatie vaak erg duur is, maar ondertussen in 2 korte bezoeken gemeten en geplaatst kan worden...Wil jij meer info ontvangen over het uitvoeren van een Gebitsrenovatie in onze kliniek?

Wij voeren jouw gebitsrenovatie in onze tandartspraktijk uit voor een fractie van de kosten in Nederland. Zeker wanneer de verzekering geen vergoeding geeft in jouw geval bespaar je al snel zo'n 65%. Daarna zou je eventueel terug kunnen gaan naar jouw oude tandarts of na verloop van tijd een nieuwe zoeken in Nederland. 

Naast de kwalitatieve behandelingen die wij bieden is ook onze omgeving volledig klaar om toeristen te ontvangen EN vermaken. Zo kun jij heerlijk met jouw partner aan het strand liggen terwijl jij wacht op jouw volgende behandeling; met de bus naar Tirana voor een stedentrip; of enkele dagen een auto huren en de Albanese Alpen (Bergen) in trekken.

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom onze tandarts reizen? Dan mag jij altijd onze tandartsreizen beginnersgids aanvragen; onze veelgestelde vragen sectie bekijken en / of contact opnemen voor een gratis consult! 


P.S. Deel gerust jouw positieve / negatieve ervaringen met gebitsrenovaties onder dit artikel om andere patiënten voor te helpen lichten!


Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen