Tanden zetten in Turkije | Zijn tandartsen in Istanbul Betrouwbaar? [Ervaringen / Prijzen]
Professionele (Nep) Tanden zetten in Turkije | Zijn tandartsen in steden als Istanbul Betrouwbaar?
10 juli 2022 

Professionele (Nep) Tanden zetten in Turkije | Zijn tandartsen in steden als Istanbul Betrouwbaar?

Veel Nederlandse en Belgische tandartspatiënten zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van professionele nep tanden in Turkije. Bij een Tandarts in Turkije vinden ze mogelijkheden om hun tanden te laten slijpen en neptanden over eigen tanden laten plaatsen; of zelfs voor een compleet nieuw gebit gaan. En de reden om in dit land te zoeken; is omdat het lage salarissen heeft; en ze mogelijkheden hebben om weinig belasting te betalen. Hierdoor kunnen ze de tandartsrekening van grote gebitsrenovaties veel lager maken ten opzichte van in eigen land. 

Via Tandartsreizen naar Turkije lijken ze een mooie (voordelige) deal te krijgen en kliniek na kliniek lijkt voor bodemprijzen hun tandartsbehandelingen aan te bieden. Maar is het boeken van een tandartsreis ook echt veel goedkoper? Hoe zit het met de kwaliteit van geleverde diensten? En wat zijn de voordelen en nadelen van tandartsbezoek in Turkije?

Daarnaast gaan we in op voorbeelden van ervaringen rondom tandarts bezoek in Turkije. We nemen een verhaal mee van een Belgische patiënt die veel pech heeft gehad en spreken daarnaast over de werkwijze van de meest populaire behandelingen. Doen ze Kronen / Facings in Turkije bijvoorbeeld ook zonder alles af te slijpen? Doen ze de behandelingen volgens andere tandartsen op de juiste manier? En welke behandelingen lenen zich hiervoor het beste voor jou als Europese tandartstoerist?

Als experts op gebied van tandarts toerisme willen wij graag onze kennis over dit onderwerp delen. Je kunt dit artikel gebruiken als inspiratie tijdens jouw onderzoek naar tandartsbezoek in het buitenland; en om je te helpen bij de moeilijke beslissing om nieuwe tanden te laten maken in Turkije. 

Om het artikel te beëindigen zullen we wat tips mee geven over tandartspraktijken in de grotere steden zoals Istanbul; Ankara; Antalya; Izmir en Adana. Als laatste zullen we enkele alternatieven laten zien voor mensen die minder vertrouwen hebben in Turkse tandartsen / kaakchirurgen.

Veel mensen willen hun tanden laten doen in Turkije. Ze willen een volledig nieuw gebit laten maken en zijn op zoek naar de prijs van implantaten. Lees hier meer over de mogelijkheden van een gebitsrenovatie met kronen / facings of veneers in Turkije.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel over tandarts toerisme in Turkije vertrouwen?

Hoewel wij geen Turkse tandartskliniek zijn; is dit artikel geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Dr. Belegu is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië en onder haar leiding worden maandelijks vele patiënten geholpen met hun gebitsproblemen. Kevin heeft ondertussen meer dan duizend mensen gesproken over gebitsrenovatie in het buitenland; en meer dan 50 Nederlandse en Belgische patiënten geholpen met het organiseren en managen van hun tandartsreis.


Onze kliniek heeft internationaal tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Belegu is niet alleen eigenaar op papier; maar ook al meer dan 20 jaar fulltime kaakchirurg. Samen met haar team van professionals kan ze elke mogelijke tandarts behandeling uitvoeren zoals Implantaten plaatsen, facings / veneers zonder slijpen; Sinus Lift behandelingen; porseleinen / zirkonium kronen; tot aan volledige gebitsprotheses. 

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze kliniek en onze patiënten zijn over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.


Wil jij graag een Beginnersgids ontvangen over tandarts toerisme?

Wil jij graag onze beginnersgids ontvangen over tandarts toerisme? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts toerisme; medische reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)

Wat doen Tandartsen / Tandartspraktijken in Turkije precies?

Tandartspraktijken in Turkije doen hetzelfde als Tandartspraktijken in de rest van de wereld. Ze helpen hun patiënten met tandartsbehandelingen en complete gebitsrenovaties voor betaalbare prijzen. Ze Reinigen je gebit en knappen vervolgens op wat nodig is. Vaak doen ze de voorbereidingen op afstand via X-Ray / Röntgenfoto's van een Nederlandse Tandarts. Dat wil zeggen dat jij zelf eerst foto's moet laten maken in Nederland / België en deze per E-mail / Whatsapp / Telegram verstuurd naar de betreffende tandartspraktijk. 

In sommige gevallen vliegen ze hun tandarts / kaakchirurg ook af en toe over naar andere landen om "live-consulten" te doen in een gehuurde praktijk of een praktijk van een vaste partner. Je kunt deze als patiënt bezoeken en in gesprek gaan met de tandarts / kaakchirurg.


Tandartspraktijken in landen als Turkije zijn gewend om grote behandelingen te doen...

Vaak gaan patiënten pas naar een tandarts in het buitenland als de kosten in eigen land te hoog zijn. Dat kan komen doordat ze wegens hoge kosten niet vaak meer naar de tandarts zijn geweest de afgelopen jaren, maar ook omdat er een noodgeval zoals een ongeluk heeft voorgevallen. Patiënten in Nederland komen op deze manieren soms voor offertes / tandartsrekeningen van tienduizenden euro's te staan.

Hoe groter de tandartsbehandeling; hoe groter het voordeel voor een patiënt. En vanwege de reis- en verblijfskosten loont het niet om voor kleine behandelingen op en neer te vliegen. Dan blijven de mensen met de hoogste rekening over. Over het algemeen zijn Tandartsen in Turkije dus gewend om grote en intensieve behandelingen voor buitenlanders te doen. Wie de reis maakt, wil namelijk ook van de gelegenheid gebruik maken om (indien mogelijk) alles tegelijk (of in enkele bezoeken) te laten doen.

In sommige gevallen ontstaan "professionele hubs" in grote steden waar veel verschillende tandartsklinieken vestigen die alleen op internationale patiënten richten. Door dit te doen weten ze vrijwel zeker dat ze veel geld gaan verdienen omdat ze alleen maar hoeven te focussen op deze grote behandelingen.Welke diensten bieden Tandartsen in Turkije meestal aan?

Een Turkse Tandarts doet hetzelfde als een Nederlandse; een Belgische; een Roemeense; een Duitse; een Spaanse of een Albanese Tandarts. Wel doen ze dat vaak een stuk goedkoper omdat de kosten er een stuk lager zijn. Ze kunnen een slecht gebit opknappen door de tanden te repareren. Vaak zie je dat de regels wat minder scherp gehandhaafd worden, waardoor behandelingen sneller uitgevoerd kunnen worden. Dit geeft dan naast de bespaarde kosten (mits juist uitgevoerd) een extra voordeel bij de klant ten opzichte van dezelfde behandeling in eigen land.


De Toeristische ervaring van een tandartsreis naar Turkije

Daarnaast komt bij een tandartsreis een volledig nieuw aspect kijken ten opzichte van een behandeling bij de tandarts in Nederland. Mensen hoeven namelijk niet naar hun werk toe en moeten vakantie opnemen. Dat brengt mogelijkheden om te proeven van het toerisme in de gekozen stad. Dit heeft natuurlijk beperkingen omdat veel patiënten een intensief behandelplan moeten doorlopen, en kan voor sommige mensen zelfs problemen opleveren.


Een Tandartsreis heeft een medische invulling, maar toch zien wij soms mensen die zich moeilijk kunnen beheersen en bijvoorbeeld alcohol drinken tijdens hun behandelingen. Dit is in onze optiek niet altijd de beste oplossing voor het geneesproces. Het zou beter zijn om jezelf rustig te houden en na de behandeling nog eens een keer extra terug te komen voor een check-up en vakantie. 


Toch opent het entertainment in toeristische hotspots nieuwe deuren voor klinieken of promotors van tandartsreizen. Ze kunnen (via partners) extra diensten aanbieden aan hun patiënten die ver buiten de tandartskliniek reiken. Ze willen het immers zo laagdrempelig en betrouwbaar mogelijk maken zodat klanten zich veilig voelen en over hun ervaring praten met anderen. Omdat het reizen en de afstand een grote barrière vormt voor veel mensen organiseren sommige Turkse Tandartsen met hun team ook taxi's; vliegtickets; accommodaties en toeristische attracties.


Uiteraard draait internationaal tandartsbezoek om de kwaliteit van de tandartsbehandelingen. De rest van het pakket is een leuke extra, maar zou nooit op nummer 1 moeten staan! Je moet er rekening mee houden dat je (afhankelijk van het type behandeling) 1 tot 2 afspraken per dag kunt hebben om het eindresultaat op tijd te leveren.


Mogelijke Tandartsbehandelingen die jij in Turkije kunt uitvoeren

  • Jij kunt je Tanden Reinigen / Bleken in Turkije (Whitening);

  • Jij kunt wortelkanaalbehandelingen; vullingen en tand restauraties laten uitvoeren;

  • Jij kunt aan de slag met orthodontie (beugels) of een invisalign procedure laten ontwikkelen;

  • Jij kunt je Tanden Slijpen in Turkije en daar nep tanden overheen laten plaatsen;

  • Jij kunt in Turkije Composieten / Zirkonium / Porseleinen Kronen laten plaatsen;

  • Jij kunt in Turkije composieten en porseleinen Facings / Veneers laten plaatsen; soms met slijpen; soms zonder slijpen;

  • Jij kunt in Turkije Implantaten / Tand Implantaat laten plaatsen;

  • Jij kunt een Klikgebit laten maken in Turkije; of een los Kunstgebit laten ontwikkelen in Turkije;

  • Jij kunt in Turkije terecht voor volledige gebitsrenovatie; dus voor een volledig nieuw gebit (All on 4 / All on 6);


De prijs van een volledig gebit met implantaten ligt in Turkije veel lager dan in landen als Nederland en Belgie. Toch moet je niet altijd kiezen voor de laagste prijs als je kwaliteit verwacht.

Voor wie is het bezoeken van een Tandarts in Turkije een (goed) idee?

Een tandartsbezoek / Tandartsreis naar landen als Turkije en Albanië zijn een goed idee voor patiënten uit landen met hoge kosten. Vaak komt dit doordat het zorgstelsel tandartsbehandelingen niet genoeg vergoed en de patiënten gaan dan op zoek naar goedkope en betrouwbare alternatieven. Het is echter niet altijd vooraf zichtbaar welke kliniek op lange termijn een betrouwbare kwaliteit kan (en zal blijven) leveren. Daarom blijven tandarts toeristen altijd op zoek naar de beste tandarts in Turkije; in de hoop om gedurende hun eigen gebitsrenovatie die kliniek te treffen.

In onze tandartspraktijk zien wij bijvoorbeeld veel Nederlandse; Belgische; Finse; Duitse; Amerikaanse; Franse en Engelse tandarts patiënten voorbij komen die veel geld besparen op hun tandartsbezoek. Ze komen in aanraking met onze prijzen die meer dan de helft tot 70% goedkoper zijn en blijven hun behandelingen bij ons uitvoeren als de kwaliteit van diensten EN de ervaring van het reizen goed bevallen is.

Hierbij moeten wij vermelden dat patiënten die reizen een volledig andere ervaring krijgen via deze dental reizen, want waar jij in Nederland tegen jouw (saaie) behandelingen op kijkt, doe je het in landen als Turkije en Albanië in een mediterraans sfeertje. Je spaart geld uit en viert tegelijkertijd een vakantie waarin je van het strand, de zon en de zee kunt genieten met jouw partner / familie.


Waar moet je rekening mee houden als je je tanden wilt laten doen in Turkije?

Er zijn een aantal zaken waar jij rekening mee moet houden als je je tanden wilt laten doen in Turkije. En EEN daarvan is dat niet alle tandartsen hetzelfde zijn. Er zijn bijvoorbeeld tandartspraktijken die beheert worden door commerciële investeerders en voornamelijk voor de winsten gaan, maar ook klinieken die echt voor kwaliteit gaan en investeren in de dure machines; apparaten en materialen.

Vraag altijd om Ervaringen; bij voorkeur Voor en Na Foto's

Voordat je een keuze maakt wil jij altijd voor en na foto's zien van patiënten die dezelfde tandarts behandeling hebben ondergaan. Hun ervaringen moeten jou de doorslaggevende factor geven. De meeste tandartsen zullen deze trots delen op hun social media accounts; hun Youtube kanaal en hun website. 

Controleer of er bepaalde (social) media partnerships mogelijk zijn

Vaak zijn buitenlandse tandartsklinieken blij als ze patiënten mogen helpen die hun ervaringen willen delen. Ze doen dit vanwege de promotie waarde die het heeft in het overtuigen van andere patiënten die momenteel nog twijfelen. Wij doen in Albanië ook soortgelijke deals, waarbij we een klein stukje extra voordeel proberen te geven aan patiënten die hier aan mee willen werken.

Bekijk goed wat de algemene voorwaarden / betalingsvoorwaarden zijn

Vaak zie je dat het niet mogelijk is om vergoedingen van Nederlandse zorgverzekeraars te ontvangen wanneer je naar buitenlandse tandartspraktijken gaat. Ook willen sommige praktijken hun geld vooraf, terwijl andere praktijken hun geld achteraf of in termijnen willen. Hier moet je goed rekening mee houden als patiënt! 

In sommige gevallen klussen buitenlandse tandartspraktijken in het zwart bij om belasting te omzeilen in hun eigen land. Voor veel buitenlandse Tandartspraktijken is het dan ook normaal om cash te ontvangen voor hun diensten. Dit kan voordelig uitpakken voor de patiënt, maar dat wil vaak ook zeggen dat ze geen registratie maken van jouw tandartsbezoek. 

ALS er iets fout gaat in dat geval, mag jij er van uit gaan dat verzekeringen zich terugtrekken en dat het moeilijk is om te bewijzen dat jij je tanden hebt laten doen in een bepaalde kliniek. Kijk dus ook altijd naar de garantie en nazorg clausules om er achter te komen hoe dat precies in zijn werk gaat! 

Vraag altijd om Testimonials van klanten

Naast de Voor en Na Foto's van het resultaat wil jij ook de persoonlijke ervaringen van patiënten weten voordat jij een partner kiest. Wij vragen onze klanten meestal om een eerlijke testimonial achter te laten om anderen te helpen met hun (moeilijke) beslissing. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de communicatie met het team; hygiëne van de praktijk; ligging van de praktijk; activiteiten in de omgeving; reisduur en of ze uiteindelijk niet vaker terug hoefden te komen dan vooraf afgesproken.


Geeft Turkije de beste prijzen en betrouwbare kwaliteit om je tanden te laten doen?

Dat veel klinieken in Turkije een goede kwaliteit leveren staat vast... Vaak liggen de uiteindelijke prijzen in Turkije ongeveer 50% lager dan die in Nederland en België. Hoe meer uren werk en extra personeelsleden moeten worden ingeschakeld voor jouw behandeling; hoe goedkoper de tandartsrekening uiteindelijk uitvalt ten opzichte van dezelfde behandeling in jouw eigen land. 

Wat prijzen betreft is Turkije zeker een goede partner! Maar je moet goed oppassen met welke Turkse Tandarts jij zaken doet en WAAR je dat wilt doen. Er zijn namelijk ook veel negatieve verhalen en / of meningen van tandartsen te lezen in landen waar de meeste tandarts toeristen vandaan komen. Dit komt omdat zij over het algemeen de schade op moeten knappen wanneer Turkse klinieken hun afspraken niet nakomen of zaken mis gaan.

Want hoewel het de makkelijkste optie is om een tandarts in Istanbul te bezoeken, is dat waarschijnlijk ook de duurste optie in heel Turkije. In grote steden zijn de kosten / prijzen van vastgoed; personeel en leven namelijk een stuk duurder. Het kan voor jouw portemonnee aanzienlijk schelen als jij een tandartspraktijk kiest die in een minder populaire / grote stad gevestigd is. 

Geeft een Turkse Tandarts in een Turkse Tandartspraktijk de goedkoopste tandartsrekening?

Maar over het algemeen is Turkije zeker een betrouwbaar en mooi land om je gebit te laten doen. Toch is het in onze optiek niet het land met de beste prijs / kwaliteit verhouding voor behandelingen zoals implantaten; kronen en bruggen

Onze Tandarts Gentiana Belegu doet in onze Tandartspraktijk in Durrës; Albanië dezelfde behandelingen als Tandartsen in Turkije. Maar onze kosten liggen in Albanië nog een stuk lager dan in Turkije; met name als je naar een kliniek in de hoofdstad Istanbul wilt gaan.

Daarom zijn wij van mening dat de prijs / kwaliteit verhouding bij ons in Durrës een stuk hoger ligt!

Toch maakt het niet heel veel uit of jij een goede tandartskliniek in Turkije of in Albanië bezoekt. Het is daarom ons advies om het land te kiezen dat jou als toerist het meeste trekt. Wat voor ons belangrijk is, is dat jij moet weten dat er ook betrouwbare alternatieven zijn voor tandartsreizen naar Turkije!

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom onze tandarts reizen? Dan mag jij altijd onze tandartsreizen beginnersgids aanvragen en / of contact opnemen voor een gratis consult! Via de onderstaande software zullen wij dan een behandelplan en offerte opmaken! Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen