Ontdek de mogelijkheden rondom tandartsbezoek in Kroatië
Tandarts Kroatie

Naar de Tandarts / Kaakchirurg in Kroatië [Gebitsrenovatie in de Balkan]

Welkom in de wereld van tandarts toerisme in Kroatië! Kroatië is een land met een prachtige kustlijn aan de Adriatische Zee en een rijk historische erfgoed en is om die reden een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Maar wist je dat Kroatië ook steeds bekender wordt als tandarts toerisme / Dental Tourism bestemming? 

Met een groot aantal tandartsklinieken van hoge kwaliteit en gekwalificeerde tandartsen, biedt Kroatië een aantrekkelijke optie voor internationale patiënten die op zoek zijn naar betaalbare tandheelkundige zorg en tegelijkertijd willen genieten van de schoonheid en het gunstige klimaat. 

Er is alleen een maar: Alle kosten zijn in Kroatië de afgelopen jaren explosief duurder geworden vanwege invoering van de Euro als nationale valuta. Die situatie heeft onder andere de tandartskosten sterk omhoog gedreven.


Naar de Tandarts in Kroatië

Kroatië is niet alleen een prachtige vakantiebestemming, maar ook een opkomende locatie voor tandarts toerisme. Met mogelijkheden in de grootste steden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik, evenals de beschikbaarheid van vliegvelden die samenwerken met Europa, kan Kroatië een aantrekkelijke keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar tandartsbehandelingen en een mooie locatie. 

Hoewel sommige kosten gestegen zijn sinds de invoering van de EURO, kan het nog steeds een kostenbesparende optie zijn, vooral voor patiënten uit landen met een sterkere valuta. Vergeet echter niet om de juiste tandartspraktijk te kiezen en eventueel advies in te winnen bij lokale professionals voordat je jouw dental reis naar Kroatië begint!

Vanuit eigen ervaring en onderzoek weet ik dat er verschillende klinieken zijn die Nederlandstalige begeleiding bieden in de voorbereidende fase en op locatie.Belangrijkste locaties / steden voor tandarts toerisme / Dental Tourism in Kroatie


  • Zagreb (de Hoofdstad): 

Als de hoofdstad van Kroatië, biedt Zagreb een breed scala aan tandartspraktijken met moderne faciliteiten en ervaren tandartsen. Het is een beroemde stad die de meeste tandartstoeristen aantrekt. De stad heeft ook een rijk cultureel aanbod, met prachtige musea, historische gebouwen en bruisende straten.


  • Split: 

Gelegen aan de Adriatische kust, is Split een andere topbestemming voor tandheelkundige zorg. De stad staat bekend om het Paleis van Diocletianus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, evenals prachtige stranden en mediterrane charme. Je kunt hier op een heel andere (toeristische) manier jouw behandelingen laten uitvoeren dan in Zagreb, doordat je tijdens behandelingen meestal in de stad van de kliniek moet blijven.


  • Dubrovnik: 

Deze betoverende stad trekt niet alleen Game of Thrones-fans aan, maar ook toeristen die geïnteresseerd zijn in tandheelkunde. Met prachtige vestingwerken, geplaveide straatjes en schilderachtige uitzichten biedt Dubrovnik een unieke tandarts toerisme-ervaring. Ook Dubrovnik weet een scenario te schetsen dat je nooit meer zult vergeten!


De belangrijkste steden in Kroatië met luchthavens:

Verschillende steden in Kroatië hebben luchthavens die samenwerken met Europese luchtvaartmaatschappijen. Steden zoals Zagreb, Split en Dubrovnik hebben internationale luchthavens die vluchten ontvangen vanuit belangrijke Europese steden, waardoor de toegankelijkheid voor tandarts toerisme wordt vergemakkelijkt. 

Enkele van de belangrijkste Kroatische steden met directe vluchten vanuit Nederland en België zijn:


Zagreb: De hoofdstad van Kroatië, Zagreb, heeft regelmatige vluchten vanuit Eindhoven Airport; Amsterdam Schiphol en Brussels Airport. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar Zagreb, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is vanuit Nederland en België.

Split: De stad Split aan de Adriatische kust heeft directe vluchten vanuit Eindhoven Airport, Amsterdam Schiphol en Brussels Airport. Het is een populaire bestemming in Kroatië en biedt goede verbindingen met Europa.

Dubrovnik: Gelegen aan de zuidelijke Adriatische kust, heeft Dubrovnik directe vluchten vanuit Eindhoven Airport, Rotterdam Airport; Amsterdam Schiphol en Brussels Airport. De stad is beroemd om zijn oude stad en wordt vaak bezocht door toeristen uit Nederland en België.

Zadar: Zadar, gelegen in Noord-Dalmatië, heeft ook directe vluchten vanuit Amsterdam Schiphol; Maastricht Airport; Rotterdam Airport en Brussels Airport. Het is een aantrekkelijke bestemming met een rijke geschiedenis en mooie stranden.

Pula: Pula, in Istrië, heeft regelmatige vluchten vanuit Rotterdam Airport; Eindhoven Airport en Amsterdam Schiphol. Het is een historische stad met een goed bewaard gebleven amfitheater uit de Romeinse tijd.


Waarom niet naar de tandarts in Kroatië?

Hoewel tandarts toerisme in Kroatië populair is vanwege de voordelen zoals kostenbesparingen en er op sommige plekken ook echt goede zorg (en Nederlandstalige begeleiding) beschikbaar is, zijn er ook enkele redenen waarom iemand misschien niet naar een tandarts in Kroatië zou willen gaan.

  • Het is belangrijk om op te merken dat het financiële voordeel niet meer hetzelfde is dan voorheen. Sinds de invoering van de EURO in Kroatië, hebben de meeste kosten van levensonderhoud en diensten (inclusief gezondheidszorg) een stijging ondergaan. Hierdoor kunnen de tandheelkundige tarieven veel hoger zijn dan voorheen.

  • Weeg zorgvuldig af of Kroatië geschikt is voor jouw specifieke situatie. Qua reistijd en mogelijkheden scoort het land positief, maar ook de kosten van vliegen zijn vaak duurder dan andere bestemmingen. Dit kan bij noodgevallen en garantie werkzaamheden de prijs omhoog drijven.

Desondanks kunnen patiënten uit landen met een sterkere valuta nog steeds besparen op tandheelkundige behandelingen in Kroatië, vooral als ze ingrijpende procedures zoals All on Six gebitsrenovaties nodig hebben. Bovendien kunnen de kwaliteit van de zorg en de toeristische attracties van het land een fijne combinatie vormen voor internationale patiënten. 

Wij raden aan om op zoek te gaan naar een kliniek tijdens een bezoek aan Kroatië. Ga eens een week op vakantie om klinieken te bezoeken in EEN van de belangrijkste plekken die jou aanspreekt. Alleen op die manier kun jij de prijs / kwaliteit eerlijk vergelijken.

Boek niet vooraf een reis via een kliniek, maar informeer bij de lokale bevolking of eigenaren van bedrijven die niet betrokken zijn in het tandarts toerisme. En kies uiteraard nooit voor de goedkoopste kliniek!   Alternatieven voor een tandarts in Kroatië

Wij voeren in onze tandartspraktijk in Albanië de grootste gebitsrenovaties uit voor internationale tandartstoeristen. Ze besteden hier een fractie van de kosten ten opzichte van in eigen land; en ook wanneer je soortgelijke klinieken gaat bekijken in landen als Kroatië en Hongarije ben je voordeliger uit. Het is een fijne en betaalbare locatie voor tandarts toerisme / Dental Tourism.

Wij nemen daarnaast de volledige organisatie uit handen en sturen alle communicatie + garantie bewijzen + belangrijke documenten naar je toe in het Nederlands. Wij horen van onze patiënten dat dit een prettige manier van werken is.

Bekijk onze tandartspraktijk in Albanië en neem contact met ons op om er achter te komen of dit bij jou past! 

Reactie plaatsen