Beste Grill & Steak Restaurants van Durrës; Albanië
Beste Grill & Steak Restaurants van Durrës; Albanië
27 september 2022 

Beste Grill & Steak Restaurants van Durrës; Albanië

In dit blog artikel staan de Beste Grill & Steak Restaurants van Durrës; Albanië centraal...

Wanneer je als Nederlander voor de eerste keer in Durrës komt kan dat overweldigend aanvoelen. Het is een mooie en rustgevende plek voor toeristen, maar helaas is de informatie voorziening voor mensen uit het buitenland zeer beperkt. Veel bedrijven werken nog met "visitekaartjes" in plaats van Websites; en informatie die online te vinden is, is vaak niet in het Nederlands of Engels beschikbaar...

Persoonlijk heb ik dat tijdens mijn eerste bezoeken in Albanië als "oncomfortabel" ervaren...   

Tijd om dat te veranderen! Vanwege mijn ervaring als Nederlandse Patiënten Begeleider voor onze tandartspraktijk in Albanië spendeer ik regelmatig enkele maanden in Durrës. Vanuit mijn eigen ervaring en onderzoek op locatie deel ik de beste en meest veilige plekken die ik ben tegengekomen. Ik noem het "de hotspots" op gebied van toeristische ervaringen; handige adressen; onmisbare telefoonnummers en openbare gelegenheden.

Selectie Criteria van de onderstaande Restaurants

  • Je kunt je hier goed redden als Engelstalige Toerist via een Engelstalige Kaart of Engels sprekend personeel;

  • Bereikbaar via social media platformen als Facebook en Instagram;

  • Je hebt hier een grote kans om buitenlandse toeristen / expats tegen te komen;

  • Ik heb deze plekken zelf bezocht en ben met positieve gevoelens vertrokken na mijn bezoek;

Ik deel deze tips om onze patiënten te helpen het beste van hun tandarts reizen te maken! De overzichten zullen naar mate de tijd verstrijkt geüpdate worden, want ook ik ben pas enkele keren in Durrës / Albanië geweest en heb nog lang niet alles gezien!

Nogmaals: In dit artikel staan de beste Steakhouse Restaurants centraal. Hier kun je (veel) vlees eten in ruil voor een goed betaalbare rekening! Ik moet vooraf vermelden dat Albanië minder aanbod heeft op dit vlak ten opzichte van visgerechten, maar er zijn toch een aantal restaurants die zeer de moeite waard zijn!

Heb jij zelf aanvullingen of feedback voor deze lijst? Laat een reactie achter onder dit artikel of contact mij via Whatsapp op +31627577357!   

In deze Grill Restaurants in Durres kun je veel vlees eten voor weinig geld. De sfeer is er ook erg interessant!

Westwood Meathouse

Westwood Meathouse is een mooie en luxe Grillroom. Helaas was mijn eerste bezoek wat saai, want ik kwam er in mijn eentje om snel even wat te eten. Ik woonde destijds tegenover het restaurant en was er al vaak voorbij gelopen toen ik eindelijk binnen ging. Het zag er mooi uit, maar toch had ik het volledig onderschat. Westwood zit namelijk in een erg smal pand aan een drukke straat, waardoor je er makkelijk overheen kijkt. Bekijk hier de locatie op de kaart om er achter te komen of het restaurant in jouw buurt zit!

Westwood Meathouse is een goede grillroom en meat restaurant in Durres Albanie.

Wat voor Eten en Sfeer kun je vinden in Westwood Meathouse?

De Sfeer en Ambiance in dit restaurant is top. Je waant je even in een andere wereld! Veel restaurants in Albanië zijn mooi en modern, maar stralen geen uniek eigen concept uit. Dit is totaal anders bij Westwood. De aankleding is prachtig en door het smalle (lange) pand heb je echt het gevoel dat je in een huiskamer zit.

De prijzen zijn wat hoger dan in de meeste horeca gelegenheden i.v.m. de uitgebreide menukaart met hapjes en drankjes. Je kunt er allerlei gerechten bestellen in kleine porties en op grote schalen. De tafel staat dan vol met eten en dat ziet er door het oog voor detail mooi uit. Dit restaurant behoort in mijn optiek tot de meer luxe gelegenheden waar Albanezen komen die iets meer geld te besteden hebben.

De sfeer is vriendelijk en na het eten kreeg ik gratis fruit! Maar ik was er op een erg rustige avond. 

In Deze Steakhouse staan heerlijke amerikaanse gerechten centraal. Je eet in een prachtige omgeving en hebt het idee dat het erg laagdrempelig is.

Bekijk Westwood Meathouse op Instagram!

Bekijk Westwood Meathouse op Facebook!


In Zgara Pe Korce krijg je veel eten voor weinig geld. Het lijkt veel op de griekse restaurants die wij in Nederland kennen. Erg aanbevolen!

Zgara Dilo

Oplettende kijkers hebben wellicht gezien dat Zgara Dilo direct naast onze tandartspraktijk zit: het zijn onze directe buren. De kans is dus groot dat jouw appartement ook in deze omgeving ligt als jij een van onze patiënten bent. Bekijk via deze link of Zgara Dilo bij jou in de buurt ligt! Google geeft aan dat het restaurant gesloten is, maar dat was eind 2022 zeker niet het geval!

In het Zgara de Korce Steakhouse kun je erg goed eten! Het zit direct naast onze tandartspraktijk en dat is een extra voordeel.

Wat voor Eten en Sfeer kun je vinden in Zgara Pe Korce?

Zgara Pe Korce ziet er qua locatie niet heel speciaal uit. Het pand lijkt wat verouderd en het zit aan een drukke weg waar constant auto's voorbij rijden. Wel kun je er fijn buiten zitten en goed in de gaten houden wat er om je heen allemaal gebeurt.

Het personeel staat letterlijk op het buitenterras jouw vlees te grillen. Toch is dat geen reden om weg te blijven, want hoewel het er een beetje ouderwets uit ziet is het eten ERG LEKKER. Ook krijg je ontzettend veel voor een goede prijs...  

Ik vergelijk het eten hier wel eens met wat je in Nederland bij een Grieks restaurant zou krijgen. Veel vlees en veel groente; eigenlijk veel van alles. Want je kunt er ook grote glazen bier bestellen voor als het vlees te taai is...

Bekijk Zgara Pe Korce op Instagram!

In deze Grillroom in Albanie kun je heerlijke steaks en salades eten. Het is een fijne en centrale omgeving in de strandstad van Durres.


Extra Tip: Wild West Restaurant

Wild West is een Mexicaans restaurant maar serveert ook allerlei soorten gegrild vlees. Het is een top locatie en het buitenterras heeft een geweldig uitzicht over de boulevard van Durrës! Wat dat betreft is het zeker een aanrader om hier een hapje te gaan eten als jij in de buurt bent!

Wild West is een Mexicaans restaurant maar serveert ook allerlei soorten gegrild vlees. Het is een top locatie met een geweldig uitzicht over de boulevard van Durres!

Wild West Restaurant is op loopafstand van onze tandartskliniek en het 4 sterren hotel waarmee wij samenwerken. Bekijk hieronder op de kaart van Durrës waar het precies gevestigd is.

Het Wild West Restaurant van Durres heeft een Amerikaans / Mexicaanse sfeer en keuken. Ze serveren er gegrilld vlees; burgers en taco's.

Bekijk Wild West Restaurant op Facebook

Bekijk Wild West Restaurant op Instagram


Wat vind jij van deze Steak Restaurants in Durrës; Albanië?

Wellicht is het bezoeken van een Steak Restaurant niet de meest voor de hand liggende activiteit wanneer jij op en neer reist voor zware tandarts behandelingen. Maar er valt altijd wel iets te combineren of te plannen wanneer jij naar Albanië komt. Tandarts Toerisme staat er om bekend dat je ook mag genieten tijdens jouw verblijf; en daarom zullen wij altijd motiveren om ook leuke dingen te plannen.

Laat ons weten als jij dit soort activiteiten wilt gaan doen door via deze pagina contact op te nemen. Dan kunnen wij eventueel rekening houden met de planning! En ben jij op locatie nog steak restaurants tegen gekomen die in dit rijtje thuishoren? Dan mag je deze delen via de reacties... 

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen