Top Dance Clubs in Durrës; Albanië [Uitgaan & Clubbing]
Top Dance Clubs / Nachtclubs in Durrës; Albanië
25 september 2022 

Top Dance Clubs / Nachtclubs in Durrës; Albanië

In dit blog artikel staan de Beste / Top Dance Clubs van Durrës; Albanië centraal...

Wanneer je als Nederlander voor de eerste keer in Durrës komt kan dat overweldigend aanvoelen. Het is een mooie en rustgevende plek voor toeristen, maar helaas is de informatie voorziening voor mensen uit het buitenland zeer beperkt. Veel bedrijven werken nog met "visitekaartjes" in plaats van Websites; en informatie die online te vinden is, is vaak niet in het Nederlands of Engels beschikbaar...

Persoonlijk heb ik dat tijdens mijn eerste bezoeken in Albanië als "oncomfortabel" ervaren...   

Tijd om dat te veranderen! Vanwege mijn ervaring als Nederlandse Patiënten Begeleider voor onze tandartspraktijk in Albanië spendeer ik regelmatig enkele maanden in Durrës. Vanuit mijn eigen ervaring en onderzoek op locatie deel ik de beste en meest veilige plekken die ik ben tegengekomen. Ik noem het "de hotspots" op gebied van toeristische ervaringen; handige adressen; onmisbare telefoonnummers en openbare gelegenheden.

Selectie Criteria

  • Je kunt je hier goed redden als Engelstalige Toerist via een Engelstalige Kaart of Engels sprekend personeel;

  • Bereikbaar via social media platformen als Facebook en Instagram;

  • Je hebt hier een grote kans om buitenlandse toeristen / expats tegen te komen;

  • Ik heb deze plekken zelf bezocht en ben met positieve gevoelens vertrokken na mijn bezoek;

Ik deel deze tips om onze patiënten te helpen het beste van hun tandarts reizen te maken! De overzichten zullen naar mate de tijd verstrijkt geüpdate worden, want ook ik ben pas enkele keren in Durrës / Albanië geweest en heb nog lang niet alles gezien!

Nogmaals: In dit artikel staan de beste nachtclubs / dance clubs centraal. Dit zijn openbare gelegenheden die in Nederland ook bekend staan als discotheken en je kunt hier feesten en dansen onder het genot van alcoholhoudende dranken en luide muziek. In veel van deze gelegenheden kun je ook waterpijp (ofwel shisha) roken!

Persoonlijk weet ik niet of het "de beste dance clubs van Durrës zijn", maar het zijn de beste die ik ben tegengekomen. Ze zijn zeker de moeite waard om te bekijken als jij hier op vakantie komt! Heb jij zelf aanvullingen of feedback voor deze lijst? Laat een reactie achter onder dit artikel of contact mij via Whatsapp op +31627577357!   


Posh Lounge [Shisha Lounge / Nachtclub]

Posh Lounge is een mooie en luxe shisha lounge / nachtclub aan de Volgas boulevard. Overdag kun je genieten van cocktails en kleine gerechten zoals sushi en fruit, terwijl s'avonds in het weekend de grote feesten plaatsvinden. Posh Lounge is gevestigd in het grote gebouw dat naar de Pier (Brug) loopt. Bekijk hier de locatie op de kaart om er achter te komen of Posh Lounge in jouw buurt zit! De Posh Lounge ligt redelijk centraal en is goed bereikbaar. Je hebt alleen een taxi nodig wanneer jij in het midden van Durrës verblijft.

De Posh Lounge is een hippe tent! Je zult je in deze nachtclub goed vermaken!

Wat voor Muziek en Sfeer kun je vinden in Posh Lounge?

In Posh Lounge draaien ze voornamelijk Albanese Dance Muziek; Rap en Hiphop, maar uiteraard komen er ook internationale hits voorbij. Ook hebben ze tijdens hun feestavonden (inter)nationale live artiesten. Het is in deze club zien en gezien worden; en dat wil zeggen dat mensen zich mooi kleden wanneer ze uitgaan. Je komt er voornamelijk Albanezen en Toeristen uit andere Balkan landen tegen.

De prijzen zijn wat hoger dan in de meeste horeca gelegenheden i.v.m. de uitgebreide menukaart met hapjes en drankjes. Dit is in soortgelijke clubs in andere landen overigens precies hetzelfde. Posh Lounge behoort tot de meer luxe gelegenheden waar mensen komen die iets meer geld te besteden hebben. Je ziet dit overigens ook terug in de mooie en centrale locatie. Alles is erg modern aangekleed en ook wat je bestelt ziet er heel luxe uit!

De sfeer is overigens vriendelijk! Veel van het personeel spreekt Engels en helpt je graag vooruit!

Posh Lounge verandert s'nachts in een wilde dans arena waar Albanezen en Toeristen uit hun dak gaan.

Bekijk de onderstaande video voor een Sfeer Impressie!

In de bovenstaande video kreeg je al een sfeer impressie van een feest in de Posh Lounge. De onderstaande video is ook interessant om te bekijken! Helaas heb ik geen video's van hoe het er overdag uit ziet. Het is overdag geen echte feest locatie, maar kunt er mensen vinden die komen voor de hapjes; een heerlijke cocktail en een waterpijp (Shisha). En dat allemaal aan de waterkant!


Bekijk Posh Lounge op Instagram!

Bekijk Posh Lounge op Facebook!


Cinco Cavalli Nachtclub

De Cinco Cavalli Club in Durrës is een nachtclub in de open lucht waar veel jonge mensen in het weekend komen feesten. Je zou het zelfs een beetje kunnen vergelijken met de sfeer op een Nederlands house festival. Het ligt bij het strand en is zowel een beachclub als een nachtclub. Er zijn regelmatig Dj's en Live Acts om het publiek te vermaken.

Wij raden aan om een taxi te nemen wanneer jij deze dansclub bezoekt. Het ligt nogal afgelegen vanuit het centrum en het groene gedeelte op de onderstaande kaart is een hoge berg. Je kunt deze als voetganger niet zomaar even oversteken. Bekijk via deze link of Cinco Cavalli bij jou in de buurt ligt!

De Cinco Cavalli Club in Durres is een nachtclub waar veel jonge mensen komen feesten. Het ligt bij het strand en is zowel een beachclub als een nachtclub.

Wat voor Muziek en Sfeer kun je vinden in Cinco Cavalli?

In Cinco Cavalli zul je veel Albanezen tegenkomen die in het weekend naar het strand reizen vanuit de hoofdstad Tirana. Daarnaast zijn er veel toeristen uit Balkan landen die er komen feesten. Deze komen voornamelijk voor de beachclubs aan de grote boulevard van Durrës en trekken daarna door naar Cinco Cavalli.

Er zijn in Albanië overigens twee Cinco Cavalli Nachtclubs. Deze review gaat over de Cinco Cavalli Summer Club in Durrës. Daarnaast heb je in Tirana ook de Cinco Cavalli Premium Club. Deze heb ik persoonlijk nog niet bezocht, maar ziet er ook erg mooi uit!

De Cinco Cavalli Club in Durres is een nachtclub waar veel jonge mensen komen feesten. Het ligt bij het strand en is zowel een beachclub als een nachtclub.

Bekijk de onderstaande video voor een Sfeer Impressie!

De kwaliteit van promotievideo's op Youtube is helaas verouderd en nog niet van dezelfde kwaliteit als wij Europeanen gewend zijn. Toch geeft de onderstaande video een goede impressie van wat jij kunt verwachten in Cinco Cavalli!


Bekijk Cinco Cavalli op Instagram!

Bekijk Cinco Cavalli op Facebook!


Wat vind jij van deze Clubs in Durrës; Albanië?

Wellicht is het bezoeken van een dansclub niet de meest voor de hand liggende activiteit wanneer jij op en neer reist voor zware tandarts behandelingen. Maar er valt altijd wel iets te combineren of te plannen wanneer jij naar Albanië komt. Tandarts Toerisme staat er om bekend dat je ook mag genieten tijdens jouw verblijf; en daarom zullen wij altijd motiveren om ook leuke dingen te plannen.

Laat ons weten als jij dit soort activiteiten wilt gaan doen door via deze pagina contact op te nemen. Dan kunnen wij eventueel rekening houden met de planning! En ben jij op locatie nog betere clubs tegen gekomen die in dit rijtje thuishoren? Dan mag je deze delen via de reacties... 

Alvast Bedankt!

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen