Tanden zetten in Turkije | Zijn tandartsen in Istanbul Betrouwbaar? [Ervaringen / Prijzen]
Nep Tanden Turkije
Tandarts Toerisme
Kevin
Tandarts Toerisme
07/10/2022
8 min
0

(Nep) Tanden zetten in Turkije | Zijn tandartsen in steden als Istanbul Betrouwbaar?

07/10/2022
8 min
0

Veel Nederlandse en Belgische Patiënten die hun tandartsrekening lager willen maken zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van nep tanden in Turkije. Ze lijken een mooie (voordelige) deal te krijgen via tandartsreizen naar Turkije. Via een Tandartsreis naar Turkije zouden ze ontzettend veel kunnen besparen op hun tandartskosten...

Maar is dit ook echt zo? En wat zijn eigenlijk de voordelen en nadelen van tandartsbezoek in Turkije?

Als experts op gebied van tandarts toerisme willen wij graag onze kennis over dit onderwerp delen. Je komt er in dit artikel achter of het verstandig is om je tanden te laten doen in Turkije! En wat onze professionele ervaringen zijn met tandartspraktijken in de grotere steden zoals Istanbul; Ankara; Izmir en Adana!

Op zoek naar de beste gebitsrenovatie kliniek in de buurt van Turkije? Dan zijn wij een goede optie voor betaalbare tandartsbehandelingen!Dr. Gentiana Belegu (kaakchirurg) en Tandartsreizen Manager Kevin Belegu.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Gentiana is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met hun gebitsproblemen; waaronder zo'n 60% als tandarts toerist uit andere landen dan Albanië. Deze reizen naar onze tandartspraktijk omdat ze veel geld besparen en tegelijkertijd van een fijne vakantie genieten.


Ondertussen komt dat neer op tienduizenden tevreden patiënten! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier; maar ook onze fulltime kaakchirurg die het met haar team van professionals mogelijk maakt om alle mogelijke intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, Sinus Lift behandelingen; kronen zetten, bruggen zetten en gebitsprotheses zetten.

Wij hebben meer dan 25.000 verschillende patiënten geholpen in onze praktijk en deze mensen hebben weinig klachten achtergelaten. Er waren zelden zaken die niet netjes opgelost konden worden via onze garantieregeling van 10 jaar; en daarom zijn onze patiënten over het algemeen enorm blij en dankbaar omdat zij in eigen land de benodigde tandartsbehandelingen niet kunnen betalen.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen; zonder daarbij kwaliteit te verliezen. Want door flinke investeringen in apparatuur en materialen is onze tandartspraktijk een van de meest moderne en betrouwbare aanbieders van tandarts reizen in Albanië!


Wil jij graag eens deelnemen aan een van onze voorlichting evenementen?

Wil jij graag een van onze periodieke voorlichting evenementen bijwonen? Vraag een uitnodiging aan via het onderstaande contactformulier! Wij delen gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)

Wat doen Tandartsen / Tandartspraktijken in Turkije precies?

Tandartspraktijken in Turkije doen precies hetzelfde als Tandartspraktijken in de rest van de wereld. Ze helpen hun patiënten met tandartsbehandelingen en zelfs complete gebitsrenovaties voor betaalbare prijzen. Ze Reinigen je gebit en knappen vervolgens op wat nodig is. Vaak doen ze de voorbereidingen op afstand via X-Ray / Röntgenfoto's van een Nederlandse Tandarts. Dat wil zeggen dat jij zelf eerst foto's moet laten maken in Nederland / België en deze per E-mail / Whatsapp / Telegram verstuurd naar de betreffende tandartspraktijk.

In sommige gevallen vliegen ze hun tandarts / kaakchirurg ook af en toe over naar andere landen om "live-consulten" te doen in een gehuurde praktijk of een praktijk van een vaste partner.

Tandartspraktijken in landen als Turkije zijn gewend om grote / intensieve behandelingen te doen...

Vaak gaan patiënten pas naar een tandarts in het buitenland als de kosten in eigen land te hoog zijn. Dat kan komen doordat ze wegens hoge kosten niet vaak meer naar de tandarts zijn geweest de afgelopen jaren, maar ook omdat er een noodgeval zoals een ongeluk heeft voorgevallen. Patiënten in Nederland komen op deze manieren soms voor offertes / tandartsrekeningen van tienduizenden euro's te staan.

Over het algemeen zijn Tandartsen in Turkije dus gewend om grote en intensieve behandelingen te doen. Wie de reis maakt, wil namelijk ook van de gelegenheid gebruik maken om (indien mogelijk) alles tegelijk (of in enkele bezoeken) te laten doen.

In sommige gevallen ontstaan "professionele hubs" in grote steden waar veel verschillende tandartsklinieken vestigen die alleen op internationale patiënten richten. Door dit te doen weten ze vrijwel zeker dat ze veel geld gaan verdienen omdat ze alleen maar hoeven te focussen op deze grote behandelingen.


Welke diensten bieden Tandartsen in Turkije meestal aan?

Een Turkse Tandarts doet precies hetzelfde als een Nederlandse; een Belgische; een Roemeense; een Duitse; een Spaanse of een Albanese Tandarts. Wel doen ze dat vaak een stuk goedkoper omdat de kosten er een stuk lager zijn.

Daarnaast komt echter een volledig nieuw aspect kijken omdat het specifiek om toerisme gaat. Dat opent nieuwe deuren voor deze bedrijven om extra diensten aan te bieden aan hun patiënten. Ze willen het immers zo laagdrempelig en betrouwbaar mogelijk maken zodat klanten zich veilig voelen en over hun ervaring durven te praten met anderen.

De grootste barrière van een patiënt om naar Turkije te komen is de afstand en het onbekende aspect van het reizen. Daarom organiseren veel Turkse Tandartsen met hun team ook de taxi; de vluchten; de accommodaties en in sommige gevallen zelfs ook het aanbevelen / bezoeken van toeristische attracties.


Uiteraard draait internationaal tandartsbezoek om de kwaliteit van de tandartsbehandelingen. De rest van het pakket is een leuke extra, maar zou nooit op nummer 1 moeten staan!


Mogelijke Tandartsbehandelingen in Turkije

  • Jij kunt je Tanden Reinigen / Bleken in Turkije;

  • Jij kunt je Tanden Slijpen in Turkije en daar nep tanden overheen laten zetten;

  • Jij kunt in Turkije Zirkonium / Porseleinen Kronen laten zetten;

  • Jij kunt in Turkije Zirkonium / Porseleinen Bruggen zetten;

  • Jij kunt in Turkije Facings / Veneers laten plaatsen;

  • Jij kunt in Turkije Implantaten / Tand Implantaat laten plaatsen;

  • Jij kunt een Klikgebit laten maken in Turkije;

  • Jij kunt een Kunstgebit aan laten meten in Turkije;

  • Jij kunt in Turkije terecht voor volledige gebitsrenovatie;


Voor wie is het bezoeken van een Tandarts in Turkije een (goed) idee?

Een tandartsbezoek / Tandartsreis naar landen als Turkije en Albanië zijn een goed idee voor patiënten uit landen met hoge kosten. Vaak komt dit doordat het zorgstelsel tandartsbehandelingen niet genoeg vergoed en de patiënten gaan dan op zoek naar goedkope en betrouwbare alternatieven.

In onze tandartspraktijk zien wij bijvoorbeeld veel Nederlandse; Belgische; Finse; Duitse; Amerikaanse; Franse en Engelse tandarts patiënten voorbij komen die veel geld besparen op hun tandartsbezoek. Ze komen in aanraking met onze prijzen die tot 65% goedkoper zijn en blijven hun behandelingen bij ons uitvoeren als de kwaliteit van diensten EN de ervaring van het reizen goed bevallen is.

Hierbij moeten wij vermelden dat patiënten die reizen een volledig andere ervaring krijgen via deze dental reizen, want waar jij in Nederland tegen jouw (saaie) behandelingen op kijkt, doe je het in landen als Turkije en Albanië in een mediterraans sfeertje. Je spaart geld uit en viert tegelijkertijd een vakantie waarin je van het strand, de zon en de zee kunt genieten met jouw partner / familie.


Waar moet je rekening mee houden als je je tanden wilt laten doen in Turkije?

Er zijn een aantal zaken waar jij rekening mee moet houden als je je tanden wilt laten doen in Turkije. En EEN daarvan is dat niet alle tandartsen hetzelfde zijn. Er zijn bijvoorbeeld tandartspraktijken die beheert worden door commerciële investeerders en voornamelijk voor de winsten gaan, maar ook klinieken die echt voor kwaliteit gaan en investeren in de dure machines; apparaten en materialen.

Vraag altijd om Ervaringen; bij voorkeur Voor en Na Foto's

Voordat je een keuze maakt wil jij altijd voor en na foto's zien van patiënten die dezelfde tandarts behandeling hebben ondergaan. Hun ervaringen moeten jou de doorslaggevende factor geven. De meeste tandartsen zullen deze trots delen op hun social media accounts; hun Youtube kanaal en hun website.

Controleer of er bepaalde (social) media partnerships mogelijk zijn

Vaak zijn buitenlandse tandartsklinieken blij als ze patiënten mogen helpen die hun ervaringen willen delen. Ze doen dit vanwege de promotie waarde die het heeft in het overtuigen van andere patiënten die momenteel nog twijfelen. Wij doen in Albanië ook soortgelijke deals, waarbij we een klein stukje extra voordeel proberen te geven aan patiënten die hier aan mee willen werken.

Bekijk goed wat de algemene voorwaarden / betalingsvoorwaarden zijn

Vaak zie je dat het niet mogelijk is om vergoedingen van Nederlandse zorgverzekeraars te ontvangen wanneer je naar buitenlandse tandartspraktijken gaat. Ook willen sommige praktijken hun geld vooraf, terwijl andere praktijken hun geld achteraf of in termijnen willen. Hier moet je goed rekening mee houden als patiënt!

In sommige gevallen klussen buitenlandse tandartspraktijken in het zwart bij om belasting te omzeilen in hun eigen land. Voor veel buitenlandse Tandartspraktijken is het dan ook normaal om cash te ontvangen voor hun diensten. Dit kan voordelig uitpakken voor de patiënt, maar dat wil vaak ook zeggen dat ze geen registratie maken van jouw tandartsbezoek.

ALS er iets fout gaat in dat geval, mag jij er van uit gaan dat verzekeringen zich terugtrekken en dat het moeilijk is om te bewijzen dat jij je tanden hebt laten doen in een bepaalde kliniek. Kijk dus ook altijd naar de garantie en nazorg clausules om er achter te komen hoe dat precies in zijn werk gaat!

Vraag altijd om Testimonials van klanten

Naast de Voor en Na Foto's van het resultaat wil jij ook de persoonlijke ervaringen van patiënten weten voordat jij een partner kiest. Wij vragen onze klanten meestal om een eerlijke testimonial achter te laten om anderen te helpen met hun (moeilijke) beslissing. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de communicatie met het team; hygiëne van de praktijk; ligging van de praktijk; activiteiten in de omgeving; reisduur en of ze uiteindelijk niet vaker terug hoefden te komen dan vooraf afgesproken.

Geeft Turkije de beste prijzen en betrouwbare kwaliteit om je tanden te laten doen?

Dat veel klinieken in Turkije een goede kwaliteit leveren staat vast... Vaak liggen de uiteindelijke prijzen in Turkije ongeveer 50% lager dan die in Nederland en België. Hoe meer uren werk en extra personeelsleden moeten worden ingeschakeld voor jouw behandeling; hoe goedkoper de tandartsrekening uiteindelijk uitvalt ten opzichte van dezelfde behandeling in jouw eigen land.

Wat prijzen betreft is Turkije zeker een goede partner! Maar je moet goed oppassen met welke Turkse Tandarts jij zaken doet en WAAR je dat wilt doen.

Want hoewel het de makkelijkste optie is om een tandarts in Istanbul te bezoeken, is dat waarschijnlijk ook de duurste optie in heel Turkije. In grote steden zijn de kosten / prijzen van vastgoed; personeel en leven namelijk een stuk duurder. Het kan voor jouw portemonnee aanzienlijk schelen als jij een tandartspraktijk kiest die in een minder populaire / grote stad gevestigd is.

Geeft een Turkse Tandarts in een Turkse Tandartspraktijk de goedkoopste tandartsrekening?

Maar over het algemeen is Turkije zeker een betrouwbaar en mooi land om je gebit te laten doen. Toch is het in onze optiek niet het land met de beste prijs / kwaliteit verhouding voor behandelingen zoals implantaten; kronen en bruggen.

Onze Tandarts Gentiana Belegu doet in onze Tandartspraktijk in Durrës; Albanië dezelfde behandelingen als Tandartsen in Turkije. Maar onze kosten liggen in Albanië nog een stuk lager dan in Turkije; met name als je naar een kliniek in de hoofdstad Istanbul wilt gaan.

Daarom zijn wij van mening dat de prijs / kwaliteit verhouding bij ons in Durrës een stuk hoger ligt!

Toch maakt het niet heel veel uit of jij een goede tandartskliniek in Turkije of in Albanië bezoekt. Het is daarom ons advies om het land te kiezen dat jou als toerist het meeste trekt. Wat voor ons belangrijk is, is dat jij moet weten dat er ook betrouwbare alternatieven zijn voor tandartsreizen naar Turkije!

Benieuwd naar onze tandartsbehandelingen en mogelijkheden rondom onze tandarts reizen? Dan mag jij altijd onze tandartsreizen beginnersgids aanvragen en / of contact opnemen voor een gratis consult! 


Reacties
Categorieën