Ontdek de mogelijkheden rondom tandartsbezoek in Mexico
Tandarts Mexico

Naar de Tandarts / Kaakchirurg in Mexico [Gebitsrenovatie in Zuid Amerika]

Welkom in de wereld van tandarts toerisme in Mexico! Mexico heeft zich al geruime tijd gepositioneerd als een aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar hoogwaardige tandheelkundige zorg tegen betaalbare prijzen. Dit geldt met name voor tandarts patiënten uit landen als Amerika en Canada.

Ook patiënten uit Nederland en België ontdekken steeds vaker de voordelen van tandartsbehandelingen buiten de landsgrenzen [Dental Tourism]. Ze reizen makkelijker naar Zuid Amerikaanse landen zoals Mexico; Colombia en Bolivia en doen daar onderzoek wanneer ze zien dat dit soort landen mogelijkheden bieden voor gebitsrenovatie.

Maar is Mexico de meest veilige keuze wanneer jij een nieuw (kunst)gebit of een nieuwe set E-Max Veneers wilt? In deze gids verkennen we de mogelijkheden van tandarts toerisme in Mexico en delen waardevolle inzichten voor diegenen die overwegen om voor tandartsbehandelingen naar dit Zuid-Amerikaanse land te reizen.


Naar de Tandarts in Mexico [Dental Tourism]

Stel je voor: je droomt van een stralende glimlach en wilt naar een tandarts in het buitenland. Dan doe je er wijs aan om eerst even stil te staan bij de geografische omstandigheden en de infrastructuur van de bestemming. Kies verstandig, want alleen een mix van veiligheid; plezier en toegankelijkheid is de sleutel tot een zorgeloze tandartsreis.

In de wereld van tandarts toerisme is het soms zo dat je vaker terug moet komen dan je verwacht, bijvoorbeeld voor garantie werkzaamheden of controles. Het kan gaan om uitdagende situaties, zoals afgebroken tanden, wiebelende implantaten of facings die op avontuur willen gaan.

En hier komt het: de garantie vanuit een internationale kliniek kan verdwijnen wanneer jij in eigen land een tandarts bezoekt om eventuele problemen op te lossen. Als jij voor een grote behandeling komt en heel veel pech hebt zul jij gedurende enkele jaren misschien wel meerdere malen moeten reizen.

Nu kan het zo zijn dat jij ondanks het reizen nog steeds een groot buffer hebt om het verschil in prijs ten opzichte van eigen land op te vangen, maar om teleurstelling te voorkomen kun je dit beter alleen op plekken laten doen waar je ook ZONDER gebitsrenovatie op vakantie zou willen.

Dus voordat je je koffers inpakt en richting Mexico trekt voor die glanzende glimlach, is het van levensbelang om een paar essentiële punten in gedachten te houden. Deze tips zullen je helpen bij het maken van een keuze, terwijl je de wereld van tandarts toerisme verkent in Mexico.


Naar een tandarts in Mexico is voor Nederlanders in mijn optiek een slecht idee. Je moet te ver reizen en loopt met risico's op onverwachte kosten rond.


Belangrijkste locaties / steden voor tandarts toerisme

Tandarts toerisme heeft in de hoofdstad en grotere steden van Mexico een bloeiende industrie geworden. Steden zoals Mexico-Stad, Guadalajara, Monterrey, en Cancún trekken jaarlijks duizenden internationale patiënten aan die op zoek zijn naar tandheelkundige zorg. En sommige klinieken hiervan hebben vanwege de lage kosten en een natuurlijke patiënten-instroom veel budget geïnvesteerd in de kwaliteit van hun kliniek.

Wel is het natuurlijk belangrijk om vooraf onderzoek te doen en referenties te controleren om ervoor te zorgen dat de gekozen kliniek betrouwbaar is. Je ziet op vliegvelden / treinstations veel promotors / taxichauffeurs staan die mensen "ronselen" voor tandartsbehandelingen en het is meestal niet de slimste optie om zomaar ergens binnen te stappen.

Omdat het een minder commerciële markt is zul jij echter zelden klinieken tegenkomen die communicatie en begeleiding in het Nederlands kunnen bieden en dat maakt het ingewikkeld. Ze focussen zich veel meer op Amerika.


De hoofdstad van Mexico (Mexico City)

Mexico-Stad, als de hoofdstad van het land, biedt een scala aan moderne tandartsklinieken met geavanceerde technologieën en hoogopgeleide tandartsen. De stad is niet alleen aantrekkelijk vanwege de kwaliteit van de tandheelkundige behandelingen, maar ook vanwege de culturele bezienswaardigheden, de gastronomie en de levendige sfeer die bezoekers aanspreekt.


Ontdek tandarts toerisme in Guadalajara

Guadalajara, bekend als de geboorteplaats van tequila en mariachi-muziek, heeft zich ontwikkeld tot een opkomende bestemming voor tandarts toerisme. Patiënten worden aangetrokken door de moderniteit van de tandheelkundige faciliteiten en de aandacht voor esthetiek.


Ontdek tandarts toerisme in Tijuana

Uit dit artikel van de Groene Amsterdammer blijkt dat Tijuana een grensstad is die erg populair is bij Amerikanen. Ze komen hier voor een wilde combinatie van medische behandelingen en ook tandarts toerisme speelt daarin een belangrijke factor.


Ontdek tandarts toerisme in Monterrey

Monterrey, een belangrijk zakelijk en industrieel centrum, heeft ook een groeiend aantal tandartsklinieken die geavanceerde procedures en behandelingen aanbieden. De stad biedt een uitstekende mix van professionele zorg en toeristische attracties.


Ontdek tandarts toerisme in Cancun

Cancún, aan de kust van de Caribische Zee, is een populaire bestemming voor tandarts toerisme vanwege de prachtige stranden en resorts. Bezoekers kunnen genieten van tandheelkundige behandelingen terwijl ze genieten van een ontspannende vakantie aan zee.


De belangrijkste steden in Mexico met luchthavens:

Verschillende Mexicaanse steden hebben internationale luchthavens die samenwerken met Europa. De belangrijkste Mexicaanse steden met luchthavens die vluchten uit Europa ontvangen zijn:

 1. Mexico-Stad (Aeropuerto Internacional Benito Juárez): Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico en heeft het drukste vliegveld van het land. Het ontvangt vluchten uit verschillende Europese steden, waaronder Madrid, Barcelona, Londen, Parijs, Amsterdam, Frankfurt, en vele anderen.

 2. Cancún (Aeropuerto Internacional de Cancún): Cancún is een populaire toeristische bestemming aan de Caribische kust en ontvangt vluchten uit Europese steden zoals Londen, Parijs, Madrid, en Amsterdam.

 3. Guadalajara (Aeropuerto Internacional de Guadalajara Miguel Hidalgo y Costilla): Guadalajara, gelegen in het westen van Mexico, heeft vluchten vanuit steden zoals Madrid en Parijs.

 4. Monterrey (Aeropuerto Internacional de Monterrey General Mariano Escobedo): Monterrey, een belangrijke industriële stad in het noorden van Mexico, ontvangt ook vluchten uit Europa, waaronder Madrid.

Deze steden hebben internationale luchthavens met regelmatige vluchten vanuit verschillende Europese landen. Het groeiende tandarts toerisme in Mexico heeft deze steden steeds meer in trek gemaakt bij internationale patiënten die tandheelkundige zorg combineren met een ontspannende vakantie.Nadelen van tandartsbezoek in Mexico voor Nederlandstalige Cliënten

Hoewel de kosten van tandartsdiensten over het algemeen goedkoper zijn dan in andere Europese tandartstoerisme bestemmingen, moet jij serieus rekening houden met de risico's van een vliegreis naar Mexico. Deze kunnen je bezoek namelijk een stuk duurder maken dan verwacht...


Variabele Kosten in Vliegtickets

De kosten van een vliegticket van Nederland naar Mexico variëren afhankelijk van verschillende factoren,

 • De luchthaven van vertrek;

 • De luchthaven van aankomst in Mexico;

 • De reisperiode / het seizoen;

 • De luchtvaartmaatschappij;

 • Hoe vroeg je het ticket boekt;


Geschatte Kosten in Vliegtickets naar Mexico

Over het algemeen kunnen we een ruwe schatting geven van de kosten voor een retourvlucht van Nederland naar Mexico. Voor een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Mexico-Stad, Cancún, Guadalajara, of Monterrey kun je verwachten dat de kosten gemiddeld tussen de €500 en €1000 liggen, afhankelijk van het seizoen en hoe ver van tevoren je boekt.

Als je bereid bent om een tussenstop te maken, bijvoorbeeld in een andere Europese stad of in de Verenigde Staten, kun je soms goedkopere tarieven vinden. Deze prijzen kunnen variëren van ongeveer €500 tot €1200 voor een retourvlucht per persoon, afhankelijk van de specifieke route en de luchtvaartmaatschappij.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een algemene schatting zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren. Het is altijd verstandig om verschillende vluchtopties te vergelijken en de prijzen te controleren op boekingswebsites of via reisbureaus om de beste deals te vinden voor jouw specifieke reisdata.

Veel mensen kiezen er ook voor om hun partner mee te nemen wanneer ze dit gaan doen. De kosten worden dan nog een stuk hoger.


Het grote probleem met reizen voor tandartsbehandelingen is dat jij voornamelijk terug gaat voor garantie kwesties en noodgevallen. En op die momenten heb jij geen zin en tijd om lang af te wachten op een datum. Je wilt het liefst zo snel mogelijk boeken en dan kan een reis naar Mexico behoorlijk wat onverwachte kosten geven.Hoe veilig is Mexico als tandartsbestemming?

De veiligheidssituatie in Mexico kan variëren afhankelijk van de regio en de specifieke stad die je bezoekt. Over het algemeen heeft Mexico enkele gebieden die te maken hebben met veiligheidsproblemen, zoals drugsgeweld en criminaliteit. Deze problemen komen voornamelijk voor in bepaalde grensgebieden en steden die betrokken zijn bij drugshandel en georganiseerde criminaliteit.

Populaire toeristische bestemmingen, zoals Cancún, Playa del Carmen, Puerto Vallarta, Mexico-Stad, zijn doorgaans veiliger voor toeristen. De Mexicaanse overheid weet dat dit haar brood is en wil koste wat kost de veiligheid van toeristen waarborgen. Daarom zijn deze gebieden meestal goed bewaakt.


Tips om de veiligheid te waarborgen als tandarts toerist

 1. Blijf op de hoogte van het actuele reisadvies van jouw overheid voor Mexico en de specifieke regio's die je wilt bezoeken;

 2. Vermijd reizen naar afgelegen en onbekende gebieden, vooral 's nachts;

 3. Blijf op drukke en goed verlichte plaatsen, vooral in stedelijke gebieden;

 4. Wees voorzichtig met persoonlijke bezittingen en let op zakkenrollers, vooral in drukke toeristische gebieden;

 5. Houd kopieën van belangrijke reisdocumenten en identiteitsbewijzen op een veilige plaats;

 6. Raadpleeg de medewerkers van je accommodatie of een lokale gids voor advies over veiligheid en welke gebieden je beter kunt vermijden.

Het is altijd verstandig om waakzaam te blijven en gezond verstand te gebruiken, zoals je zou doen bij het reizen naar elk ander land. Als je je zorgen maakt over de veiligheid in bepaalde gebieden, overweeg dan om een andere locatie te kiezen voor jouw tandheelkundige reis naar Mexico.


Tandartsen in Mexico kunnen goede kwaliteit leveren... Maar toch liggen er altijd gevaren op de loer! Ben voorzichtig met het maken van dit soort avonturen; zeker als het medisch toerisme betreft.


Waarom niet naar de tandarts in Mexico?

Hoewel tandarts toerisme in Mexico populair is vanwege de voordelen zoals kostenbesparingen en er op sommige plekken ook echt goede zorg beschikbaar is, zijn er ook enkele redenen waarom iemand misschien niet naar een tandarts in Mexico zou willen gaan:

 1. De veiligheid is uitvoerig besproken in de vorige alinea. Hier wil ik geen aandacht meer aan besteden. Toch lijkt me dit het belangrijkste probleem in Mexico waar jij je tijdens een medische ingreep geen zorgen om wilt hoeven maken.

 2. Taalbarrière: Communicatie kan een uitdaging zijn als je de taal van het land niet begrijpt. Hoewel veel tandartsen in populaire toeristische gebieden Engels zullen spreken, kan dit niet gegarandeerd worden in alle klinieken. Daarom is het verstandig om te kiezen voor iets duurdere klinieken die specialiseren in werken met buitenlanders (Dental Tourism).

 3. Garantie en follow-up: In sommige gevallen kan er een complicatie of garantieaangelegenheid ontstaan na de behandeling. Terugkeren naar Mexico voor follow-upbezoeken kan lastig en kostbaar zijn, vooral als je in een ander land woont. Je zult (indien mogelijk) vrij moeten nemen van je werk / bedrijf en met / zonder vrouw of kinderen op en neer moeten. Mede hierom is tandarts toerisme alleen aan te raden als jij zelf flexibiliteit / vrijheid hebt om je werkzaamheden in te plannen.

 4. Vertrouwdheid met tandartsen en procedures: In Mexico zijn ze gevoelig voor geld en heerst een sterke corruptie. Sommige mensen voelen zich hierom meer op hun gemak bij een vertrouwde tandarts in hun eigen land, waar ze weten wat ze kunnen verwachten. Dit geeft ondanks de hoge kosten echter ook geen absolute garantie op succes.

 5. Reizen en tijdsinvestering: Tandarts toerisme vereist tijd, reizen en mogelijk verblijf in het buitenland, wat niet voor iedereen praktisch is. Bespreek altijd vooraf met een eventuele werkgever of het een probleem zou zijn als er extra gereisd moet worden gedurende het volgende jaar.

 6. Medische geschiedenis en complicaties: Als je een complexe medische geschiedenis hebt of eerder complicaties hebt gehad bij tandheelkundige ingrepen, wil je misschien liever worden behandeld door een tandarts die bekend is met jouw gezondheidstoestand en medische geschiedenis.

Weeg zorgvuldig af of Mexico geschikt is voor jouw specifieke situatie. Ben je zoiezo al van plan om een lange reis te maken door Mexico? Dan is het wellicht een interessante keuze om jouw behandelingen daar uit te laten voeren! Het is echter essentieel om alle bovenstaande aspecten in overweging te nemen en, indien nodig, advies in te winnen bij een lokale tandarts voordat je een beslissing neemt.

Boek nooit vooraf een reis via een kliniek, maar informeer bij de lokale bevolking of eigenaren van bedrijven die niet betrokken zijn in het tandarts toerisme. En kies uiteraard nooit voor de goedkoopste kliniek!   Alternatieven voor een tandarts in Mexico

Wij voeren in onze tandartspraktijk in Albanië de grootste gebitsrenovaties uit voor internationale tandartstoeristen. Ze besteden hier een fractie van de kosten ten opzichte van in eigen land; en ook wanneer je soortgelijke klinieken gaat bekijken in landen als Polen en Hongarije ben je voordeliger uit. Het is een fijne en betaalbare locatie voor tandarts toerisme / Dental Tourism.

Wij nemen daarnaast de volledige organisatie uit handen en sturen alle communicatie + garantie bewijzen + belangrijke documenten naar je toe in het Nederlands. Wij horen van onze patiënten dat dit een prettige manier van werken is.

Bekijk onze tandartspraktijk in Albanië en neem contact met ons op om er achter te komen of dit bij jou past! 

Reactie plaatsen