Ontdek de prachtige omgeving van Durrës; Albanië 301369661598535

Ontdek de prachtige omgeving van Durrës in Albanië

Jij zult je vast en zeker afvragen waar jij terecht komt wanneer jij een tandartsreis naar Albanië gaat boeken. Onze waarschuwing is dat je je niet te zeer af moet laten schrikken door het verleden, want door de communistische geschiedenis na de tweede wereld oorlog hebben mensen een fout beeld bij Albanië.


Albanië is een mooi; veilig en vreedzaam land om te verblijven ten opzichte van veel andere Europese landen

Veel mensen denken ten onrechte dat het een gevaarlijk land is, maar er zijn al tientallen jaren geen conflicten meer en ook tijdens de Balkan oorlog (1991 / 2001) van Joegoslavië bleef het in Albanië vrij rustig. Ze hadden het te druk met het oplossen van hun eigen problemen in de politiek en vingen vooral vluchtelingen op uit hun buurland Kosovo.


Toch zijn er in Albanië in het verleden vreemde en gewelddadige dingen gebeurd. 

Na de tweede wereld oorlog stond de wrede dictator Enver Hoxha op die het land volledig veranderde. Hij liet tegenstanders vermoorden en verbood elke vorm van godsdienst. Gebedshuizen werden vernietigd en zowel moslims als christenen verdwenen zonder reden in de gevangenis; strafkampen of erger. Albanezen werden klein gehouden en mochten gedurende die tijd (40 jaar) niet het land uit. Totdat Enver Hoxha in 1985 stierf en grote politieke hervormingen plaatsvonden vanaf 1991. 


Hoe staat het land Albanië er vandaag de dag voor?

De economie van Albanië is voor zo'n 80% afhankelijk van het toerisme. De afgelopen 15 jaar is flink geïnvesteerd in betere infrastructuur; betere voorzieningen; en toeristische attracties in de Albanese Riviera en de Albanese Alpen. Het land maakt slim gebruik van de prachtige natuur om mensen te laten genieten. Want hoewel Albanië niet groter is dan Nederland, heeft het verschillende magische invloeden zoals een warm klimaat; grote berg- en rotspartijen; een lange kustlijn met zandstranden en prachtige; oude dorpen en steden. Je kunt er uitstekend vis en pasta eten; wijn (en Raki) drinken; winkelen en genieten van de natuur!


    En dat voor de meest voordelige prijzen van heel Europa...     


Bekijk hieronder meer praktische info over Albanië. Het land heeft veel te bieden voor toeristen en mensen die goedkoper willen leven!

Bekijk ook onze handleiding met centrale punten in Durrës!

Onlangs maakte ik een video waarin ik je mee neem in de omgeving van Durrës. Welke punten zijn interessant om te bezoeken? En welke punten zijn juist minder interessant? Daarnaast laat ik je zien waar de meeste horeca; SPA resorts en zandstranden zijn!

10 Tips voor een bezoek aan Albanië!

Bossen, Bergen, Meren, Zeeën, Grote, Moderne Steden en kleine, Pittoreske Bergdorpen. Ze zijn er allemaal! Geniet van de natuurlijke en culturele hotspots uit deze video...


Uit eigen ervaring (als Nederlandse toerist) weet ik dat Albanië ontzettend veel mogelijkheden te bieden heeft!

Wie is de Mol?

Albanië was de geheime bestemming van Wie is de Mol 2022. In dit Nederlandse TV Programma gaan de deelnemers een strijd met elkaar aan om er achter te komen wie de saboteur / verrader van het stel is...


Bekijk via het officiële Youtube Kanaal van "Wie is de Mol" hoe dat avontuur verlopen is!

Bekijk Durrës; de stad van onze kliniek!

Durrës is de tweede grootste stad van Albanië met zo'n 200.000 inwoners. Verdeeld over twee grote boulevards zijn vele bars en restaurants te vinden. Ook veel (tandarts) toeristen vinden deze plek tegenwoordig voor hun zon en strandvakantie.


Onze Praktijk en accommodaties liggen zeer centraal in het gebied waar de video begint!

Bekijk Tirana; de hoofdstad van Albanië!

Tirana is de grootste stad van Albanië met zo'n 900.000 inwoners. Het is een Europese hotspot geworden voor low-budget toeristen en een van de goedkoopste, hippe hoofdsteden ter wereld.


In de video leer je meer over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in Tirana!

Bekijk Kasteel Kruje en de prachtige omgeving!

Houden jij en jouw partner van oude gebouwen en mooie natuur? Dan is het de moeite waard om het Kasteel van Kruje te bezoeken! Dit kasteel is bereikbaar vanuit Durrës en op de weg daar naar toe passeer jij prachtige groene berglandschappen. 


De stad Kruje telt zo'n 50.000 inwoners en heeft naast het kasteel ook een mooi museum; een bazaar en veel horeca!

Bekijk de Toeristen Hotspot Saranda!

Deze toeristen hotspot ligt op 3 uur rijden vanaf onze kliniek in Durrës! Vanwege de prachtig blauwe wateren en zandstranden zie je hier een enorme hoeveelheid aan toeristische bedrijven. 


Je kunt watersport doen; cruises boeken; restaurants bezoeken of een cocktail drinken in een beachclub. Saranda ligt overigens ook tegenover Corfu (Griekenland). Dit eiland heeft een vliegveld en met een cruise maak jij de oversteek in zo'n 30 minuten!

Top Activiteiten in onze stad Durrës!

Clubben in Posh Lounge

Posh Lounge is een mooie en luxe dance club / shisha lounge aan de Volgas boulevard. De Cocktails zijn prachtig en er treden regelmatig Dance en Hiphop artiesten uit de Balkan op. Het is een van de meest prestigieuze clubs, maar je kunt er doordeweeks ook gewoon rustig een drankje drinken aan het water...

Zon & Strand in Durrës

Durres heeft vele kilometers aan zandstranden, verspreid over twee verschillende locaties / boulevards. Je hebt de Volgas Boulevard van enkele kilometers (tegenover onze kliniek) en een grote toeristische boulevard waar grote en luxe hotels / beach clubs gevestigd zijn. Het is perfect om van een aantal dagen zon, zee en strand te genieten!