De weg vinden in Albanië ZONDER internet? Download Maps.Me of Google Maps op je mobiel!
De Weg vinden in Albanië ZONDER internet
16 januari 2023 

De Weg vinden in Albanië ZONDER internet

Als (Tandarts) Toerist kun je makkelijk verdwalen in een stad waar je nooit bent geweest. Daarom introduceer ik je in dit artikel met twee verschillende varianten van navigatie software waarmee je ZONDER INTERNET jouw locatie kunt vinden. Ik laat je meer zien over de installatie van Maps.Me & Google Maps en zal je daarnaast een aantal praktische tips meegeven om het te optimaliseren.

De kaart (Map) van Durrës is groot. Je moet dan ook altijd begrijpen welke gedeelten je beter kunt vermijden.

Klik op deze link om via internet de kaart te bekijken (incl. inzoomen)!


De omgeving van Durrës; Albanië

Durrës is geen grote stad (ongeveer 200.000 inwoners), maar toch te groot om zomaar even te doorkruisen. Ook ontbreken naambordjes en wegwijzers naar de meest centrale punten. Niet iedereen spreekt (goed) Engels om je vooruit te helpen als jij vragen stelt. Daarom kun jij als vreemde al snel verdwalen. Dit maakte ik zelf in het begin ook regelmatig mee!

Maar maak je geen zorgen...

Onze kliniek zit direct aan de boulevard en daar zijn een groot aantal verschillende bars en restaurants. Ook zijn er supermarkten; apotheken en stranden op enkele honderden meters. Je HOEFT dus niet ver weg te gaan om er een mooie tijd van te maken.

Wil je dat wel? Dan zijn er enkele tools die het voor jou makkelijker kunnen maken, waaronder navigatie op jouw telefoon.

Via de Maps.Me app kun jij navigeren zonder internetverbinding. Dit is erg handig voor toeristen!

Installeer gratis Maps.Me of Google Maps

Maps.Me en Google Maps zijn betrouwbare apps voor op jouw mobiele telefoon (Android + Iphone) waarop jij kaarten van bepaalde steden / omgevingen kunt downloaden. Wanneer je ze eenmaal hebt kun je ze zonder internet verbinding gebruiken zolang jouw batterij dat toestaat.


  • Download via WIFI de App via de App Store op jouw telefoon;

  • Installeer een van de apps in 5 minuten en volg enkele stappen;

  • Kies en bekijk de stad waar jij naartoe gaat;

  • Download de kaart in een enkele klik;

  • Gebruik op locatie gratis alle opgeslagen informatie via GPS;


Een laatste tip: Ik wil je herinneren dat je in onze kliniek en in het hotel Wifi kunt gebruiken. Ook restaurants doen er niet moeilijk over als je hun Wifi wilt gebruiken. Wil jij op straat ook altijd internet hebben? Koop dan in de Vodafone store een internet kaartje zodat jij overal bereikbaar bent!


Extra Tips voor het gebruik van deze app

Zonder een werkende telefoon kun je ook geen app gebruiken. Neem voor de zekerheid een Powerbank mee die enkele dagen vooruit kan! Zelf gebruik ik een goede powerbank van 30.000 MaH die perfect is tijdens het reizen. Bij de aanschaf kijk je niet alleen naar de kracht, maar ook naar het aantal USB poorten dat jij kunt gebruiken...

Zo kun jij naast jouw telefoon bijvoorbeeld ook een camera opladen.


Bekijk ook onze handleiding met centrale punten in Durrës!

Onlangs maakte ik een video waarin ik je mee neem in de omgeving van Durrës. Welke punten zijn interessant om te bezoeken? En welke punten zijn minder interessant voor toeristen? Daarnaast ga ik in op waar de meeste horeca; SPA resorts en stranden zijn. Ben jij op zoek naar andere plekken om jouw vrije tijd door te brengen? Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken!


Heb jij meer vragen die wij moeten beantwoorden? Bekijk onze veelgestelde vragen sectie of neem contact met ons op! Wij staan altijd open om ons bedrijf te blijven uitbouwen!

Over de schrijver
Momenteel werk ik als Nederlandstalige Patiënten Begeleider voor een moderne en betrouwbare tandartskliniek in Albanië. Mijn doel is om Nederlandse en Belgische patiënten te begeleiden die een beter betaalbare tandartsrekening willen realiseren ZONDER daarbij kwaliteit te verliezen. Ik help jou via online informatie en persoonlijke begeleiding om gebaseerd op jouw persoonlijke situatie de juiste keuze te maken. Mijn doel is geslaagd wanneer jij in Albanië; Nederland of België een passende oplossing gevonden hebt en tevreden terugkijkt op jouw route naar een mooi (en gezond) gebit!
Reactie plaatsen