Hoe check en boek je de Vlucht voor jouw Tandartsbezoek? [Complete Handleiding]
Hoe check en boek je de Vlucht voor jouw Tandartsbezoek? [Complete Handleiding]
12 november 2022 

Hoe check en boek je de Vlucht voor jouw Tandartsbezoek? [Complete Handleiding]

Het enige dat jij moet doen als je naar een tandarts in het buitenland wilt is een vlucht boeken naar onze tandartspraktijk in Albanië. Vanaf het moment dat jij op locatie bent begeleiden wij jou via een airport transfer. We brengen je naar jouw accommodatie en spreken vervolgens af wanneer en hoe laat jij aanwezig moet zijn voor jouw consult op locatie en jouw uiteindelijke tandarts behandeling.

In deze handleiding leg ik je precies uit hoe jij dat het beste kunt doen!Jouw handleiding bij het boeken van de vlucht

Het boeken van jouw vlucht is niet echt moeilijk, maar toch komen wij regelmatig mensen tegen die niet vaak reizen. Vandaar dat wij deze handleiding hebben gemaakt die jou tot in detail alles uit zal leggen!

Je kunt ons altijd om hulp vragen bij dit proces! Wij werken hier vrijwel dagelijks mee en boeken zelfs ooit vluchten voor onze patiënten als deze bereid zijn om vooraf het geld over te maken...


Tips voordat jij begint met Boeken: 

  • Boek NOOIT een vlucht voordat je met ons de datum / behandelperiode hebt besproken;

  • Zorg dat jij jouw Paspoort bij de hand hebt;

  • Zorg dat jij toegang hebt tot internet bankieren;

  • Zorg dat jij vooraf weet wanneer jij op het werk vrij kunt krijgen;

  • Maak een account aan bij de website van de luchtvaartmaatschappij Wizz VOORDAT jij boekt;

  • Zorg dat je toegang hebt tot een geldig e-mail adres of een persoonlijke Facebook account;


Stap 1: Maak een keuze voor een vliegveld in jouw buurt

De meest laagdrempelige vluchten vanuit Nederland / België gaan via Eindhoven Airport en Brussel Charleroi. Er zijn elke maand veel beschikbare vluchten, die goed betaalbaar zijn als je ze niet op het laatste moment boekt. Soms kan dit al vanaf €100,- retour exclusief bagage. Toch kiezen veel patiënten ervoor om een koffer mee te nemen, met name als ze langer dan 5 dagen willen blijven en met een introducee komen.

Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...Dit scherm hoort bij Stap 2! Je kunt hier op inloggen klikken en een account aanmaken.

Stap 2: Surf naar de website van Wizz Air en maak een account aan

Persoonlijk kijk ik vaak eerst even naar de beschikbare vluchten in de planner van luchtvaartmaatschappij Wizz Air. Het voordeel hiervan is dat je alle beschikbare vluchten in een bepaalde periode kunt bekijken.

Het is altijd handig om vooraf jouw account aan te maken bij de Luchtvaartmaatschappij. Hierdoor voorkom je dat je tijdens het boeken vastloopt omdat je geen account hebt. Het probleem hiervan is dat je vlucht maar een bepaalde tijd geldig is (meestal 15 minuten). Het aanmaken en bevestigen van een account kost een paar extra stappen, waardoor jij jouw ingevulde gegevens kwijt kunt raken.

Je moet dan weer opnieuw beginnen...

Daarnaast is Wizz een slim systeem, dat direct de prijzen hoger kan maken op het moment dat ze in de gaten hebben dat jij die vlucht wilt boeken. Dit heb ik in het verleden regelmatig meegemaakt als ik in meerdere sessies mijn vluchten boekte.

Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...Als je nog geen account hebt klik je in dit scherm op registreren!

Stap 3: Vink de onderstaande gegevens aan in het beginscherm


  • Eindhoven / Tirana of Brussel-Charleroi / Tirana. Het is verstandig om beide mogelijkheden te checken!
  • Kies altijd een Retourvlucht;

  • Kies altijd "alleen Directe Vluchten Tonen". De reistijd is ongeveer 2:45 uur;


Als je deze opties niet invult kun jij tegen een aantal lastige problemen aanlopen, waaronder prijsveranderingen en lange reistijden. Dat laatste komt doordat ze goedkopere vluchten aan je presenteren met meerdere tussenstops.


Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...Wanneer je in het beginscherm een vlucht en datum hebt gekozen kun je nog steeds andere data vergelijken. 

Stap 4: Kies jouw Bagage

Veel mensen komen zonder ruimbagage als ze enkele dagen bij ons verblijven. Alleen met handbagage reizen is het goedkoopste en in onze accommodaties zijn altijd de nodige zaken aanwezig zoals handdoeken en zeep. Wat we niet hebben kun jij goedkoop kopen in de supermarkt. Wanneer je niet genoeg hebt aan handbagage (bijv. bij een langer verblijf dan 4 dagen) kun jij kiezen voor een koffer van 10 of 20 kilo.


Uiteraard kun je deze ruimte delen met jouw introducee!

Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...Je moet voor beide vluchten (heen en terug) dezelfde optie kiezen en aanvinken.

Stap 5: Nogmaals Gegevens en Bagage Bevestigen 

Wanneer je doorklikt naar het volgende scherm moet je jouw gegevens (en eventueel van jouw reispartner) invullen. Daaronder krijg je nogmaals een bevestiging van de bagage. Op deze pagina moet je een aantal zaken aanklikken, maar als je niet alles hebt kun je niet doorklikken naar de volgende pagina...


Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...Hierboven zie je EEN van de vinkjes die je nogmaals aan moet vinken.


Stap 6: Kies een stoelnummer

Voor stoelen komt (vrijwel) altijd een extra toeslag bovenop de eerder genoemde prijs. Je kunt bijvoorbeeld extra beenruimte of een stoel dichtbij de deuren / nooduitgang kiezen. Dit varieert meestal tussen de €8,- en €15,- per vlucht. Je kunt beter zelf rondkijken waar je kunt gaan zitten om de goedkoopste plekken te vinden.

Tip: Meestal zijn de stoelen voorin en achterin het goedkoopste! 

Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...Hoe langer je wacht met boeken; hoe duurder vluchten worden. Boek dus zo vroeg mogelijk!

Stap 7: Selecteer Extra Functies en/of verzekeringen

Wizz werkt met een groot netwerk van partners en probeert je dus extra diensten te verkopen. Meestal heb je deze overigens niet nodig en ik kies er zelf altijd voor om hier niks speciaals aan te klikken. Kijk er even rustig doorheen om te kijken of je iets nodig hebt!

Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...


Stap 8: Maak de betaling over via internetbankieren

Wanneer je het hele proces hebt doorlopen hoef je alleen nog maar af te rekenen. Je kiest jouw bank in het onderstaande scherm en kunt dit direct vanuit jouw telefoon bevestigen. Daarna krijg je per e-mail de bevestiging binnen en kun je enkele weken voordat jouw vlucht vertrekt via jouw Wizz account je tickets inchecken.

Pas op dat moment heb jij een paspoort en alle persoonlijke gegevens nodig van jou en je reispartner.

Vliegtickets boeken via Wizz is in 15 minuten gebeurt als je deze stappen volgt...

Nogmaals: Boek GEEN vlucht als jij niet met ons de datum hebt gecheckt. 


Heb jij meer vragen over dit proces? Je mag contact opnemen via onze website of mij direct een Whatsapp bericht sturen via +31627577357.

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen