Beste Rooftop Bars / Restaurants in Durrës; Albanië
Mooie Rooftop Bars / Restaurants in Durrës; Albanië
07 maart 2023 

Mooie Rooftop Bars / Restaurants in Durrës; Albanië

In dit blog artikel staan de Beste Rooftop Bars & Restaurants van Durrës; Albanië centraal...

Wanneer je als Nederlander voor de eerste keer in Durrës komt kan dat overweldigend aanvoelen. Het is een mooie en rustgevende plek voor toeristen, maar helaas is de informatie voorziening voor mensen uit het buitenland zeer beperkt. Veel bedrijven werken nog met "visitekaartjes" in plaats van Websites; en informatie die online te vinden is, is vaak niet in het Nederlands of Engels beschikbaar...

Persoonlijk heb ik dat tijdens mijn eerste bezoeken in Albanië als "oncomfortabel" ervaren...   

Tijd om dat te veranderen! Vanwege mijn ervaring als Nederlandse Patiënten Begeleider voor onze tandartspraktijk in Albanië spendeer ik regelmatig enkele maanden in Durrës. Vanuit mijn eigen ervaring en onderzoek op locatie deel ik de beste en meest veilige plekken die ik ben tegengekomen. Ik noem het "de hotspots" op gebied van toeristische ervaringen en openbare gelegenheden.

Selectie Criteria van de onderstaande Rooftop Bars & Restaurants

  • Je kunt je hier goed redden als Engelstalige Toerist via een Engelstalige Kaart of Engels sprekend personeel;

  • Bereikbaar via social media platformen als Facebook en Instagram;

  • Je hebt hier een grote kans om buitenlandse toeristen / expats tegen te komen;

  • Ik heb deze plekken zelf bezocht en ben met positieve gevoelens vertrokken na mijn bezoek;

Ik deel deze tips om onze patiënten te helpen het beste van hun tandarts reizen te maken! De overzichten zullen naar mate de tijd verstrijkt geüpdate worden, want ook ik ben pas enkele keren in Durrës / Albanië geweest en heb nog lang niet alles gezien!

Nogmaals: In dit artikel staan de beste Rooftop Bars & Restaurants centraal. Op de meeste plekken kun je eten EN drinken! In al deze gelegenheden betaal je een eerlijke rekening als je bekijkt hoe luxe je kunt eten met een prachtig uitzicht. Dat wil zeggen maximaal €15,- voor een twee-gangen diner!

Heb jij zelf aanvullingen of feedback voor deze lijst? Laat een reactie achter onder dit artikel of contact mij via Whatsapp op +31627577357!   


Vertigo Moon Bar 

In de Vertigo Moon Bar (ook een restaurant) heb je een prachtig uitzicht. Je moet zo'n 15 verdiepingen met een lift naar boven en kijkt van daar uit met een hapje en drankje over de zee en de stad van Durres uit.

Het is een van de dichtstbijzijnde rooftop bars bij onze kliniek en ligt op nog geen 300 meter lopen van het hotel waarmee wij zaken doen. Ze hebben visgerechten; vleesgerechten en pizza's op de kaart. De prijzen zijn zeer vriendelijk als je bekijkt dat je op een prachtige locatie zit met direct uitzicht op de ondergaande zon.

Bekijk hier de locatie op de kaart om er achter te komen of het restaurant in jouw buurt zit!

In Rooftop Bar & Restaurant Vertigo heb je een prachtig uitzicht. Je kijkt met een hapje en drankje over het water en de stad van DUrres uit.

Bekijk Vertigo Moon Bar op Instagram!

Bekijk Vertigo Moon Bar op Facebook!

In de Vertigo Bar kun je op grote hoogte genieten van een hapje en een drankje!

Rooftop XV

Rooftop XV is een van de meest imponerende (moderne) gebouwen van Durres! Het ligt super centraal en geeft een uitzicht over de belangrijkste delen van de stad. Het mooie aan dit restaurant (waar je ook losse drankjes kunt bestellen) is dat je aan alle kanten van het gebouw zowel binnen als buiten kunt gaan zitten. Het is dus geschikt voor alle weersomstandigheden...

Hierdoor is het ook mogelijk om af en toe te verplaatsen van tafel en te genieten van het uitzicht aan alle kanten.

Rooftop XV is een restaurant op de 15e etage en kijkt prachtig uit over de stad Durres. Je kunt hier eten en drinken.

Bekijk ook de onderstaande video waarin je een korte rondleiding krijgt door Rooftop XV!


Bekijk hier de locatie op de kaart om er achter te komen of het restaurant in jouw buurt zit!

Rooftop XV is een restaurant op de 15e etage en kijkt prachtig uit over de stad Durres. Je kunt hier eten en drinken.

Bekijk Rooftop XV op Instagram!

Bekijk Rooftop XV op Facebook!


Wat vind jij van deze Rooftop Bars & Restaurants in Durrës; Albanië?

Wellicht is het bezoeken van een Rooftop Bar niet de meest voor de hand liggende activiteiten wanneer jij op en neer reist voor zware tandarts behandelingen. Maar er valt altijd wel iets te combineren of te plannen wanneer jij naar Albanië komt. Tandarts Toerisme staat er om bekend dat je ook mag genieten tijdens jouw verblijf; en daarom zullen wij altijd motiveren om ook leuke dingen te plannen.

Laat ons weten als jij dit soort activiteiten wilt gaan doen door via deze pagina contact op te nemen. Dan kunnen wij eventueel rekening houden met de planning! En ben jij op locatie nog Rooftop Bars & Restaurants tegen gekomen die in dit rijtje thuishoren? Dan mag je deze delen via de reacties... 

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen