Naar een Tandarts in het Buitenland? Tips om rekening mee houden tijdens jouw tandreizen!
Naar een Tandarts in het Buitenland? Tips om rekening mee houden tijdens jouw tandreizen!
06 juli 2022 

Naar een Tandarts in het Buitenland? Tips om rekening mee houden tijdens jouw tandreizen!

Tandarts Toerisme en tandreizen zijn Booming Business. Veel Patiënten uit dure landen als Nederland; België; Frankrijk; Duitsland; Finland en de Verenigde Staten zijn om kosten te besparen op zoek naar een tandarts in het buitenland. In sommige landen worden behandelingen aangeboden zoals het zetten van Implantaten; Kronen; Bruggen en volledige gebitsprotheses voor 50% / 60% van de prijs in eigen land.

Maar is dit ook veilig? En hoe weet jij of je het allemaal kunt vertrouwen? In dit artikel delen wij uit jarenlange ervaring met internationaal tandarts toerisme de voordelen; de nadelen en wat de belangrijkste zaken zijn waar jij als patiënt rekening mee moet houden!

Deze Tandarts in het buitenland is zeer professioneel en betrouwbaar. In overleg en samenwerking met haar schreven wij ook dit artikel ter promotie van onze tandartspraktijk in Albanië.

Waarom kun jij de informatie in dit artikel vertrouwen?

Dit artikel is geschreven door de Nederlandse Patiënten Manager van Tandarts Reizen Albanië (Kevin); in samenwerking met de manager Tandreizen Kevin Belegu EN onze leidend Kaakchirurg Gentiana Belegu. Zij is de eigenaresse van onze tandartspraktijk in Albanië sinds 2001 en onder haar leiding worden maandelijks 250 patiënten geholpen met tandarts behandelingen; waaronder zo'n 60% uit andere landen dan Albanië.

Ondertussen komt dat neer op tienduizenden patiënten sinds de start van haar praktijk! 

Dr. Gentiana is niet alleen eigenaar op papier, maar ook onze tandarts die het met haar team van 6 professionals mogelijk maakt om intensieve tandarts behandelingen uit te voeren zoals Implantaten zetten, kronen zetten, bruggen zetten en protheses zetten.

Dit doen wij allemaal vanuit onze moderne tandartspraktijk in Durrës; Albanië! Wij helpen onze klanten om 50% / 65% kosten te besparen op de tandartsrekening voor de meest geavanceerde behandelingen.

Wij willen je aanbevelen om via onze homepagina onze Beginnersgids voor onze tandartsreizen aan te vragen. Hierin delen wij gedetailleerde informatie over de industrie achter tandarts reizen, mogelijke behandelingen, resultaten van case-studies en ervaringen van onze klanten uit het buitenland...

Onze Tandartspraktijk is gebouwd in 2015 en heeft alle expertise in huis om patiënten te helpen van over de hele wereld.Onze moderne Tandartspraktijk in het buitenland (Durrës; Albanië)

Hoe ziet een tandartsbezoek in het Buitenland er uit? 

Ben jij benieuwd wat jij kunt verwachten wanneer jij overweegt tandreizen te boeken om behandelingen uit te laten voeren in het buitenland?

Wanneer jij op zoek gaat naar een tandarts in het buitenland is het belangrijk om goed te kijken wat de (beschikbare) betreffende partners te bieden hebben. Wij in Albanië zorgen voor volledig verzorgde reizen en geven daarna ook extra tips / deals mee om ook in jouw vrije tijd alles uit jouw "vakantie" te halen. Dat is echter niet bij elke organisatie het geval!

In de onderstaande video zie jij hoe dit verliep bij onze Nederlandse patiënt Evan.


Hieronder zie je de verschillende Fasen / Aspecten van een tandartsreis. Doe vooraf goed onderzoek naar hoe beschikbare organisaties deze voor patiënten invullen! En bekijk ook de onderstaande video over onze tandartspraktijk eens om een indruk te krijgen wat wij te bieden hebben!


Verschillende belangrijke aspecten van een Tandartsbezoek in het Buitenland

 • De (online) consulten en kennismaking met de patiënten manager / tandarts;

 • De voorbereiding van jouw tandarts reis [per patiënt verschillend, want moet op maat];

 • De communicatie met het team in het buitenland en hoeveelheid beschikbare informatie / voorlichting;

 • De verschillende Behandelingen die jij kunt laten uitvoeren;

 • De manieren waarop Nazorg en Garantie worden gerealiseerd;

 • De Financiële Afwikkeling;


Waarom via tandreizen naar een Tandarts in het Buitenland? [Voordelen]

Er kunnen een groot aantal voordelen verbonden zijn aan het bezoeken van een tandarts in het buitenland! Hoe jij dit als patiënt ervaart is per persoon verschillend. Wij zullen hieronder de belangrijkste voordelen benoemen die onze patiënten ons vertellen.


Voordelen op gebied van de aangeboden Prijs / Kwaliteit

Veel van onze buitenlandse patiënten kiezen voor een tandartsreis omdat het financiële voordelen geeft. Ze kunnen een gedeelte van de kosten (soms tot 50%/65%) besparen. Het zijn echter niet alleen de kostenbesparingen, want tandartsbezoek moet ook kwaliteit leveren. Het draait hierbij wel om het leveren van betrouwbare diensten op lange termijn. Je koopt immers ook geen badkamer voor jouw huis "omdat dat goedkoop is".

Een ander voordeel dat wij vaak horen is dat ze een minder goede / stabiele situatie in hun eigen land proberen te ontvluchten. Het is bekend dat mondzorg in Nederland de afgelopen jaren een flinke klap heeft gekregen en dat veel faillissementen zijn geweest. Hierdoor zijn ontslagrondes geweest onder het personeel. Nu alles weer open is zoals voorheen moeten tandartsen met minder mensen hetzelfde werk doen en kunnen ze geen nieuwe patiënten meer aannemen, met lange wachttijden en verlies van kwaliteit / betrouwbaarheid tot gevolg.

Tegelijkertijd zie je als patiënt wel de prijzen stijgen. En hoewel veel zorgverzekeringen (en aanvullende verzekeringen) het niet altijd vergoeden kan tandartsbezoek bij een betrouwbare partner in het buitenland er voor zorgen dat de prijs / kwaliteit verhouding van jouw behandelingen alsnog behoorlijk omhoog gaat!

Maar laten we ook eens kijken naar de persoonlijke voordelen om jouw gebit te laten opknappen!

Veel van onze patiënten komen met persoonlijke redenen naar onze praktijk. Ze voelen zich onzeker over hun gebit en de invloed die dat heeft op hun persoonlijke leven. Zo zijn er patiënten die niet meer kunnen / willen eten; die bang zijn om een nieuwe partner te zoeken; of die zichzelf niet meer op de voorgrond durven plaatsen op het werk of in andere sociale kringen. In sommige gevallen maakt de ontwikkeling van hun gebit in combinatie met het ouder worden hen bang om in een later stadium meer problemen te krijgen.

Over het algemeen speelt hun voorkomen in hun beleving een belangrijke rol: Ze twijfelen over hun gebit en hoe anderen daar hun mening over vormen.

De kwaliteit van een tandartsreis zou altijd op de eerste plek moeten staan. Maar vergeet niet dat ook de totale beleving een belangrijke rol speelt in waarom patiënten uiteindelijk kiezen voor het boeken. Vaak is het geen straf om kennis te maken met een nieuw land en ook in de vrije tijd het beste uit jouw reis te halen!


Bekijk hieronder de eerlijke ervaring van Jonica, een inwoner van Amerika die onze tandartspraktijk regelmatig bezoekt!


Risico's van tandreizen en Tandartsbezoek in het Buitenland [Nadelen]

Er zijn zeker risico's verbonden aan tandartsbezoek in het buitenland... Deze kunnen met de juiste partners EN voor bepaalde behandelingen echter makkelijk worden weggenomen.

Vaak hebben de nadelen van het bezoeken van een tandarts in het buitenland te maken met missende informatie; foute informatie en vooroordelen van jouw sociale netwerk. Niet iedereen heeft vertrouwen in de kwaliteit van buitenlandse tandartsen. Je zult je moeten verantwoorden naar vrienden; familie en zult ook negatieve reacties ontvangen van Nederlandse experts die hun boterham verdienen door Nederlandse Patiënten in eigen land te helpen...  


Vaak spreken mensen negatief over de kwaliteit en betrouwbaarheid van tandartsen in het buitenland...

 • Ze vragen zich bijv. af hoe de opleidingen van experts zijn verlopen en of deze überhaupt een opleiding hebben gehad...

 • Ze vragen zich bijv. af hoe de kwaliteit van diensten in een bepaalde praktijk is;

 • Ze vragen zich bijv. af of tandartsen in het buitenland hun behandelingen wel op moderne / hygiënische / veilige manieren uitvoeren;

 • Ze vragen zich bijv. af of tandartsen in het buitenland wel betrouwbare nazorg en garantie bieden;

 • Ze vragen zich bijv. af of de gebruikte machines en materialen wel van dezelfde kwaliteit zijn;


Bekijk als voorbeeld dit artikel van een Amsterdamse tandartspraktijk eens. Wij zijn het er zeker mee eens dat niet iedereen aan Europese Standaarden voldoet in het buitenland, maar vragen ons ondertussen ook af waar; wanneer en hoeveel tandartsklinieken in het buitenland ze met hun team hebben bezocht!

Onze ervaring is namelijk heel anders. Wij zien hier in Albanië veel praktijken die extra veel geld investeren in moderne materialen en technieken omdat ze weten dat ze daarmee de kans verhogen om met meer internationale patiënten te kunnen werken. Onze conclusie uit het organiseren van meer dan 15 jaar tandartsreizen is dat vrijwel niemand die in een rijker land is opgegroeid zich prettig voelt om naar een vieze, oude kliniek te gaan...

En die al zeker niet aan anderen in hun omgeving zouden aanbevelen. Al kregen ze er geld bij!  

Lees hieronder de eerlijke visie van Kevin; onze Patiënten Begeleider die uit Nederland komt 

Wij herkennen ons totaal niet in het beeld dat Nederlandse / Belgische concurrenten over ons schetsen. Wij bestaan al meer dan 20 jaar en hebben tienduizenden klanten geholpen, waarvan velen jaren terug zijn blijven komen. Ook qua materialen en machines gebruiken wij moderne leveranciers uit Europa; inclusief Duitse keuringen!
Ook de werkdruk ligt bij ons veel lager dan in Nederland. Ons hoog opgeleide team voelt zich goed en sterk! Bij ons zul je geen mensen vinden die met een burn-out thuis zitten of die steeds wisselen van baan. Wij zorgen goed voor ons personeel en kunnen de vraag uit de markt goed aan. Dat kunnen lang niet alle tandartspraktijken in Nederland en België momenteel!
Wat wij WEL weten; is dat er nog nooit een Nederlandse of Belgische tandarts in onze praktijk is komen kijken!


Ook het reizen naar een tandarts in het buitenland maakt mensen bang...

Niet iedereen heeft veel ervaring met (internationaal) reizen en hoe dat precies werkt.

 • Zo weet jij bijv. niet waar je terecht komt en wanneer je gaat Googlen komen vooral waarschuwingen naar boven;
 • Zo weet jij bijv. niet hoe de mensen op een bepaalde locatie met elkaar om gaan;

 • Zo weet jij bijv. niet of de cultuur hetzelfde is en of professionals Engels spreken;

 • Zo weet jij bijv. niet of de locatie waar je naartoe gaat veilig is voor toeristen;

 • Zo weet jij bijvoorbeeld niet hoe de omgeving er uit ziet en wat jij daar precies kunt verwachten;

Lees hieronder de eerlijke visie van Kevin; onze Patiënten Begeleider uit Nederland 

Mijn ervaring is dat mensen zich makkelijk bang maken voor alles wat fout kan gaan. Je zult niet vaak iets over Albanië in Nederlandse kranten lezen, want het is hier allemaal niet zo spannend! Mensen werken hard en genieten van hun leven aan de zee of in de bergen.
En in alle eerlijkheid: Albanië kan op veel zaken niet tippen aan hoe zaken georganiseerd zijn in Nederland / België. Zo hebben wij hier bijvoorbeeld alleen maar bussen en taxi's (geen treinen); wij hebben straathonden (die vriendelijk tussen de mensen leven) en er liggen ook wel eens blikjes en plastic verpakkingen op straat).
Maar het is belangrijk om te beseffen dat jij hier niet hoeft te komen wonen!
Jij komt hier om jouw tanden op een goede en betaalbare manier op te laten knappen en om daarnaast van een fijne en welverdiende vakantie te genieten. Alles is veilig, goed en netjes voor je in orde gemaakt door ons team en je zit op moderne en centrale plekken! In grote steden zoals Durrës is de kwaliteit van leven ook veel beter dan in het binnenland!  


Tandreizen naar het buitenland zijn niet voor elke behandeling de beste optie...

In principe kun je altijd voordeel behalen met dure; intensieve behandelingen. Het is daarbij wel belangrijk dat deze in korte tijd kunnen worden uitgevoerd en niet te veel nazorg nodig hebben. Het zetten van Implantaten is hierom zeer gebruikelijk, terwijl orthodontie (het zetten van een beugel) minder gebruikelijk is. Implantaten en kronen / bruggen zetten kan in 1 of 2 behandelingen (reizen) van 4 tot 8 dagen, terwijl orthodontie vaak voor langere tijd maandelijkse controles en aanpassingen nodig heeft.

Hierbij verlies je door alle reiskosten op lange termijn het voordeel dat een tandarts in het buitenland kan bieden. Ook hebben de meeste mensen hier vanwege hun werk / school / gezin niet altijd tijd voor.


Dus... Hoe veilig is Tandartsbezoek in het Buitenland?

Tandartsbezoek in het buitenland is (meestal) veilig, maar je moet goed uitkijken waar en bij welke partner jij jouw tandartsreis boekt. Over het algemeen kun je kwalitatieve mondzorg behandelingen vinden in elk land ter wereld, maar net als in Nederland en België zit er groot verschil in het aanbod en de kwaliteit van verschillende landen en partners.

Kijk altijd even via internet of er (veel) betrouwbare reviews; veel informatieproducten / media content; en (veel) goede ervaringen van klanten zijn! Wij delen via onze klanten pagina altijd ervaringen en gebruiken ook onze Facebook Pagina om toekomstige klanten een extra veilig gevoel te geven over waar en bij wie ze uiteindelijk terecht komen...

Als jij op zoek gaat naar een tandarts in het buitenland is het belangrijk om naar de voorwaarden te kijken.

Veel tandartspraktijken in het buitenland (waaronder wij zelf) bieden volledig verzorgde reizen aan. Dit doen we om het voor patiënten zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Je moet er rekening mee houden dat jij als buitenlandse patiënt waarschijnlijk ons land nog nooit bezocht hebt en dus ook niet weet hoe alles geregeld is. Door deze pakketten aan te bieden zorgen wij dat jouw verblijf zo veilig mogelijk verloopt en dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de aspecten reizen; vervoer; accommodaties en de plaatselijke cultuur / gebruiken.

De manier waarop een buitenlandse tandartspraktijk vooraf met jou samenwerkt en inzicht geeft in alle bijkomende aspecten zal beslissend zijn om met een goed gevoel een tandartsreis te boeken. Goede partners geven jou vertrouwen en laten je niet in de kou staan wanneer er (onverhoopt) ongemakken plaatsvinden.


Meer vragen over Tandartsreizen / tandartsbezoek in het buitenland?

Wanneer jij meer vragen hebt over het boeken van een Tandarts in het Buitenland helpen wij jou graag vooruit! Je kunt Contact Opnemen via ons contactformulier of download via de homepagina onze beginnersgids over Tandarts Reizen!

Wij werken al meer dan 15 jaar met internationale patiënten uit landen als Nederland; België; Zweden; Finland; Duitsland en Frankrijk en hebben ondertussen meer dan 10.000 patiënten aan een extra voordelige tandartsrekening geholpen.

Door een uitstekende kwaliteit te bieden hebben wij ervoor gezorgd dat prijs / kwaliteit verhouding van deze tandartsbehandelingen veel hoger ligt dan het gemiddelde in landen waar de patiënt oorspronkelijk vandaan komt.

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen