De beste (zand)stranden in Durrës; Albanië
De beste (zand)stranden in Durrës; Albanië
07 maart 2023 

De beste (zand)stranden in Durrës; Albanië

In dit blog artikel staan de Beste (zand)stranden van Durrës; Albanië centraal...

Wanneer je als Nederlander voor de eerste keer in Durrës komt kan dat overweldigend aanvoelen. Het is een mooie en rustgevende plek voor toeristen, maar helaas is de informatie voorziening voor mensen uit het buitenland zeer beperkt. Veel bedrijven werken nog met "visitekaartjes" in plaats van Websites; en informatie die online te vinden is, is vaak niet in het Nederlands of Engels beschikbaar... 

Persoonlijk heb ik dat tijdens mijn eerste bezoeken in Albanië als "oncomfortabel" ervaren...   

Tijd om dat te veranderen! Vanwege mijn ervaring als Nederlandse Patiënten Begeleider voor onze tandartspraktijk in Albanië spendeer ik regelmatig enkele maanden in Durrës. Vanuit mijn eigen ervaring en onderzoek op locatie deel ik de beste en meest veilige plekken die ik ben tegengekomen. Ik noem het "de hotspots" op gebied van toeristische ervaringen en openbare gelegenheden. 

Ik deel deze tips om onze patiënten te helpen het beste van hun tandarts reizen te maken! De overzichten zullen naar mate de tijd verstrijkt geüpdate worden, want ook ik ben pas enkele keren in Durrës / Albanië geweest en heb nog lang niet alles gezien!

Nogmaals: In dit artikel staan de beste zandstranden centraal. Je kunt hier meestal zelf een handdoek neerleggen, maar ook strandstoeltjes huren voor een dag. Vrijwel altijd liggen grote hotels / restaurants aan de stranden waar jij eten en drinken kunt kopen.!

Heb jij zelf aanvullingen of feedback voor deze lijst? Laat een reactie achter onder dit artikel of contact mij via Whatsapp op +31627577357!   


Hotel Aragosta / Garten Restaurant (klein zandstrand)

Hotel Aragosta ligt bij het startpunt van de bovenstaande video. Op 33 seconden zie je een hotel met een oranje dak bij een piramide-vormige pier. Aan deze kant van Durrës liggen maar enkele (kleine) zandstranden en deze zijn comfortabel, maar niet overal perfect. Je kunt op sommige stukken moeilijk zwemmen vanwege ondiep water en er zijn plekken waar veel zeewier is. Toch kan het voor zwemmers / snorkelaars en zonnebaders erg fijn zijn om hier tijd te spenderen. 

De zandstranden starten bij Hotel Aragosta en lopen via Garten Restaurant naar boven. Vanaf daar beginnen een aantal beachclubs en zul je op sommige plekken nog kleine zandstranden met parasols en strandstoeltjes vinden. Je moet deze wel betalen als je ze gebruikt.

Bekijk hier de locatie op de kaart om er achter te komen of dit stadsdeel met zandstranden in jouw buurt ligt! 

In Rooftop Bar & Restaurant Vertigo heb je een prachtig uitzicht. Je kijkt met een hapje en drankje over het water en de stad van DUrres uit.


Stadsdeel Plazh (kilometers zandstrand)

De zandstranden in Durrës liggen in stadsdeel Plazh. Door het jaar heen is dit een redelijk rustig stadsdeel, maar in de zomer zie je grote veranderingen. Er komen veel toeristen en er zijn ook veel feesten en evenementen. Je kunt hier als toerist vanuit het Volga stadsdeel makkelijk met de taxi naartoe om een dag te zonnen en te zwemmen.


Stadsdeel Plazh begint vanaf het Palace Hotel en gaat vele kilometers door. Het is zeker een aanrader om eens te bekijken en je zult overal luxe hotels / restaurants vinden die in de lente en zomer drukbevolkt zijn!


Bekijk hier de locatie op de kaart om er achter te komen of het stadsdeel Plazh in jouw buurt zit! 

De zandstranden in Durres liggen in stadsdeel Plazh. Je kunt hier als toerist makkelijk naartoe om een dag te zonnen en zwemmen.


Wat vind jij van de Zandstranden in Durrës; Albanië?

Wellicht is het bezoeken van een strand niet de meest voor de hand liggende activiteit wanneer jij op en neer reist voor zware tandarts behandelingen. Maar er valt altijd wel iets te combineren of te plannen wanneer jij naar Albanië komt. Tandarts Toerisme staat er om bekend dat je ook mag genieten tijdens jouw verblijf; en daarom zullen wij altijd motiveren om ook leuke dingen te plannen.

Laat ons weten als jij dit soort activiteiten wilt gaan doen door via deze pagina contact op te nemen. Dan kunnen wij eventueel rekening houden met de planning! En ben jij op locatie nog andere zandstranden tegen gekomen die in dit rijtje thuishoren? Dan mag je deze delen via de reacties... 


Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen